Ιερώνυμος για αναγνώριση ταυτότητας φύλου: Παιχνιδίσματα και εφευρήματα για να σκορπάμε την ώρα μας

Αιχμηρό ήταν το σχόλιο του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, κατά την προσέλευσή του σήμερα στη Βουλή για τον καθιερωμένο αγιασμό, όταν ρωτήθηκε για το νομοσχέδιο την διόρθωση φύλου. Ο ίδιος το χαρακτήρισε ως «παιχνιδίσματα και εφευρήματα για να σκορπάμε την ώρα μας».

«Η Εκκλησία έχει τις δικές της θέσεις. Η πατρίδα μας έχει τις παραδόσεις, έχει την οικογένεια. Όλα τα άλλα είναι εφευρήματα για να σκορπάμε την ώρα μας και το χρόνο μας», πρόσθεσε.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε από την Ολομέλεια καλές και πολλές υπομονές στους βουλευτές κατά τον αγιασμό για την νέα κοινοβουλευτική σύνοδο. Ο κ. Ιερώνυμος χοροστάτησε επικεφαλής του σώματός της ιεραρχίας, το οποίο ήρθε στη Βουλή για να τελέσει τον καθιερωμένο αγιασμό.

«Να έχετε σύνεση να εργάζεστε για το καλό της πατρίδας μας και μάλιστα όχι μόνο στα πλαίσια της ελληνικής πολιτείας αλλά να δούμε και λίγο ψηλότερα στο έθνος μας», ανέφερε ο ίδιος και ευχήθηκε στους βουλευτές υγεία, φωτισμό και σύνεση.

Νωρίτερα, σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο κ. Ιερώνυμος είπε «όλοι μας πρέπει να βάλουμε τον πήχη πιο ψηλά και η βουλή και η εκκλησία και οι πολιτικοί, πρέπει να μείνουμε μακριά από προκαταλήψεις και ιδεοληψίες να μη μας ενδιαφέρουν οι σχέσεις εκκλησίας και πολιτείας αλλά οι σχέσεις εκκλησίας και έθνους, αυτό το έχει ξεχάσει η πολιτεία. Χρειάζεται ειλικρίνεια αμεσότητα και εμπιστοσύνη.Πρέπει να ανεβάσουμε τον πήχη ψηλά να μην ασχολούμαστε με γκρίνιες».

Keywords