Ημαθία: Έτοιμοι να κλείσουν δρόμους οι Αλβανοί εργάτες γης

Αποφασισμένοι να προβούν σε ακόμα πιο δυναμικές κινητοποιήσεις εμφανίζονται οι Αλβανοί εργάτες γης που ζούνε μόνιμα στην Ημαθία.

Όπως αναφέρει ο veriotis.gr, το κύριο αίτημά τους είναι η διεκδίκηση των 30€ μεροκάματο από 22 με 25€ που είναι σήμερα. Μετά την απεργία διαρκείας που πραγματοποιούν στην κεντρική Πλατεία της Αγίας Μαρίνας, δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες (στα αραιώματα) να κλείσουν ακόμα και επαρχιακούς δρόμους. Αυτό μας μετέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργατών Γης

νομού Ημαθίας και σύμβουλος του Εργατικού Κέντρου Βέροιας Δημήτρης Μανόκου, ο οποίος εξέφρασε και ένα προσωπικό παράπονο, ότι κανένας πολιτικός άρχοντας αυτού του τόπου, δεν τους επισκέφθηκε για να ακούσει τα αιτήματά τους.

Το συγκεκριμένο θέμα έχει πάρει έκταση και στην Αλβανία, με τηλεοπτικά συνεργία της γειτονικής χώρας να έρχονται για ρεπορτάζ στην Ημαθία, ενώ παρών στις κινητοποιήσεις έδωσε ήταν ο Αρμπέν Τσάνι, πρόεδρος του Σωματείου Αλβανών Μεταναστών Ελλάδος (εκπροσωπεί 200.000 άτομα σ' όλη την Ελλάδα), προκειμένου να καταγράψει τα αιτήματα των εργατών.

Keywords
Τυχαία Θέματα