Κατσαμπής: Παραλάβαμε καμένη γη, πιστεύουμε στην αναγέννηση του Ηρακλή

Για όλους και για όλα μίλησε ο γενικός αρχηγός του Ηρακλή, Τάσος Κατσαμπής.

Αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η νέα διοίκηση της ομάδας, τις αλλαγές στον Ηρακλή, τις μεταγραφές, τον κόσμο αλλά και το δικό του ρόλο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα Metrosport:

-Τάσο,

αποτελεί θαύμα η φετινή πορεία της ομάδας;

«Όπως το έχει στο μυαλό του ο κόσμος μπορεί να θεωρηθεί κάπως έτσι. Εμείς όταν αναλάβαμε γνωρίζαμε τις δυσκολίες αλλά δεν ξέραμε ότι είναι τόσες πολλές. Σταδιακά αρχίσαμε να τα φτιάχνουμε και να χτίζουμε και θυμίζει πλέον την εικόνα που υπήρχε όταν ήμουν εγώ ποδοσφαιριστής. Αυτό που θέλει κάθε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής».

-Βρήκατε συντρίμμια στη Μίκρα;

«Την πρώτη ημέρα που πήγα στις εγκαταστάσεις κόντεψα να βάλω τα κλάματα. Παραλάβαμε καμένη γη. Δεν υπήρχε χόρτο στα γήπεδα, δεν υπήρχαν αποδυτήρια, ρεύμα, τηλέφωνο, έπεφταν οι σοβάδες στα κτίρια».

-Υπάρχει τελικά ισχύς εν τη ενώσει στον Ηρακλή;

«Όλοι μαζί, με τον προπονητή, τον Σάκη Αναστασιάδη, και τα υπόλοιπα παιδιά πιστέψαμε στην αναγέννηση του Ηρακλή και έχουμε φτάσει σε ένα καλό σημείο. Έχουμε καταφέρει σε ένα μεγάλο κομμάτι πιστεύω να αλλάξει η εικόνα της ομάδας σε όλους τους τομείς και να ανέβουμε στο τέλος κατηγορία. Είναι μία προσπάθεια συνολική. Από τη διοίκηση, τον φροντιστή, τους προπονητές, τα μέλη του τιμ που έχουν πλαισιώσει τον Ηρακλή».

-Πώς ονειρεύεσαι τον Ηρακλή;

«Πρωταγωνιστή. Μία ομάδα που έχει ένα πολύ όμορφο γήπεδο και εγώ το έχω ζήσει γεμάτο, να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της Super League, να αποδίδει ωραίο ποδόσφαιρο και να αγωνίζεται σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

-Τάσο δεν υπήρξε ποτέ στο παρελθόν πιο ατόφιος Ηρακλή, έτσι;

«Τι πιο ωραίο για μένα από αυτό; Να υπάρχει μία υγιής προσπάθεια, με καθαρότητα, αγάπη, πολλή δουλειά και σεβασμό στο όνομα του Ηρακλή από ανθρώπους της οικογένειας της ομάδας».

-Η ύπαρξη εξελίχθηκε σε παραμονή και εν συνεχεία σε Πρωταθλητισμό. Έγινε εύκολα η αλλαγή;

«Κακά τα ψέματα μπορεί να λέγαμε ότι έχουμε έντεκα παιδιά αμούστακα τα οποία μας βοήθησαν, το έλεγε η καρδιά τους, και κάποια εξ αυτών έκλαιγαν μετά τον αγώνα με την Καρίτσα, όμως με τη μεταγραφική ενδυνάμωση είδαμε ότι αλλάζουμε στόχο. Η ομάδα πλέον διαθέτει ρόστερ τουλάχιστον κατά 80% Football League».

-Σε «χάλασε» κάτι τις πρώτες ημέρες;

«Αυτό που με στενοχώρησε είναι ότι κάποια παιδιά που τους προτείναμε να έρθουν απαξίωσαν το όνομα του Ηρακλή. Δεν ξέρω τι έφταιξε. Είμαι όμως πολύ θυμωμένος με ανθρώπους που τον έφεραν σε αυτή την κατάσταση. Τους αντιπαθώ. Δε θέλω να τους βλέπω καν. Προκάλεσαν μεγάλη καταστροφή. Και όσοι φυσικά χρωστάνε στο Δημόσιο να τιμωρούνται. Όχι οι ομάδες».

-Σου είχε γίνει πρόταση συνεργασίας και επί ημερών Παπαθανασάκη;

«Με διοίκηση Παπαθανασάκη με είχαν πλησιάσει όμως τους είπα ξεκάθαρα ότι θα με βρείτε απέναντί σας. Δεν μπορούσα να βοηθήσω έναν άνθρωπο που ήθελε να διαλύσει τον Ηρακλή. Ποτέ».

Ο Τάσος Κατσαμπής έζησε πολλά στον Ηρακλή. Γνωρίζει πολύ καλά τη δυναμική του κόσμου που η αλήθεια είναι ότι έχει απομακρυνθεί από το Καυτανζόγλειο.

«Ο κόσμος είναι πληγωμένος. Εγώ ευχαριστώ όλους όσοι έρχονται, οργανωμένους και μη, αλλά και αυτούς που δεν έρχονται γιατί θα γυρίσουν και αυτοί. Αυτός είναι ο μεγαλομέτοχος μαζί με κάποιους αφανείς ήρωες που βοηθάνε οικονομικά».

-Ανεβαίνει ο Ηρακλής κατηγορία;

«Η ομάδα είναι πολύ καλή, διαθέτει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που κάποιοι εξ αυτών μπορούν να παίξουν ακόμη και Super League. Αν δεν υπάρξει κάποιο… εμπόδιο, μιλάω ξεκάθαρα για εξωαγωνιστικό εμπόδιο, τότε ναι μπορούμε να ανέβουμε και φυσικά να φτάσουμε στη Super League, στη φυσική μας θέση».

-Υπήρξε ευστοχία στις μεταγραφικές κινήσεις;

«Ναι θεωρώ ότι σε μεγάλο βαθμό επιλέξαμε καλούς και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που μας έχουν βοηθήσει πολύ. Μας πίεζε πολύ ο χρόνος και δεν είχαμε εικόνα για κάποιους».

Όχι, ο Τάσος Κατσαμπής δεν γεννήθηκε και μεγάλωσε με τη σκέψη ότι θα γίνει κάποτε ένας σπουδαίος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Μέλος μίας πενταμελούς οικογένειας που τα έφερνε δύσκολα… βόλτα, ξεκίνησε να εργάζεται από μικρή ηλικία παράλληλα με τη φοίτησή του στο σχολείο.

-Flash back στη ζωή σου. Τώρα θα έκανες ό,τι και πριν 25 χρόνια;

«Το ίδιο θα έκανα και θα αποφάσιζα αν και δεν επεδίωξα να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Ποτέ δεν το σκέφτηκα και προέκυψε εντελώς τυχαία. Μέχρι τα 19 μου ήμουν ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων, ήθελα να βοηθάω και τους γονείς μου. Ήταν και τα χρόνια τότε πολύ δύσκολα. Ο κολλητός μου έπαιζε στον Ηρακλή Ηρακλείου (ομάδα τοπικού Αθήνας) και έτσι ξεκίνησα. Έπειτα πήγα στον Αχαρναϊκό και μετά στον Πανιώνιο».

-Τελικά θα βγάλεις δελτίο για να αγωνιστείς για λίγα λεπτά στο τελευταίο παιχνίδι;

«(Γέλια). Είναι μία επιθυμία κάποιων ανθρώπων, τη σέβομαι, με τιμάει αλλά θεωρώ ότι τα χρόνια πέρασαν και ο κύκλος μου στο ποδοσφαιρικό κομμάτι τελείωσε. Ανοιξε για τα νέα παιδιά».

Η ανάληψη των καθηκόντων του γενικού αρχηγού μείωσε κατά πολύ τον ελεύθερο χρόνο του. Τι κάνει άραγε σε αυτόν ο Τάσος Κατσαμπής;

-Ψαροντούφεκο ή ποδόσφαιρο;

«Ψαροντούφεκο και τένις που βέβαια από τότε που ανέλαβα το πόστο δεν έχω πολύ χρόνο, αλλά βρίσκω μία ώρα για να αθλούμαι και να παίζω. Το πρώτο όμως με βοήθησε και όταν σταμάτησα το ποδόσφαιρο για να αναζωογονηθώ, λειτουργούσε σαν… φάρμακο όταν ένιωθα πιεσμένος.»

-Λάμες, χειρουργεία, χτυπήματα. Αισθάνεσαι σαν τον… Terminator;

«Εντάξει δυστυχώς όταν τα άκουγα πίστευα ότι δεν είναι έτσι, αλλά τελικά όταν τα βιώνεις αντιλαμβάνεσαι ότι είναι. Εκανα οκτώ χειρουργεία, τα περισσότερα στο πρόσωπο, στα ζυγωματικά. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο».

-Χρήματα έβγαλες από το ποδόσφαιρο;

«Ναι, έβγαλα, τα επένδυσα και Δόξα τω Θεώ είμαι χαρούμενος γιατί μπόρεσα και τα διαχειρίστηκα σωστά. Βέβαια έχασα και πολλά χρήματα, ως γνωστόν είμαστε ακόμη στα δικαστήρια για τα δεδουλευμένα μου επί Ρέμου. Θεωρώ ότι υπάρχει Δικαιοσύνη και κάποια στιγμή θα δικαιωθώ. Εγώ δεν κυνήγησα ποτέ τον Ηρακλή παρά μόνο πρόσωπα».

Συνεργάστηκε με πολλούς ποδοσφαιριστές στην καριέρα του, όπως εξίσου πολλούς αντιμετώπισε ως κεντρικός αμυντικός. Η «Μ» ζήτησε από τον Τάσο Κατσαμπή να ξεχωρίσει τους καλύτερους.

-Καλύτερος συμπαίκτης σου… ever;

«Είναι πολλοί. Δε θέλω να αδικήσω κανέναν. Κατά καιρούς πέρασαν από την ομάδα πολύ καλοί ποδοσφαιριστές. Με τον Διλμπέρη έχουμε αδερφική σχέση. Ο Επαλέ ήταν ένας από αυτούς. Οι Σεγκιρί και Μαλαγκένιο θεωρώ ότι ήταν παίκτες βαρόμετρο για την άμυνα».

-Οι πιο… ζόρικοι αντίπαλοι;

«Ντέμης Νικολαϊδης, Κριστόφ Βαζέχα και Ιλια Ιβιτς. Εξαιρετικοί, απρόβλεπτοι και πολύ ποιοτικοί παίκτες».

Στα 29 του χρόνια παντρεύτηκε την γυναίκα της ζωής του, την Κατερίνα. Ένα χρόνο αργότερα ήρθε στη ζωή ο καρπός τους έρωτάς τους, η Μαριαλένα.

-Είναι το «α και το ω» για σένα η οικογένειά σου;

«Εννοείται, πόσω μάλλον σε αυτό το επάγγελμα που επέλεξα να ακολουθήσω που έχει πολύ άγχος, πίεση, αγώνες, ταξίδια. Δίπλα σε έναν δυνατό άνδρα βρίσκεται μία ισχυρή γυναίκα και την ευχαριστώ πολύ για την στήριξή της. Φυσικά υπάρχει και η μεγάλη αγάπη που είναι το παιδί, η κόρη μου».

-Έχει αθλητική φλέβα;

«Πέρασε από πολλά στάδια του αθλητισμού. Μπαλέτο, τένις, τάε κβο ντο, βόλεϊ. Αν έχει ταλέντο θα προχωρήσει και θα τη βοηθήσω. Με συμβουλές όμως και μόνο ως άνθρωπος που είκοσι χρόνια έκανε πρωταθλητισμό».

-Θα γίνεις καλός πεθερός;

«(Γέλια). Πιστεύω θα είμαι αρκεί και ο… γαμπρός να είναι καλό παιδί. Να έχει αρχές και να είναι τίμιος».

Keywords
ηρακλης, αναγεννηση, super league, football league, ευχαριστώ πολύ, νέα, metrosport, τιμ, super, league, αθηνα, ιβιτς, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Καλή Χρονιά, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, νίκος αναστασιάδης, super league, γηπεδα, γυναικα, δουλεια, καριερα, πιεση, τα νεα, τηλεφωνο, φυσικη, ψαροντουφεκο, ψεματα, ωρα, flash, αγαπη, αγχος, αγωνες, ανθρωπος, βαζεχα, βρειτε, βρισκεται, γινει, γηπεδο, γονεις, δημοσιο, δυστυχως, διοικηση, δοξα, δοξα τω θεω, εγινε, ευκολα, υπαρχει, επιθυμια, ερχονται, εφημεριδα, ευχαριστώ πολύ, ζωη, ζωης, υγιης, ιδιο, εικοσι, ηλικια, υπηρχαν, ηρωες, θαυμα, θυμιζει, ιβιτς, εικονα, ισχυς, κυκλος, μυαλο, ομαδα, οικογενεια, οκτω, ονομα, παιδι, παιδια, ποδοσφαιρο, βαρομετρο, ρευμα, ρολο, συνεχεια, σχολειο, ταε, ταξιδια, τασος, τιμ, φυσικα, χρονος, αφανεις, super, metrosport, γαμπρος, για σενα, κομματι, καρδια, league, μπαλετο, θελω να, θεσεις, ωραιο, ξεκινησε, χορτο
Τυχαία Θέματα