Κλιμακώνονται οι παρεμβάσεις του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη για τον κορωνοϊό

Κλιμακώνονται οι παρεμβάσεις του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και την ενίσχυση της πρόληψης της εξάπλωσης του κορωνοϊού, πάντοτε σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα:

1) Με απόφαση του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη έχει ήδη ανασταλεί η λειτουργία όλων των δημοτικών χώρων και προγραμμάτων άθλησης, κολύμβησης, πολιτιστικών, προνοιακών δομών, παιδικών σταθμών και λοιπών χώρων, σύμφωνα και με το πνεύμα της εξαγγελίας του Υπουργείου Υγείας. Όλοι

οι χώροι θα απολυμαίνονται από σήμερα Παρασκευή 13 Μαρτίου. Η απόφαση του Δημάρχου ισχύει μέχρι να εκδοθεί νεότερη απόφαση και μετά από στάθμιση των δεδομένων που θα επικρατήσουν στη χώρα μας το προσεχές διάστημα.

2) Ο δήμος συνεχίζει τις επαναλαμβανόμενες απολυμάνσεις όλων των σχολικών μονάδων και στις έξι δημοτικές κοινότητες, έτσι ώστε κατά την επαναλειτουργία τους να λειτουργήσουν με συνθήκες υγιεινής και καθαριότητας.

3) Ο δήμος για προληπτικούς λόγους έχει αναβάλει όλες του τις εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν το επόμενο διάστημα, και μεταξύ αυτών:

-Meet the Creator – συναυλία του Στέφανου Κορκολή (16 Μαρτίου)

-Παρελάσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

-Panorama Charity Fun Run-αθλητικός αγώνας (29 Μαρτίου)

4) Στο πλαίσιο της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου(ΠΝΠ) «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορονοϊού COVID-19 και την ανάγκη περιορισμού της διάδοσής του» (ΦΕΚ 55/Α’/11-03-2020), τα επιδόματα στέγασης και ΚΕΑ που λήγουν το μήνα Μάρτιο, παρατείνονται για ένα μήνα.

Νέες αιτήσεις ΚΕΑ, Επιδομάτων Στέγασης, Γέννησης, Προνοιακά αναπηρικά επιδόματα και σύνταξη ανασφάλιστων υπερηλίκων κατόπιν επικοινωνίας με το Κέντρο Κοινότητας στο τηλέφωνο 2310 909216.

Υποβολή αιτήσεων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο κατόπιν επικοινωνίας με το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο τηλέφωνο 2310 948639.

Οι διανομές Κοινωνικού Παντοπωλείου - ΤΕΒΑ συνεχίζονται κανονικά κατόπιν ραντεβού, για το οποίο θα υπάρξει ενημέρωση από τις υπηρεσίες.

Τα μέτρα του δήμου θα αναπροσαρμόζονται ανάλογα με τις συνθήκες και τις πρωτοβουλίες της Πολιτείας. Παραμένουμε στις θέσεις μας για να εγγυηθούμε την κανονικότητα και την ασφάλεια των συμπολιτών μας κάτω από δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες ζητώντας και τη συνεργασία κάθε συμπολίτη μας.

"Στέλνουμε το μήνυμα ότι οι στιγμές επιβάλλουν να ενώσουμε δυνάμεις, γνώσεις και ηθικό. Συντονίζουμε τα βήματά μας με το Υπουργείο Υγείας, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και όλους τους αρμόδιους φορείς στη μάχη με τον κορωνοϊό.
Αυτό σημαίνει ότι ενημερωνόμαστε υπεύθυνα-ακολουθούμε τις οδηγίες! Η ζωή μας αλλάζει προσωρινά, όμως παραμένουμε δυνατοί και θα τα καταφέρουμε!
Μένουμε σπίτι, παραμένουμε ψύχραιμοι, εμπιστευόμαστε τους ειδικούς!
Συνεργαζόμαστε ακόμη και με κάθε συμπολίτη μας ξεχωριστά για προτάσεις, σκέψεις, ερωτήματα, καλές πρακτικές κλπ που μπορείτε να μας διαβιβάσετε στο press[email protected]. Η βοήθειά σας μας είναι πολύτιμη - Η προσπάθειά μας είναι κοινή!", τονίζει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του δήμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα