Και δεύτερη γυναίκα κατηγορεί τον Μπάιντεν για παρενόχληση

Μια δεύτερη γυναίκα κατηγόρησε τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ότι την άγγιξε με ανάρμοστο τρόπο, την ώρα που ο Δημοκρατικός πολιτικός εξετάζει να θέσει υποψηφιότητα για το χρίσμα του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Η Έιμι Λάπος, 43 ετών, δήλωσε στην εφημερίδα Hartford Courant χθες Δευτέρα ότι ο Μπάιντεν έτριψε τη μύτη του πάνω στη δική της στη διάρκεια μιας εκδήλωσης για τη συγκέντρωση χρημάτων στην

πόλη Γκρίνουιτς το 2009.

«Δεν ήταν σεξουαλικής φύσης, όμως με άρπαξε από το κεφάλι μου», δήλωσε η Λάπος. «Έβαλε τα χέρια του γύρω από τον λαιμό μου και με τράβηξε για να τρίψουμε τις μύτες μας. Την ώρα που με τραβούσε πίστεψα ότι θα με φιλήσει στο στόμα», πρόσθεσε η ίδια.

Η Λάπος, η οποία τότε ήταν βοηθός του γερουσιαστή Τζιμ Χάινς, δήλωσε ότι δεν κατήγγειλε ποτέ επισήμως το γεγονός «διότι ήταν ο αντιπρόεδρος κι εγώ ήμουν ένα τίποτα».

«Υπάρχει μια κόκκινη γραμμή αξιοπρέπειας. Υπάρχει μια γραμμή σεβασμού. Το να περνάς αυτή τη γραμμή δεν είναι μια τρυφερή πράξη ενός παππού. Δεν είναι στοργικό. Είναι σεξιστικό και μισογυνικό», τόνισε η ίδια.

Όπως σημειώνει το skai.gr, η καταγγελία της Λάπος γίνεται τρεις ημέρες αφού η Λούσι Φλόρες, πρώην υποψήφια αντικυβερνήτης της πολιτείας της Νεβάδα, κατηγόρησε τον Μπάιντεν ότι την φίλησε στο κεφάλι στη διάρκεια εκδήλωσης το 2014.

Απαντώντας στις κατηγορίες της Φλόρες ο πρώην αντιπρόεδρος επεσήμανε σε ανακοίνωσή του: «Κατά τη διάρκεια των πολλών ετών που συμμετέχω σε εκστρατείες και στον δημόσιο βίο, έχω ανταλλάξει αμέτρητες χειραψίες, αγκαλιές, χειρονομίες στοργής, υποστήριξης και ενθάρρυνσης. Και ούτε μία φορά, ποτέ, δεν θεώρησα ότι ενήργησα απρεπώς. Αν υπονοείται ότι έπραξα κατ' αυτόν τον τρόπο, θα το ακούσω με σεβασμό. Όμως δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου».

Οι καταγγελίες αυτές ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο πιθανή υποψηφιότητα του Μπάιντεν, ο οποίος ήταν αντιπρόεδρος την εποχή και των δύο συμβάντων, για το χρίσμα των Δημοκρατικών.

Ο Μπάιντεν, που ήταν αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα επί μια οκταετία και έχει εμπειρία 36 ετών στη Γερουσία, δεν έχει ακόμη ανακοινώσει αν προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα, κάτι όμως που αναμένεται να κάνει σύντομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα