Καταδιώξεις διακινητών και συλλήψεις χθες στη Θεσσαλονίκη

Δύο καταδιώξεις διακινητών μεταναστών σημειώθηκαν χθες στη Θεσσαλονίκη. Από αυτές συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, τα οποία επιχείρησαν να μεταφέρουν στο εσωτερικό της χώρας, συνολικά 35 αλλοδαπούς.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, εντόπισαν βαν

να κινείται στην Επ.Ο. Ρεντίνας-Λαγκαδά (ύψος κόμβου Προφήτη), το οποίο επιχείρησαν να ελέγξουν, ωστόσο ο 17χρονος Αιγύπτιος, οδηγός του οχήματος δε συμμορφώθηκε σε σχετικά σήματα ελέγχου και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει.

Έπειτα από καταδίωξη, το όχημα ακινητοποιήθηκε σε αγροτική περιοχή του Λαγκαδά, όπου ο οδηγός του εγκατέλειψε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει καθώς ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη, παρά την αντίσταση που προέβαλλε κατά τη σύλληψή του.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο όχημα εντοπίσθηκαν 10 αλλοδαποί διαφόρων εθνικοτήτων, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια. Όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα, οι μεταφερόμενοι εισήλθαν στη χώρα σε προγενέστερο χρόνο από την ελληνοτουρκική μεθόριο, με τελικό προορισμό την Θεσσαλονίκη, καταβάλλοντας για τη μεταφορά τους χρηματικό ποσό.

Λίγο αργότερα, περιπολούντες αστυνομικοί, εντόπισαν ένα βαν, που οδηγούσε 21χρονος αλλοδαπός, να κινείται στην Εγνατία Οδό (ύψος Μουσθένης), το οποίο επιχείρησαν να ελέγξουν, ωστόσο ο οδηγός του οχήματος δε συμμορφώθηκε σε σχετικά σήματα και ανέπτυξε ταχύτητα.

Τελικά, με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, του Τμήματος Τροχαίας Ασπροβάλτας και του Α.Τ. Βόλβης, το όχημα ακινητοποιήθηκε σε αγροτική περιοχή του Βαγιοχωρίου και συνελήφθησαν ο 21χρονος οδηγός από τη Συρία και δύο Ιρακινοί συνοδηγοί του αυτοκινήτου ηλικίας 33 (άντρας) και 29 (γυναίκα) ετών.

Στο εσωτερικό του οχήματος εντοπίσθηκαν 25 αλλοδαποί, από την Ερυθραία, τη Σομαλία και την Αίγυπτο, οι οποίοι δε διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα και είχαν εισέλθει παράνομα από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου, νωρίτερα την ίδια ημέρα, έχοντας καταβάλει χρηματικό ποσό για την μεταφορά τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα