Κ. Ζέρβας: Τώρα θα δούμε ποιος σηκώνει χειρόφρενο και ποιος θέλει το Μετρό

Παρατηρητήριο παρακολούθησης, για το αν το μετρό υλοποιείται εντός χρονοδιαγράμματος συστήνουν ο Δήμος Θεσσαλονίκης, τα επιμελητήρια και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Τώρα θα δούμε ποιος σηκώνει χειρόφρενο και ποιος θέλει το μετρό» σημείωσε χαρακτηριστικά

ο κ.Ζέρβας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό FOCUS FM και την εκπομπή «Διπλός ελληνικός», προσθέτοντας πάντως, ότι χάρηκε με την «αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού και του κ.Καραμανλή», που διαπιστώθηκε στη χθεσινή σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Πλην Βενιζέλου, το υπόλοιπο έργο θα είναι σε θέση λειτουργίας τέλη του 2022», ανέφερε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας όμως, ότι «αν δεν υπήρχαν οι ανωμαλίες με το σταθμό Βενιζέλου, θα είχαμε μετρό το 2020». «Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο πρέπει να έχει περάσει μέχρι τον επόμενο μήνα, ώστε να υπάρξει έγκριση, σε δεύτερη φάση να υπάρξει συμφωνία μεταξύ αναδόχου και ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ώστε να μην υπάρξει κάποιος φραγμός και να προχωρήσει το έργο με την προοπτική ολοκλήρωσής του τον Απρίλιο του 2023.

«Για την Καλαμαριά δεν έχουν δημοπρατηθεί ακόμη τα ηλεκτρολογικά και οι συρμοί», πρόσθεσε ο κ.Ζέρβας.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΑΣΘ

«Κανένας δεν είναι υπερήφανος με την κατάσταση, που είναι ο ΟΑΣΘ, είναι όμως και η συμφωνία με τα ΚΤΕΛ, που θα αρχίσει να υλοποιείται τις επόμενες μέρες, θα έχουμε μία καλύτερη εικόνα. Η προοπτική είναι από τις αρχές του χρόνου να έχουμε μία πολύ καλύτερη εικόνα με νέα λεωφορεία, γιατί δεν μπορούμε να πάρουμε νέα λεωφορεία σε έναν ΟΑΣΘ, που είναι υπό εκκαθάριση» επεσήμανε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τονίζοντας, ότι τα έσοδα του ΟΑΣΘ έχουν καταρρεύσει. «Ο ΟΑΣΘ δεν έχει καθόλου έσοδα», δήλωσε.

Πάντως μετά τη Δωδεκανήσου και την Πολυτεχνείου, το στοίχημα είναι και η Όλγας για τη νέα διοίκηση του Δήμου, οπότε αναμένονται ...κλήσεις για παράνομη στάση και στάθμευση.

Ο κ.Ζέρβας προειδοποίησε ακόμη, ότι ο Δήμος θα αρχίσει να επιβάλλει πρόστιμα σε όσους κατεβάζουν μπάζα από ανακαινίσεις, ενώ αποκάλυψε, ότι φέτος τα Χριστούγεννα θα είναι μία πολύ λαμπερή περίοδος για τη Θεσσαλονίκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα