Η θέση της αντιπολίτευσης για τις πλημμύρες που έπληξαν τη Θεσσαλονίκη

Για την καταιγίδα που έπληξε πριν από περίπου δύο εβδομάδες την πόλη τοποθετήθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του δήμου.

Για σειρά παραλείψεων της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη θεομηνία που έπληξε, πριν περίπου δύο βδομάδες την πόλη, έκανε λόγο ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης

«Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, κατά τη διάρκεια της σημερινής ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

«Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε», υπογράμμισε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας μια σειρά διαχειριστικών παραλείψεων από πλευράς Δήμου Θεσσαλονίκης (Δείτε ΕΔΩ).

«Όταν έγιναν οι πλημμύρες στην Αθήνα, οι ευθύνες είχαν ονοματεπώνυμο. Δεν ευθυνόταν ούτε ο δήμος, ούτε η ΕΥΔΑΠ, ούτε η Πυροσβεστική, μόνο η Περιφερειάρχης. Στη Θεσσαλονίκη όλοι φταίνε εκτός από την Περιφέρεια, που δεν φταίει καθόλου», ανέφερε η επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Ρία Καλφακάκου.

Την ανεπάρκεια αντιπλημμυρικών υποδομών επισήμανε ο δημοτικός σύμβουλος της Λαικης Συπσείρωσης, Μιχάλης Κωνσταντινίδης.

“Έχουμε να κάνουμε με την απουσία αντιπλημμυρικών υποδομών, οι οποίες έχουν επισημανθεί πρώτα από όλα από το ΤΕΕ και το αναφέρω γιατί το ΤΕΕ κάνει λόγο για ανεπάρκεια και σταχυολογεί μια σειρά από μελέτες οι οποίες οδηγούν σε συγκεκριμένα συμπεράσματα. Μελέτες υπάρχουν αποφάσεις υπάρχουν, δεν έχουν υλοποιηθεί κάποια πράγματα”, τόνισε ο κ. Κωνσταντινίδης.

«Να πάψουμε να λειτουργούμε αντιπολιτευτικά και με πρωτοβουλία του δήμου να συγκεντρωθούν όλοι οι φορείς, ώστε να συγκροτηθεί μια ομάδα εργασίας και να είμαστε έτοιμοι στο επόμενο έντονο καιρικό φαινόμενο», είπε από την πλευρά της η Μόνικα Αϊβάζογλου από την παράταξη «Γειτονιές σε Δράση».

“O εχθρός μας είναι μπετόν κι όχι μόνο τα ακάθαρτα φρεάτια ή τα κτισμένα ρέματα. Στοίχημα είναι η πόλη να συμμαχήσει με τη βροχή, αξιοποιώντας το νερό προς όφελος των πολιτών της”, δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης “Μένουμε Θεσσαλονίκη”, Κωνσταντής Σεβρής.

Γ. Μπουτάρης για πλημμύρες: Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το κακοδαίμονο ελληνικό κράτος

Keywords
Τυχαία Θέματα