Η Θεσσαλονίκη τη δεκαετία του '80 από το Thessaloniki Walking Tours

Οι άνθρωποι, οι τάσεις, τα στέκια, η μόδα, οι μουσικές, τα ραδιόφωνα, οι ταινίες και τα βιβλία, ό,τι έκανε τη δεκαετία του '80 αυτό που ήταν παρουσιάζεται σε μία βιωματική, διασκεδαστική διαδρομή.

Οι μεταμεσονύκτιες προβολές, η Προξένου Κορομηλά και η Βογατσικού, τα θρυλικά στέκια της σαλονικιώτικης νύχτας, οι συζητήσεις, τα live που στοίχειωσαν τα βράδια μας δίνουν τροφή για αφηγήσεις και μαζί τους επιστρέφουμε και πάλι στους δρόμους όπου λιώσαμε τα παπούτσια μας.

Η Εύη Καρκίτη και ο Γιώργος Γκόζης με guest τον Δημήτρη Κάζη γίνονται

οδηγοί σε μια διαδρομή αφιερωμένη στην πιο ξέφρενη δεκαετία της ζωής μας.

Η διαδρομή θα καταλήξει στο θρυλικό μπαρ ΛΩΤΟΣ (Ρωμανού 4) όπου θα χορέψουμε με τις επιλογές του Στέργιου Μακκαβαίου.

Σημείο συνάντησης: πλατεία Ναβαρίνου

Ώρα: 4.30 μμ

Συμμετοχή: 12 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται μεγάλο ποτήρι μπύρας στον ΛΩΤΟ)

Πληροφορίες - κρατήσεις: [email protected] & 6978186900

Η αφίσα της εκδήλωσης είναι του ραφίστα Χρήστο Σαββίδη

Η ομάδα Thessaloniki Walking Tours ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 2013 στη Θεσσαλονίκη και μέσα από καλά σχεδιασμένους θεματικούς περιπάτους ανασύρει τη μνήμη μιας πολυπολιτισμικής πόλης, συνδέοντας το χθες με το σήμερα. Οι περίπατοι που προτείνει, διασκεδαστικοί αλλά και τεκμηριωμένοι. Αναζητά τις ανθρώπινες ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα σημαντικά μνημεία της, τους δρόμους, τις πλατείες, τις γειτονιές αλλά και τις μυστικές της γωνιές. Ιστορία, τέχνη, αρχιτεκτονική, γεύσεις και αρώματα αποτελούν τη βάση μιας βιωματικής εμπειρίας για ξεχωριστή σύνδεση με την πόλη, τη σύνθετη ταυτότητά της, τους ανθρώπους της και τις συνήθειές τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα