ΚΚΕ: Τα κρούσματα σε οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι επιβεβαιώνουν τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης

Ευθύνες στην κυβέρνηση και στους χειρισμούς της σχετική με την επιδημία του κορωνοϊού επιρρίπτει με ανακοίνωσή της η κομματική οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με αφορμή και τη διασπορά κρουσμάτων σε οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση:

"Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι επιβεβαιώνουν με επικίνδυνο τρόπο τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του πανδημίας του κορονοϊού, την αποσπασματικότητα

και την ανεπάρκεια των μέτρων που παίρνει για την αντιμετώπιση της. Δείχνουν για άλλη μια φορά τον ρόλο των επιχειρηματιών της υγείας- πρόνοιας που μπροστά στην διατήρηση των κερδών τους κάνουν εκπτώσεις στην ασφάλεια του προσωπικού και των ασθενών τους.

Ο μεγάλος αριθμός των κρουσμάτων στην Θεσσαλονίκη επιβάλλει να παρθούν τώρα άμεσα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας.

Η κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει να κουνάει το δάχτυλο στο λαό και την νεολαία. Να σταματήσει τον εμπαιγμό και την κοροϊδία και να προχωρήσει άμεσα σε:

• Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των επικουρικών. Καμία απόλυση.

• Μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους στην Υγεία και την Πρόνοια, στα ΜΜΜ, στην εστίαση, στον Τουρισμό, στο Εμπόριο, αλλά και τους μεγάλους χώρους δουλειάς (εργοστάσια κλπ.).

• Να ανοίξουν τώρα τα νοσοκομεία Παναγία και Λοιμωδών που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.

• Σχέδιο επίταξης όλων των δομών του Ιδιωτικού Τομέα Υγείας και Πρόνοιας, για να μπει σε εφαρμογή σε περίπτωση γιγάντωσης της πανδημίας.

• Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς με όλα τα απαραίτητα μέσα και μέτρα υγείας και ασφάλειας.

• Να εξασφαλίσουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να υπάρχει πύκνωση των δρομολογίων με επάρκεια σε όλες τις γραμμές των αστικών συγκοινωνιών της πόλης, με τήρηση των μέτρων προφύλαξης από την πανδημία για τους επιβάτες και το προσωπικό του ΟΑΣΘ.

• Ειδικά μέτρα και έλεγχος στους οίκους ευγηρίας και στα προνοιακά ιδρύματα".

Keywords
Τυχαία Θέματα