Κίνητρα για την αναστροφή του brain drain στο επίκεντρο της πολιτικής του Παντελή Τσακίρη για τη νέα γενιά

Απαλλαγές από τα δημοτικά τέλη για τους νέους επιχειρηματίες, δημιουργία Εργαστηρίου Επιχειρηματικής Δικτύωσης αλλά και υποστήριξη των νέων φοιτητών στα πρώτα ακαδημαϊκά βήματά τους μέσα από την παροχή φορητών υπολογιστών τύπου τάμπλετ περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων το πρόγραμμα του συνδυασμού «Πρωταγωνιστές Ξανά» για τη νέα γενιά, το οποίο παρουσίασε χτες βράδυ ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης.

Σε μια εκδήλωση (στο sports café El Ninio) γεμάτη

από τον παλμό των πάνω από 200 νέων που έδωσαν δυναμικά το «παρών» τους αλλά και την ψήφο εμπιστοσύνης τους προς το πρόσωπο του Παντελή Τσακίρη, ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου παρουσίασε τους έξι βασικούς πυλώνες επάνω στους οποίους στηρίζεται το προγραμματικό πλαίσιο για τους νέους, το οποίο έχει στο επίκεντρό του την ανάπτυξη πολιτικών για την αναστροφή του φαινομένου του brain drain.

«Η χώρα, μέσα από την παρατεταμένη κρίση της, έχει στερηθεί τα καλύτερα και πιο ταλαντούχα μυαλά της. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβεί το ίδιο και στη γειτονιά, στον ιδιαίτερο τόπο μας, στον δήμο Ωραιοκάστρου. Είμαι 35 χρονών και είναι προσωπικό μου στοίχημα άνθρωποι της γενιάς μου να μπορούν να μείνουν, να εργαστούν και να σχεδιάσουν τη ζωή τους στον τόπο μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παντελής Τσακίρης.

Οι έξι άξονες της πολιτικής για τους νέους

Οι πρώτες έξι δεσμεύσεις τις οποίες ανέλαβε ο Παντελής Τσακίρης, κατά την παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων του συνδυασμού «Πρωταγωνιστές Ξανά» για τη νέα γενιά είναι οι εξής:

1.Παροχή ενός φορητού υπολογιστή τύπου τάμπλετ σε όλους τους μαθητές που επιτυγχάνουν την είσοδό τους στο πανεπιστήμιο, με στόχο αφενός την υποστήριξη των ίδιων στα πρώτα ακαδημαϊκά βήματά τους και αφετέρου την ελάφρυνση των οικογενειών τους από μια διόλου ευκαταφρόνητη δαπάνη.

2.Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη κατά τα πρώτα τρία χρόνια λειτουργίας της επιχείρησής του για κάθε νέο επιχειρηματία που θέλει να επενδύσει στην περιοχή του δήμου Ωραιοκάστρου.

3.Επέκταση του μέτρου της απαλλαγής από τα δημοτικά τέλη και σε κάθε νέο αγρότη ή κτηνοτρόφο που επιθυμεί να επενδύσει σε μια μονάδα παραγωγής ή και μεταποίησης εντός των ορίων του δήμου Ωραιοκάστρου.

4.Συγκρότηση Ειδικής Υπηρεσίας Ενημέρωσης και Επιμόρφωσης των αγροτών και των κτηνοτρόφων της περιοχής πάνω σε ζητήματα αγροτικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας καθώς και σε ζητήματα χρηματοδοτικών εργαλείων από ευρωπαϊκά και άλλα προγράμματα.

5.Δημιουργία Εργαστηρίου Επιχειρηματικής Δικτύωσης, με σκοπό να αποκτήσει ο δήμος Ωραιοκάστρου έναν τοπο-θεσμό, στον οποίο επιχειρηματίες όλων των κλάδων θα συναντώνται, για να γνωριστούν, να συζητήσουν και να σφυρηλατήσουν νέες προοπτικές συνεργασίας προς αμοιβαίο όφελος, δικό τους και της ευρύτερης περιοχής.

6.Ενίσχυση μέσα από συγκεκριμένες δράσεις ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και προσφοράς κινήτρων της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, της ίδρυσης δηλαδή επιχειρήσεων με απτό κοινωνικό όφελος για ολόκληρο τον δήμο Ωραιοκάστρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα