Κάρπαθος: Άφαντοι οι δύτες που βούτηξαν σε σπήλαιο βάθους 45 μ. - Δείτε την ανακοίνωση του Λιμενικού

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό δύο δυτών 30 και 65 ετών, με καταγωγή από την Τσεχία και το Ιράν, οι οποίοι αγνοούνται στην Κάρπαθο.

Οι δύο άνδρες είχαν πάει το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Σώκαστρο για υποβρύχιες δραστηριότητες εντός σπηλιάς σε βάθος περίπου 45μ. και έκτοτε αγνοούνται.

Σε συναγερμό βρίσκονται οι Λιμενικές Αρχές της περιοχής, ενώ στην επιχείρηση εντοπισμού μετέχουν ιδιωτικά σκάφη και ομάδα ιδιωτών δυτών και από ξηράς περιπολικό του Λιμενικού Σώματος της Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού

Σώματος:

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καρπάθου ότι δύο αλλοδαποί, ηλικίας 30 και 65 ετών, είχαν μεταβεί στη θαλάσσια περιοχή “ΣΩΚΑΣΤΡΟΥ” δυτικά της Καρπάθου για διενέργεια υποβρύχιας δραστηριότητας και αγνοούνται.

Συγκεκριμένα ένας ακόμη αλλοδαπός δήλωσε ότι μεσημβρινές ώρες πραγματοποίησε κατάδυση με τους δύο αγνοούμενους στη θαλάσσια περιοχή “ΣΩΚΑΣΤΡΟΥ” και εντός σπηλιάς σε βάθος περίπου 45μ. Λόγω έλλειψης αέρα αναδύθηκε μέχρι την έξοδο της σπηλιάς χωρίς ωστόσο να εντοπίσει τους άλλους δύο.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες προς εντοπισμό τους από περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. ιδιωτικά σκάφη, ομάδα ιδιωτών δυτών, ενώ από ξηράς έρευνα διεξήγαγε περιπολικό όχημα Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Οι έρευνες συνεχίζονται με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα, ενώ στο σημείο μεταβαίνει και Κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

*Φωτογραφία αρχείου

Keywords
Τυχαία Θέματα