Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: Τιμούμε την παράδοση, διατηρούμε την αισιοδοξία μας και στηρίζουμε τους συμπολίτες μας

Ένα παραδοσιακό γλέντι στήθηκε χθες στην Πυλαία, στο καθιερωμένο ραντεβού του δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη με τους δημότες, καθώς και με τους Θεσσαλονικείς που γιόρτασαν τα φετινά Κούλουμα «εκτός των τειχών».

Οι εκδηλώσεις για τα Κούλουμα πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε διαφορετική δημοτική ενότητα. Μετά το Πανόραμα (πρόπερσι) και την Εξοχή (πέρσι), φέτος ήταν η σειρά της Πυλαίας να φιλοξενήσει τις εκδηλώσεις που ξεκίνησαν την Τσικνοπέμπτη με το αποκριάτικο γλέντι στο μπαλκονάκι του Πέτρινου Πολιτιστικού Κέντρου και ολοκληρώθηκαν με τις κεντρικές εκδηλώσεις που έγιναν την Καθαρά Δευτέρα

το πρωί στον αύλειο χώρο του Πέτρινου.

Υπό τους ήχους της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων της περιοχής προσφέρθηκαν 500 μερίδες με φασολάδα, λαγάνα, παραδοσιακό χαλβά, νηστίσιμα εδέσματα και άφθονο κρασί σε όλους τους επισκέπτες, καθώς και 400 χαρταετοί για μικρούς και μεγάλους!

Παρών ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, που έδωσε και το στίγμα της ημέρας, οι αντιδήμαρχοι Σοφία Σαουρίδου, Ελένη Γιαννούδη, Γιώργος Παρισόπουλος, καθώς και ο πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου της Πυλαίας Δάνος Τουφέγγης.

«Τιμούμε την παράδοση, διατηρούμε την αισιοδοξία μας για καλύτερες ημέρες και στηρίζουμε τους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη», σημείωσε στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, ο οποίος ευχήθηκε σε όλο τον κόσμο Καλή Σαρακοστή.

Keywords
Τυχαία Θέματα