Καλαφάτης: Ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη, σε μια Πατρίδα περήφανη και αισιόδοξη ξανά

Οι πολίτες ήδη διαπιστώνουν ότι «έχουμε, σήμερα, την κυβέρνηση, που χρειαζόταν η Πατρίδα μας. Κυβέρνηση των έργων. Κυβέρνηση που μπορεί να φέρει ανάταξη της οικονομίας και ανάταση της κοινωνίας. Που μπορεί να κάνει την Πατρίδα μας περήφανη και πάλι. Που μπορεί να κάνει τους Έλληνες αισιόδοξους ξανά», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης

Σταύρος Καλαφάτης, μιλώντας στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης.

Σημείωσε ότι: «Οι καιροί απαιτούν σύνεση και τόλμη. Απαιτούν συνένωση δυνάμεων και προσπαθειών σε κοινούς σκοπούς. Απαιτούν να πάμε όλοι και όλες μαζί για να προασπίσουμε τα εθνικά μας δίκαια. Να βάλουμε στο φουλ τις μηχανές της ανάπτυξης. Να κάνουμε το κράτος υπηρέτη και όχι δυνάστη του πολίτη. Να χτίσουμε καλύτερες συνθήκες ζωής για όλους. Στα εθνικά μας ζητήματα οι θέσεις είναι ξεκάθαρες: Οι Έλληνες είμαστε αφοσιωμένοι στην ειρήνη και τη σταθερότητα. Θέλουμε συνεργασία με τους γείτονές μας, αλλά με σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας. Θέλουμε το διάλογο, αλλά στη βάση του Διεθνούς Δικαίου. Στους άμεσους στόχους μας εντάσσουμε και την παγκόσμια ανάδειξη της Μακεδονίας μας. Γιατί η παρακαταθήκη της Μακεδονίας ήταν - και είναι - ελληνική. Και την παρακαταθήκη αυτή δεν την μοιραζόμαστε με κανένα. Θέλουμε ταυτόχρονα να ανακτήσουμε τη θέση που δικαιούμαστε στον πυρήνα της Ευρώπης. Επιδιώκουμε μια νέα συμφωνία για χαμηλότερα πλεονάσματα. Σχεδιάζουμε αποφασιστική διαπραγμάτευση για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική. Διεκδικούμε ουσιαστική στήριξη στη φύλαξη των συνόρων μας που είναι ευρωπαϊκά.»

Ο κ. Καλαφάτης τόνισε ότι «στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας στα σπίτια, στις δουλειές, στις γειτονιές μας. Για το σκοπό αυτό προτάσσουμε την ενίσχυση της Αστυνομίας, την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου, αλλά και την άμεση διόρθωση του νέου Ποινικού Κώδικα.». Πρόσθεσε ότι: «δεν μπορούμε και δεν πρόκειται να αφήσουμε τα Πανεπιστήμιά μας στα χέρια μπαχαλάκηδων, ναρκέμπορων και λαθρέμπορων. Είναι απόφασή μας τόσο η άμεση κατάργηση του δήθεν πανεπιστημιακού άσυλου, όσο και η σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας. Να μην παράγουμε άνεργους πτυχιούχους. Να μην μοιράζουμε πτυχία για το ράφι». Και σημείωσε ότι «θέλουμε ταυτόχρονα να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες υγείας για τον άνθρωπο δίπλα μας που έχει ανάγκη. Να μην γίνεται κόμπος η ψυχή μας όταν μπαίνουμε στα δημόσια νοσοκομεία. Να μην περιμένει κανένας σε ατέλειωτες ουρές για να πάρει τα φάρμακά του. Να μην κινδυνεύουν ζωές από ελλείψεις μέσων και εξοπλισμού».

Τόνισε ότι η Ελλάδα εγκαινιάζει σήμερα μια νέα οικονομική και αναπτυξιακή πολιτική και σημείωσε ότι: «Δεσμευόμαστε να στηρίξουμε τη νεανική επιχειρηματικότητα. Να δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία σ’ εκείνους που γονάτισαν από την κρίση. Να αναπτύξουμε στοχευμένες δράσεις για να αποκτήσουν τα σπίτια μας την αξία που έχασαν. Να χτίσουμε τις προϋποθέσεις για νέες επενδύσεις, νέες επιχειρήσεις και νέες - καλύτερα αμειβόμενες - δουλειές. Μόνο έτσι θα υπάρξει ανάταξη της οικονομίας και ανάταση της κοινωνίας. Μόνο έτσι θα ζωντανέψουμε τις προσδοκίες που έσβησαν. Μόνο έτσι θα χτίσουμε συνθήκες καλύτερης ζωής για όλους».

Πιο συγκεκριμένα η ομιλία του κ. Καλαφάτη είχε ως εξής:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Είμαστε μόλις λίγες μέρες μετά τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης, της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ήδη, όμως, όλοι οι Έλληνες έχουμε τα πρώτα δείγματα γραφής. Και τα δείγματα αυτά, εκπέμπουν ετοιμότητα, αποφασιστικότητα, αποτελεσματικότητα. Μαρτυρούν συνέπεια και βαθειά συναίσθηση ευθύνης. Προδιαγράφουν γρήγορα, σίγουρα και στέρεα βήματα, για την Ελλάδα που θέλουμε.

Οι πολίτες μπορούν ήδη να διαπιστώνουν ότι έχουμε, σήμερα, την κυβέρνηση, που χρειαζόταν η Πατρίδα μας. Κυβέρνηση των έργων. Κυβέρνηση που μπορεί να φέρει ανάταξη της οικονομίας και ανάταση της κοινωνίας. Που μπορεί να κάνει την Πατρίδα μας περήφανη και πάλι. Που μπορεί να κάνει τους Έλληνες αισιόδοξους ξανά.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Οι Έλληνες μας έδωσαν την εντολή να κάνουμε την αρχή μιας νέας εποχής. Αυτό τους τάξαμε και αυτό υποχρεούμαστε. Ξέρουμε όλοι ότι οι δυσκολίες είναι πολλές. Έχουμε απέναντί μας σωρευμένες παθογένειες, αλλά και ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον. Οι καιροί απαιτούν σύνεση και τόλμη. Απαιτούν συνένωση δυνάμεων και προσπαθειών σε κοινούς σκοπούς. Απαιτούν να πάμε όλοι και όλες μαζί για…

-Να προασπίσουμε τα εθνικά μας δίκαια.

-Να βάλουμε στο φουλ τις μηχανές της ανάπτυξης.

-Να κάνουμε το κράτος υπηρέτη και όχι δυνάστη του πολίτη.

-Να χτίσουμε καλύτερες συνθήκες ζωής για όλους.

Στα εθνικά μας ζητήματα οι θέσεις είναι ξεκάθαρες: Οι Έλληνες είμαστε αφοσιωμένοι στην ειρήνη και τη σταθερότητα. Θέλουμε συνεργασία με τους γείτονές μας, αλλά με σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας. Θέλουμε το διάλογο, αλλά στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.

Στους άμεσους στόχους μας εντάσσουμε και την παγκόσμια ανάδειξη της Μακεδονίας μας. Γιατί η παρακαταθήκη της Μακεδονίας ήταν -και είναι- ελληνική. Και την παρακαταθήκη αυτή δεν την μοιραζόμαστε με κανένα.

Θέλουμε ταυτόχρονα να ανακτήσουμε τη θέση που δικαιούμαστε στον πυρήνα της Ευρώπης.

-Επιδιώκουμε μια νέα συμφωνία για χαμηλότερα πλεονάσματα.

-Σχεδιάζουμε αποφασιστική διαπραγμάτευση για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική.

-Διεκδικούμε ουσιαστική στήριξη στη φύλαξη των συνόρων μας που είναι ευρωπαϊκά.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Όπως έχει, κατ’ επανάληψη τονίσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης η Ελλάδα εγκαινιάζει σήμερα μια νέα οικονομική και αναπτυξιακή πολιτική. Είμαστε έτοιμοι να διαμορφώσουμε άμεσα

ένα ελκυστικό και γόνιμο αναπτυξιακό περιβάλλον.

-Με ταχεία προώθηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και δραστική μείωση της γραφειοκρατίας.

-Με Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που δεν θα μένει στα χαρτιά.

-Με ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά.

-Με μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

-Με σημαντικές μειώσεις στο φόρο εισοδήματος, το φόρο στις επιχειρήσεις και τα μερίσματα, τον Φ.Π.Α. και τον ΕΝΦΙΑ.

Αλλά και με κίνητρα για μπόνους στους εργαζόμενους.

Με σημαντικές αυξήσεις στον κατώτατο μισθό.

Με στήριξη στην ελληνική οικογένεια.

Δεσμευόμαστε…

-να στηρίξουμε τη νεανική επιχειρηματικότητα

-Να δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία σ’ εκείνους που γονάτισαν από την κρίση.

-Να αναπτύξουμε στοχευμένες δράσεις για να αποκτήσουν τα σπίτια μας την αξία που έχασαν.

-Να χτίσουμε τις προϋποθέσεις για νέες επενδύσεις, νέες επιχειρήσεις και νέες -καλύτερα αμειβόμενες- δουλειές.

Μόνο έτσι θα υπάρξει ανάταξη της οικονομίας και ανάταση της κοινωνίας. Μόνο έτσι θα ζωντανέψουμε τις προσδοκίες που έσβησαν. Μόνο έτσι θα χτίσουμε συνθήκες καλύτερης ζωής για όλους.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι

Στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας στα σπίτια, στις δουλειές, στις γειτονιές μας. Για το σκοπό αυτό προτάσσουμε την ενίσχυση της Αστυνομίας, την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου, αλλά και την άμεση διόρθωση του νέου Ποινικού Κώδικα.

Οδηγός της πολιτικής μας είναι προπάντων τα ζητούμενα της αδικημένης νέας γενιάς και οι ανάγκες των παιδιών μας. Ξέρουμε όλοι ότι η δημόσια Παιδεία ήταν πάντα ο μοχλός της κοινωνικής κινητικότητας. Είναι η σκάλα που ανεβαίνουν τα παιδιά μας για να διεκδικήσουν το μέλλον τους. Και τη σκάλα αυτή, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να την ισοπεδώνει. Δεν μπορούμε και δεν πρόκειται να αφήσουμε τα Πανεπιστήμιά μας στα χέρια μπαχαλάκηδων, ναρκέμπορων και λαθρέμπορων. Είναι απόφασή μας τόσο η άμεση κατάργηση του δήθεν πανεπιστημιακού άσυλου, όσο και η σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας. Να μην παράγουμε άνεργους πτυχιούχους. Να μην μοιράζουμε πτυχία για το ράφι.

Θέλουμε ταυτόχρονα να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες υγείας για τον άνθρωπο δίπλα μας που έχει ανάγκη. Να μην γίνεται κόμπος η ψυχή μας όταν μπαίνουμε στα δημόσια νοσοκομεία. Να μην περιμένει κανένας σε ατέλειωτες ουρές για να πάρει τα φάρμακά του. Να μην κινδυνεύουν ζωές από ελλείψεις μέσων και εξοπλισμού.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Θα κρατήσουμε ό,τι θετικό έγινε στα προηγούμενα χρόνια και θα χτίσουμε σε αυτό. Φιλοδοξούμε να δώσουμε στην Πατρίδα μας

και να υπηρετήσουμε τους Έλληνες. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Μπορούμε να μειώσουμε τους φόρους

και να δημιουργήσουμε νέες δουλειές. Μπορούμε να βελτιώσουμε την παιδεία, την υγεία, την ασφάλεια, την καθημερινότητά μας. Μπορούμε να ανακτήσουμε την αισιοδοξία, και την εθνική αυτοπεποίθησή μας.

Αυτό είναι το όραμά μας. Και το όραμα αυτό, είναι κοινό.

-Είναι ο αρμός που συνδέει τη νέα κυβέρνηση με την κοινωνία.

-Είναι η πυξίδα που οδηγεί τα βήματά μας.

-Είναι το χρέος που αναλαμβάνουμε να υπηρετήσουμε με βαθειά συναίσθηση ευθύνης.

Και για όλα αυτά λέμε ναι. Ναι στη νέα διακυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ναι στην ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Ναι σε μια Πατρίδα περήφανη και αισιόδοξη ξανά.»

Keywords
Τυχαία Θέματα