Ιερώνυμος: Δεν φοβάμαι την Τουρκία, αλλά αυτούς που κάνουν ότι μας αγαπούν

«Εγώ δεν φοβάμαι πολύ την Τουρκία, σαν Τουρκία. Φοβάμαι τους άλλους, που είναι ήρεμοι και κάνουν πως μας αγαπούν, αλλά δεν μας αγαπούν» τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος σε δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό Sigma Κύπρου, αναφερόμενος σε αυτούς που κάνουν πως αγαπούν την Ελλάδα, αν

και δεν τους κατονόμασε.

Πρόσθεσε επίσης: «Σήμερα το πρόβλημα δεν είναι, αν θα γίνει πόλεμος μικρός ή μεγάλος. Σήμερα το ενδιαφέρον είναι πως θα μοιραστεί η γη και τα αγαθά της και πως θα μπορέσουν να δημιουργηθούν νέες συμμαχίες, νέοι συνασπισμοί».

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος μίλησε και για τα ενεργειακά κοιτάσματα, που δημιουργούν προοπτικές συνεργασίας, αλλά και νέες εστίες ανταγωνισμού. Επεσήμανε πως «οι μεγάλοι ρυθμίζουν το σκάκι και την πορεία και εμείς οι μικροί υποφέρουμε».

«Ονειρεύονται πολλοί» συνέχισε «αλλά το τραγικό είναι ότι δεν ξέρουμε τι θα βρούμε από κάτω, αν θα βρούμε αυτά που περιμένουμε ή αν θα βρούμε αέρα».

Ο κ. Ιερώνυμος συνέστησε προσευχή και προσοχή «να μην μας παρασέρνουν κυρίως τα μεγάλα συνθήματα και λόγια».

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών ευχαρίστησε τον κυπριακό Ελληνισμό για τη διαχρονική, αλλά και πρόσφατη στήριξή τους στους αδελφούς Έλληνες, στέλνοντας το μήνυμα: «Οι παραδόσεις μας, οι ρίζες μας, η πίστη μας είναι -όταν τα περιφρονούμε αυτά τα πράγματα- σαν να περιμένουμε να μας δώσει καρπό το δέντρο χωρίς ρίζες χωρίς λουλούδια. Οι ρίζες μας είναι εκείνες που πρέπει να μας κρατάνε γερά».

Keywords
Τυχαία Θέματα