Ιβάν Σαββίδης: Αδιαφανείς οι διαδικασίες για τον ΔΟΛ- Προτίθεμαι να καλύψω όλα τα χρέη του Mega (VIDEO)

Για όλους και για όλα μίλησε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ΙΒάν Σαββίδης, κατά την παρουσία του στα εγκαίνια της έδρας Ποντιακών Σπουδών, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ο επιχειρηματίας αναφέρθηκε στις δηλώσεις του στα σχέδιά του για την επιστροφή του Μεγάλου Καναλιού, στην προσφορά που κατέθεσε ο όμιλός

του για τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, ενώ ρωτήθηκε και για τη συνύπαρξή του στο Mega με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος κατέκτησε μέσω του ΔΟΛ το 22% των μετοχών του Καναλιού.

Ερωτηθείς για τη διαδικασία κατάθεσης προσφορών αλλά και το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για τον ΔΟΛ, ο κ. Σαββίδης υποστήριξε ότι "η εταιρεία που έχει διοργανώσει τον διαγωνισμό, δεν εξασφάλισε τη διαφάνεια και την απόλυτη μυστικότητα".

Σχετικά με το Μεγάλο Κανάλι, ο ομογενής επιχειρηματίας δήλωσε την πρόθεσή του να αναλάβει το σύνολο των χρεών του Mega, ύψους 198 εκ. ευρώ, ενώ στην ερώτηση για το ποσοστό που κατέχει πλέον στο κανάλι ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, σχολίασε: "Για να μπορέσεις να διοικήσεις μια εταιρεία, πρέπει να είσαι απόλυτος ιδιοκτήτης της. Όλα τα θέματα θα τα διαχειρίζεται το Διοικητικό Συμβούλιο".

Διαβάστε απόσπασμα από τις δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη στους δημοσιογράφους:

Για το Mega: Ήθελα να αγοράσω το μεγαλύτερο κανάλι στην Ελλάδα και το πρωί να με ξυπνάει όπως με ξυπνούσε η μητέρα μου. Μου έλεγε "Ψυχή μου σήκω, μην κοιμάσαι, μην κοιμάσαι πολύ". Εγώ θέλω η ποντιακή ομιλία στο κεντρικό κανάλι να ξυπνάει τη χώρα. Ο καθένας ζει με τις δικές του αρρώστιες.

Για το μέλλον του Μεγάλου Καναλιού: Εγώ έχω το 20% του Mega και θα προστατεύσω τους υπαλλήλους, την εταιρεία και δεν θα επιτρέψω να την πτωχεύσουν. Αυτή είναι η άποψη του μετόχου του 20%. Σαν μέτοχος της Εταιρείας, είμαι έτοιμος να αναλάβω όλες τις οφειλές της. Είμαι εδώ, με τα ίδια δικαιώματα, με τα ίδια συναισθήματα και την ίδια αγάπη σ' αυτό το κράτος και τον λαό, αλλά με δική μου αντίληψη, για κάποια πράγματα. Σήμερα θέλω να δηλώσω ότι ο όμιλος που εξυπηρετεί τα συμφέροντά μου, είναι έτοιμος να αγοράσει το σύνολο των χρεών και να αποβάλλει όλα τα βάρη του Mega. Είναι 98 εκ. ευρώ στις τράπεζες και άλλα 100 εκ. ευρώ σε άλλους πιστωτές. Όποιοι έχουν αμφιβολία ας μου δώσουν δικαίωμα και δυνατότητα να δείξω αν μπορώ να το κάνω.

Για τη συνύπραξη με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στο Mega: Τί σημαίνει να συνδιοικήσω; Έχω 20%. Ο κύριος Μαρινάκης έχει 22%. Ο κ. Βαρδινογιάννης έχει 35%, αλλά δεν είμαστε στη ζούγκλα. Ποιος θα διοικήσει και πώς θα διοικήσει; Τουλάχιστον μπορούμε να πούμε ότι θα διαχειριστεί όλα τα θέματα το Διοικητικό Συμβούλιο. Για να μπορέσεις να διοικήσεις την εταιρεία, πρέπει να είσαι απόλυτος ιδιοκτήτης μιας εταιρείας. Θέλω να δω πάρα πολύ ποια θα είναι η μοίρα των οφειλών μπροστά στις κρατικές τράπεζες και αν θα τις διαγράψουν. Θα απαιτήσω αύριο η Ευρωπαϊκή Κοινότητα να αξιολογήσει για ποιο λόγο στους Παλιννοστούντες, δεν πληρώνει συντάξεις ενώ στις κρατικές τράπεζες διαγράφουν τις οφειλές.

Για τον ΔΟΛ: Ο καθένας κερδίζει χρήματα, για τους δικούς του στόχους. Εγώ έχω τους δικούς μου στόχους. Χτες είδαμε αυτό που εμένα με έχει σοκάρει. Εμείς μιλάμε για τη διαπλοκή- και μένα προσπάθησαν να με συνδέσουν μ' αυτά. Εμείς χτες μαθαίνουμε ότι μόνο ελληνικές τράπεζες μπορούν να δώσουν εγγύηση για να συμμετάσχουμε στον διαγωνισμό. Και μάλιστα, υπάρχει υποχρεωτικός όρος η επιτροπή, στην οποία υπάρχουν 10-15 άτομα, να πει την άποψή της για την εγγύηση και το ποσό της εγγύησης. Για ποιο λόγο υπάρχει τέτοια δημοσιότητα από τη μια και η άλλη είναι κλειστή διαδικασία; Οι πληροφορίες είναι μυστικές, η εταιρεία που έχει διοργανώσει τον διαγωνισμό, δεν έχει εξασφαλίσει τη διαφάνεια και δεν εξασφάλισε την απόλυτη μυστικότητα. Δεύτερον μας δηλώνουν ότι την Κυπριακή εγγυητική δεν μπορούμε να τη δεχτούμε. Και ήθελα να ρωτήσω, τα λεφτά από την Κύπρο μυρίζουν άσχημα;.

Keywords
Τυχαία Θέματα