Η παρουσίαση όλων των ομάδων του νέου πρωταθλήματος από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Πρεμιέρα σήμερα στο πρωτάθλημα της Super League Σουρωτή, με τον ΠΑΟΚ να επιχειρεί να κάνει την δική του πρώτη ανάγνωση για τους αντιπάλους που θα βρει στο δρόμο του την φετινή σεζόν.

Μεταξύ άλλων δεν λείπουν τα… καρφιά προς την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό, τον Άρη αλλά και τον Αλέξη Κούγια.

Διαβάστε αναλυτικά

τα όσα αναφέρει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

Το ελληνικό πρωτάθλημα ξεκινάει και το paokfc.gr επιχειρεί να κάνει μία πρώτη ανάγνωση των φετινών αντιπάλων του Δικεφάλου στον δρόμο για την κορυφή.

ΑΕΚ

Πολλές αλλαγές, ίδιοι στόχοι

Το φινάλε της περσινής σεζόν την βρήκε να πανηγυρίζει ανέλπιστα έναν τίτλο, ο οποίος κρίθηκε εκτός αγωνιστικών χώρων και η έναρξη της Super League αρκετά αλλαγμένη, τόσο στην τεχνική ηγεσία, όσο και στο ρόστερ. Σημαντικοί παίκτες όπως οι Αραούχο, Κονέ, Βράνιες, Χριστοδουλόπουλος, Μασούντ και Γιόχανσον αποχώρησαν. Οι προσθήκες ήρθαν για καλύψουν τα κενά, ωστόσο παραμένει ερωτηματικό αν θ’αναπληρώσουν επάξια όσους έφυγαν. Τα πρώτα δείγματα είναι θετικά μετά την πρόκριση επί της Σέλτικ και την νίκη στην έδρα της Βίντι που φέρνει την ΑΕΚ ένα βήμα από την επιστροφή της στους ομίλους του Champions League. Μένει να φανεί αν η ΑΕΚ μπορεί να διαχειριστεί σωστά τις τρεις διοργανώσεις που θα κληθεί να συμμετάσχει.

Προπονητής

Μαρίνος Ουζουνίδης

Ο Μανόλο Χιμένεθ επέλεξε να αφήσει την ΑΕΚ για την Λας Πάλμας. Οι άνθρωποι της Ένωσης επέλεξαν τον Μαρίνο Ουζουνίδη για τον πάγκο τους. Μαζί με τον Νίκο Λυμπερόπουλο που συνάντησε ξανά μετά την κοινή πορεία τους στον Παναθηναϊκό, έχτισαν την ομάδα στα δικά τους δεδομένα. Ο Εβρίτης τεχνικός μετά από μία δύσκολη σεζόν στο Τριφύλλι των πολλών οικονομικών προβλημάτων καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να πετύχει σε μία ομάδα πρωταθλητισμού, που θέλει να φτάσει μακριά και στην Ευρώπη.

Αστέρι

Μάρκο Λιβάγια

Θεωρήθηκε ως η μεγαλύτερη κίνηση της ΑΕΚ το φετινό καλοκαίρι. Η Ένωση ξόδεψε σχεδόν δύο εκατομμύρια ευρώ για να κρατήσει στην Αθήνα τον Κροάτη, από τον οποίο περιμένει ακόμα περισσότερα από την περσινή σεζόν, κατά την οποία σε 42 παιχνίδια πέτυχε δύο γκολ και μοίρασε επτά ασίστ. Χωρίς το alter ego του, Αραούχο, το βάρος της επιθετικής γραμμής πέφτει στους ώμους του Μάρκο Λιβάγια και μένει να φανεί αν θα φανεί αντάξιος των υψηλών προσδοκιών.

ΑΕΛ

Ζητούμενο η βελτίωση, στόχος η παραμονή

Είναι από τις ομάδες που δεν περνάει απαρατήρητη. Άλλες φορές για θετικούς λόγους, όπως η εξαιρετική περσινή πορεία μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου λύγισε στην τελευταία φάση από την ΑΕΚ, άλλες φορές για τους τελείως λάθους λόγους, όπως οι ατέλειωτες αλλαγές προπονητών και παικτών ή οι δηλώσεις του ιδιοκτήτη Αλέξη Κούγια. Πέρυσι η παρτίδα έστω και δύσκολα σώθηκε. Φέτος άπαντες ελπίζουν να αποφευχθούν τα δράματα. Το ρόστερ βελτιώθηκε και οι προσθήκες του καλοκαιριού αναμένεται να ανεβάσουν την ποιότητα της ομάδας, κυρίως μεσοεπιθετικά. Αν και οι σχέσεις της διοίκησης με τον κόσμο είναι καλές, η Λάρισα με όπλο το AEL FC Arena μπορεί να κοιτά με αισιοδοξία το μέλλον.

Προπονητής

Σωτήρης Αντωνίου

Ανέλαβε την ομάδα στο φινάλε της περσινής σεζόν και παρουσίασε έργο από τις πρώτες μέρες. Η αγωνιστική εικόνα της ΑΕΛ βελτιώθηκε προς το καλύτερο υπό τις οδηγίες του και κέρδισε την εμπιστοσύνη του Κούγια για τη νέα σεζόν. Ο Σωτήρης Αντωνίου μπορεί να μην έχει μεγάλη εμπειρία από την πρώτη κατηγορία, αλλά μοιάζει ικανός να παρουσιάσει ένα δυνατό σύνολο, με χαρακτήρα και φιλοσοφία, αν φυσικά του δοθεί ο απαραίτητος χρόνος.

Αστέρι

Πίτι

Πέρυσι ήταν ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της Λαμίας στην θετική πορεία της ομάδας και την παραμονή της στην κατηγορία, με επτά γκολ και τρεις ασίστ. Φέτος μετακόμισε βορειότερα και θα φοράει την φανέλα της ΑΕΛ. Οι άνθρωποι της ομάδας ευελπιστούν πως βρήκαν στο πρόσωπό του τον ηγέτη με την προσωπικότητα που θα τους οδηγήσει στην επίτευξη των στόχων τους.

Απόλλων Σμύρνης

Ένα από τα ερωτηματικά της σεζόν

Ο στόχος επετεύχθη έστω και αρκετά και δύσκολα και ο Απόλλων Σμύρνηςθα βρίσκεται και την φετινή σεζόν στα μεγάλα σαλόνια. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι λίγα πράγματα έμειναν θυμίζουν την περσινή ομάδα, καθώς το λίφτινγκ ήταν ριζικό. Ήρθε ένας άπειρος προπονητής, αλλά από την γερμανική σχολή ποδοσφαίρου, που είναι ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της διοίκησης, ενώ αποκτήθηκαν παίκτες εγνωσμένης αξίας. Το αρχικό ζητούμενο στη Ριζούπολη είναι να δέσει η ομάδα, με την εικόνα στα φιλικά να μην είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική. Αν τα καταφέρουν να παρουσιάσουν ένα κανονικό σύνολο με χημεία, μπορεί να είναι μία από τις φετινές εκπλήξεις της σεζόν. Αν όχι τότε η μάχη για την παραμονή αναμένεται σκληρή.

Προπονητής

Βαλεριάν Ισμαέλ

Τον θαυμάσαμε σαν παίκτη με τις φανέλες των Βέρντερ Βρέμης και Μπάγερ Μονάχου. Κατέθεσε τα διαπιστευτήρια του ως προπονητής, κυρίως στον πάγκο της Βόλφσμπουργκ και της Νυρεμβέργης και έρχεται στην Ελλάδα για να οδηγήσει τον Απόλλωνα Σμύρνης σε μία εύκολη και γρήγορη παραμονή, παρουσιάζοντας παράλληλα μία βελτιωμένη αγωνιστική εικόνα. Χρειάζεται χρόνο για να ταιριάξει τα κομμάτια του παζλ, αλλά δεν είναι δεδομένο ότι θα τον έχει, καθώς η υπομονή δεν είναι μία από τις αρετές της οικογένειας Μονεμβασιώτη που ηγείται της ομάδας.

Αστέρι

Σικαμπάλα

Οι συστάσεις είναι περιττές. Η Ελλάδα πριν από αρκετά χρόνια είχε μάθει μέσω του ΠΑΟΚ τον Σικαμπάλα και είχε πάρει μία γεύση από το αστείρευτο ταλέντο του. Η εξέλιξη του μπορεί να μην ήταν η αναμενόμενη, κυρίως λόγω της εξωαγωνιστικής του ζωής και συμπεριφοράς, αλλά είναι δεδομένο ότι ο Αιγύπτιος κουβαλάει αστείρευτη ποιότητα και αναμένεται να είναι ο ηγέτης του φετινού Απόλλωνα και σίγουρα μία από τις ατραξιόν της ομάδας.

Άρης

Επέστρεψε για να μείνει

Τα προηγούμενα χρόνια ήταν από τα δυσκολότερα της ιστορίας του. Μετά από τέσσερις σεζόν περιπλάνησης στα γήπεδα της Football League 2 και της Football League, ο Άρης κατάφερε να επιστρέψει στο κορυφαίο επίπεδο. Την περσινή σεζόν κέρδισε το εισιτήριο τερματίζοντας δεύτερος πίσω από τον ΟΦΗ. Το καλοκαίρι έγιναν πολλές αλλαγές στο ρόστερ αλλά και στην τεχνική ηγεσία. Το λάτιν στοιχείο θα είναι και πάλι το κυρίαρχο στο Κλεάνθης Βικελίδης, ενώ ήρθαν παίκτες ο Ντιγκινί, ο Γιουνές, ο Κωνσταντινίδης και ο Ναζλίδης με εμπειρία από Super League. Τα όνειρα είναι μεγάλα μετά την επιστροφή, αλλά σίγουρα το κύριο μέλημα όλων στον Άρη είναι να εξασφαλιστεί γρήγορα και εύκολα η παραμονή και να μην υπάρξει και πάλι πισωγύρισμα.

Προπονητής

Πάκο Ερέρα

Ένας έμπειρος Ισπανός προπονητής, με θητεία σε πάγκους ιστορικών ομάδων όπως η Θέλτα, η Λας Πάλμας και η Σαραγόσα, κυρίως στην Segunda Division, που έχει θητεύσει και δίπλα στον Ράφα Μπενίτεθ, όσο αυτός βρισκόταν στον πάγκο της Λίβερπουλ. Ο Πάκο Ερέρα είναι ο εκλεκτός της διοίκησης των νεοφώτιστων και αυτός που καλείται να παρουσιάσει ένα μαχητικό σύνολο στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Άρης φέτος θα φέρει την δική του σφραγίδα, καθώς είχε ενεργή συμμετοχή και στον μεταγραφικό σχεδιάσμο.

Αστέρι

Μπρούνο Γκάμα

Με μία πρώτη ματιά, το βιογραφικό του εντυπωσιάζει. Από τις Ακαδημίες της Πόρτο, στην Μπράγκα και τη Βιτόρια Σετουμπάλ, μέχρι την Primera Division με την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια και πορεία τίτλου στο Europa League με την Ντνίπρο παρέα με τους Μάτος και Σάκχοφ . Ο Μπρούνο Γκάμα ήταν το βαρύ χαρτί του Άρη στο μεταγραφικό παζάρι και άπαντες ελπίζουν πως στην Θεσσαλονίκη ο 3Οχρονος Πορτογάλος θα καταφέρει να πάρει και πάλι τα πάνω του μετά την πτωτική πορεία της περσινής σεζόν.

Αστέρας Τρίπολης

Στόχος η Ευρώπη

Σίγουρα η παρουσία του στην πεντάδα δεν αποτέλεσε έκπληξη και ήταν απόρροια της εξαιρετικής δουλειάς τόσο της διοίκησης όσο και του αγωνιστικού τμήματος. Η ομάδα επέστρεψε στην Ευρώπη έστω και δύσκολα, ξεπερνώντας την Ξάνθη στην ισοβαθμία και πέτυχε τον στόχο της, ο οποίος και φέτος δεν αλλάζει. Το καλοκαίρι είδε τον κορμό να διατηρείται, ενισχύθηκε σημαντικά με την προσθήκη αρκετών ποιοτικών ποδοσφαιριστών και παρά τον αποκλεισμό από την Χιμπέρνιαν στα προκριματικά του Europa League η αισιοδοξία είναι διάχυτη στην Τρίπολη για μία εξαιρετική σεζόν.

Προπονητής

Σάββας Παντελίδης

Ανέλαβε την ομάδα πέρυσι το Σεπτέμβριο, όταν βρισκόταν στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και πραγματοποίησε μία ολική αλλαγή προς το καλύτερο, φτάνοντας στο φινάλε της σεζόν να πανηγυρίζει με τους παίκτες του την 5η θέση. Φέτος είχε τη δυνατότητα να τρέξει το πρότζεκτ από την αρχή, να κάνει προετοιμασία με την ομάδα, να έχει λόγο στις μεταγραφές και με γεμάτη φαρέτρα θα κυνηγήσει την διάκριση σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας, όντας ένας άξιος αντίπαλος για τους μεγάλους τους οποίους πλήγωσε πολύ την περσινή σεζόν.

Αστέρι

Μιχάλης Μανιάς

Ο Αστέρας Τρίπολης είναι μία ομάδα που στηρίζεται στην δουλειά ολόκληρου του συνόλου με αποτέλεσμα σπάνια να ξεχωρίζουν κάποιοι παίκτες του. Ο τίτλος για το αστέρι της ομάδας πηγαίνει στον Μιχάλη Μανιά, ο οποίος θα είναι και φέτος ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων των Αρκάδων. Την περσινή σεζόν ήταν ο πρώτος Έλληνας σκόρερ της λίγκας με 12 γκολ και φέτος θέλει να ανεβάσει ακόμα περισσότερο την ατομική του απόδοση, προσφέροντας γκολ και βαθμούς στην ομάδα του.

Ατρόμητος

Διατήρηση των κεκτημένων

Πέρυσι τέτοια εποχή ήταν ερωτηματικό. Λίγους μήνες μετά έφτασε να μπαίνει στην συζήτηση για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Εντός γηπέδου κατέκτησε τελικά την τρίτη θέση, άσχετα αν στα χαρτιά έμεινε τέταρτος χάρη στο δικαστικό τρίποντο του Ολυμπιακού στην Τούμπα. Ο Ατρόμητος ήταν με διαφορά η μεγαλύτερη έκπληξη της περσινής σεζόν και θέλει να επαναλάβει την πορεία πρωταθλητισμού και την φετινή χρονιά. Έχασε αρκετούς σημαντικούς παίκτες, με κορυφαία απώλεια αυτή του MVP του, Αμρ Ουάρντα , κράτησε κορμό, κυρίως στην άμυνα και απέκτησε παίκτες που θα καλύψουν τα κενά, μεγαλώνοντας παράλληλα το βάθος του ρόστερ. Θέλει να επαναλάβει την περσινή μαγική σεζόν και να τα πάει ακόμα καλύτερα στο Κύπελλο Ελλάδας. Θα τα καταφέρει;

Προπονητής

Νταμίρ Κάναντι

Η πρόσληψή την περσινή σεζόν προκάλεσε εντύπωση του. Η δουλειά του με την ομάδα επίσης. Και μάλιστα θετική. Ένας εξαιρετικός προπονητής κατάφερε πολύ γρήγορα να περάσει την δική του αγωνιστική φιλοσοφία στον Ατρόμητο και να παρουσιάσει εντός γηπέδου ένα σύνολο αποτελεσματικό που έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Η συνταγή παραμένει η ίδια και το ζητούμενο της διοίκησης από τον Νταμίρ Κάναντι είναι η διάρκεια.

Αστέρι

Θοδωρής Βασιλακάκης

Ο Αμρ Ουάρντα επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ και άφησε ένα τεράστιο κενό στο ρόστερ του Ατρομήτου. Όχι μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο προσωπικότητας. Ο Αιγύπτιος ήταν ο απόλυτος ηγέτης της ομάδας του Περιστερίου, η οποία θα αναγκαστεί να βρει νέο. Αυτόν τον ρόλο αναμένεται να παίξει ο Θοδωρής Βασιλακάκης. Ο πολύπειρος μέσος στην δεύτερη σεζόν του στην Αθήνα θα δει τις ευθύνες και τον ρόλο του στο γήπεδο να αυξάνονται και θέλει να δείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει, όπως το έκανε για τα προηγούμενα χρόνια στην Ξάνθη.

Λαμία

Παραμονή χωρίς περιπέτειες

Πέρυσι έζησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το όνειρο της συμμετοχής στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος. Μάλιστα τα κατάφερε και ανανέωση την θέση της, χωρίς μάλιστα να καρδιοχτυπήσει ιδιαίτερα. Ο στόχος και τη φετινή σεζόν δεν είναι άλλος από την παραμονή. Διατηρήθηκε ένας κορμός παικτών, έχασε τους πολύτιμους Παντελιάδη, Παπαδόπουλο, Όμο και τον ηγέτη της Πίτι, αλλά γέμισε το ρόστερ με ταλέντο και ποιότητα κατά την μεταγραφική περίοδο. Όντας πιο έμπειρη και με περισσότερες λύσεις στα χέρια του προπονητή, ελπίζει ότι η παρτίδα θα σωθεί από νωρίς. Πολλά θα κριθούν από την γρήγορη ενσωμάτωση των μεταγραφών και την απόδοση της γραμμής κρούσης.

Προπονητής

Μπάμπης Τεννές

Αναμφίβολα ένας από τους πιο έμπειρους προπονητές της κατηγορίας. Ο Μπάμπης Τενές μετά από δύο άκρες επιτυχημένες χρονιές, με τον προβιβασμό και την παραμονή στη Super League Σουρωτή, θέλει να συνεχίσει τις επιτυχίες με την ομάδα της Φθιώτιδας. Έχει την εμπειρία και το υλικό και μένει να δούμε αν η Λαμία θα συνεχίσει να αποτελεί μία δυσκολοκατάβλητη και σκληροτράχηλη ομάδα, που ξέρει τι θέλει εντός γηπέδου.

Αστέρι

Φακούντο Μπερτόλιο

Μας συστήθηκε την σεζόν 2015-16 στον Αστέρα Τρίπολης. Ένας ικανότατος μεσοεπιθετικός με έφεση τόσο στο σκοράρισμα όσο και στην δημιουργία, ικανός να προκαλέσει προβλήματα σε κάθε άμυνα. Ο Φακούντο Μπερτόλιοεπιστρέφει στη χώρα μας για να γίνει ο ηγέτης της Λαμίας και να πάρει ουσιαστικά τη θέση του Πίτι. Πέρυσι είχε μία γεμάτη σεζόν σε ΑΠΟΕΛ και Ορνταμπάσι, στα φιλικά έδειξε ότι είναι σε καλή κατάσταση και αναμένεται να είναι κομβικός στην πορεία της ομάδας του.

Λεβαδειακός

Να επαναλάβει την περσινή επιτυχία

Στο πρώτο μισό της περσινής σεζόν ήταν εκπληκτικός. Διατήρησε για πολλές αγωνιστικές το αήττητο, κοιτώντας στα μάτια όλες τις μεγάλες ομάδες. Στο δεύτερο μισό η ομάδα έπεσε αλλά είχε ήδη καταφέρει να κερδίσει το στοίχημα της παραμονής και μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση, με τον στόχο να μην αλλάζει και φέτος. Η εποχή Ανινγκό κράτησε μόλις ένα χρόνο, καθώς ο Γάλλος μετακόμισε στον Πανιώνιο, ενώ και οι αλλαγές στο ρόστερ είναι αρκετές, με τον βασικό κορμό να μένει σχεδόν αναλλοίωτος. Το έμψυχο δυναμικό μοιάζει βελτιωμένο και με περισσότερες επιλογές, με τις προσθήκες των Όμο και Ζησόπουλου να προσδίδουν εμπειρία, ήρθαν ποδοσφαιριστές και φέτος από την αγορά της Γαλλίας και όλοι στη Λιβαδειά ελπίζουν σε μία ήσυχη σεζόν κάπου στη μέση της βαθμολογίας. Δεν θα είναι εύκολο αλλά έχουν τα όπλα για να τα καταφέρουν.

Προπονητής

Άκης Μάντζιος

Το κενό που θα κληθεί να καλύψει είναι μεγάλο, καθώς ο περσινός Λεβαδειακός ήταν ομάδα του Ανιγκό, με τον Γάλλο να έχει το απόλυτο κουμάντο. Ο Άκης Μάντζιος επιστρέφει στη Λιβαδειά με καλύτερες συνθήκες σε επίπεδο οργάνωσης και υλικού, έχει το πλεονέκτημα της μεγάλης εμπειρίας στο πρωτάθλημα της Suepr League και θέλει να αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει να οδηγήσει τους Βοιωτούς όσο πιο ψηλά γίνεται. .

Αστέρι

Λενί Ναγκίς

Μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφικές «βόμβες» στο ελληνικό ποδόσφαιρο το φετινό καλοκαίρι. Μπορεί το όνομά του να μην λέει πολλά στο ευρύ κοινό, αλλά το βιογραφικό του προκαλεί θαυμασμό. Διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Γαλλίας, σχεδόν 100 συμμετοχές στη Ligue 1, πέρασμα από σπουδαίες ομάδες όπως οι Λιλ, η Καέν και η Μπαστιά και όλα αυτά σε ηλικία μόλις 24 ετών. Ο Λένι Νανγκίς θα είναι το μεγάλο όπλο του Μάντζιου στο φετινό πρωτάθλημα.

Ξάνθη

Με την ίδια συνταγή

Η περσινή σεζόν ξεκίνησε με ένα μεγάλο ερώτημα: θα καταφέρει η Ξάνθη να μείνει ανταγωνιστική στη μετά Λουτσέσκου εποχή; Η απάντηση ήρθε μέσα από μία εξαιρετική σεζόν για τους Ακρίτες, που είδαν το ευρωπαϊκό εισιτήριο να χάνεται στην ισοβαθμία από τον Αστέρα Τρίπολης. Μία πορεία που ίσως να ήταν και αρκετά πάνω από τις αρχικές προσδοκίες ακόμα και των ίδιων των ανθρώπων της ομάδας. Το ρητό «ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει» βρίσκει απόλυτη εφαρμογή στο φετινό πρότζεκτ. Το καλοκαίρι η Ξάνθη ήταν σχεδόν αθόρυβη, άλλαξε ελάχιστα πρόσωπα και με όπλο την ομοιογένεια και ίδια αγωνιστική φιλοσοφία θέλει και πάλι να δώσει μάχη για να επιστρέψει στα ευρωπαϊκά σαλόνια.

Προπονητής

Μίλαν Ράσταβατς

Η πρόσληψή του έφερε γκρίνια στις τάξεις των φιλάθλων. Η δουλειά του όμως γύρισε την άποψη της κοινής γνώμης και πλέον θεωρείται ένας από τους κορυφαίους τεχνικούς της Super League. Ο Μίλαν Ράσταβατς δικαίωσε όσους τον πίστεψαν το περσινό καλοκαίρι και θέλει και φέτος να οδηγήσει την ομάδα του στον δρόμο των επιτυχιών. Σε προσωπικό επίπεδο κατάφερε να ανεβάσει πολύ τις μετοχές του, συμμετέχοντας και στο τιμ της Εθνικής Σερβίας στο πρόσφατο Mundial στα γήπεδα της Ρωσίας.

Αστέρι

Έρικ Γέντρισεκ

Συνήθως όταν μία ελληνική ομάδα φέρνει έναν ποδοσφαιριστή με βαρύ βιογραφικό αλλά σε μεγάλη ηλικία, τα σχόλια περί σύνταξης δίνουν και παίρνουν και πολλές φορές μάλιστα είναι απόλυτα δικαιολογημένα. Αυτό όμως δεν συνέβη στην περίπτωση του Έρικ Γέντρισεκ. O έμπειρος φορ ήταν ο απόλυτος ηγέτης και παράλληλα πρώτος σκόρερ της Ξάνθης με 11 τέρματα και ένας από τους κορυφαίους παίκτες του πρωταθλήματος γενικότερα. Την φετινή σεζόν άπαντες ελπίζουν να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό.

Ολυμπιακός

Αλλαγή πλεύσης

Η περσινή σεζόν σηματοδότησε την αλλαγή των δεδομένων στο ελληνικό ποδόσφαιρο και η μετάβαση αυτή έδειξε να δυσκολεύει αρκετά τον Ολυμπιακό ο οποίος έπεσε από την κορυφή για πρώτη φορά μετά από το 2010. Φέτος η σεζόν άρχισε διαφορετικά. Χωρίς την πολυτέλεια των εκατομμυρίων του Champions League οι μεταγραφικές σπατάλες των προηγούμενων ετών μετατράπηκαν σε στοχευμένες και μελετημένες κινήσεις. Λίγα πράγματα έμειναν ίδια σε σχέση με την περσινή σεζόν καθώς ο Βαγγέλης Μαρινάκης «ξήλωσε» το μεγαλύτερο μέρος της ομάδας, με τον Ολυμπιακό να είναι η ομάδα με τις περισσότερες αποχωρήσεις και αφίξεις στο μεταγραφικό παζάρι. Τα πρώτα δείγματα γραφής είναι ενθαρρυντικά και οι Ερυθρόλευκοι μπαίνουν στην σεζόν με στόχο να επιστρέψουν στην κορυφή. Μία αποστολή που φαντάζει εξαιρετικά δύσκολη καθώς κανείς δεν ξέρει αν η ομάδα θα καταφέρει να βρει χημεία.

Προπονητής

Πέδρο Μάρτινς

Ένα προσωπικό στοίχημα του Κριστιάν Καρεμπέ. Ο Πέδρο Μάρτινς φεύγει για πρώτη φορά στην προπονητική του καριέρα εκτός Πορτογαλίας και αναλαμβάνει μία ομάδα που έχει ως στόχο τον πρωταθλητισμό. Η πορεία του στους πάγκους των Μαρίτιμο, Ρίο Άβε και Βιτόρια Γκιμαράες είναι εξαιρετική αλλά αποτελεί ερωτηματικό αν μπορεί να αντέξει στην πίεση που θα φέρει το κυνήγι της κορυφής.

Αστέρι

Μπίμπρας Νάτχο

Ο Ισραηλινός επιστρέφει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού και θέλει να ανεβάσει το επίπεδο της μεσαίας γραμμής των Ερυθρόλευκων. Έφτιαξε το όνομά του στην Ρουμπίν Κάζαν, πέρασε για έξι μήνες από τον ΠΑΟΚ και είχε μία εξαιρετική τετραετία με την φανέλα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε Ρωσία και Ευρώπη. Είναι δεδομένο πως αν δέσει με την υπόλοιπη ομάδα θα είναι ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού την φετινή σεζόν

ΟΦΗ

Με όπλο το Γεντί Κουλέ

Είναι και πάλι εδώ για να κρατήσει ψηλά τη σημαία του κρητικού ποδοσφαίρου. Μετά τον υποβιβασμό του Πλατανιά θα είναι φέτος ο μοναδικός εκπρόσωπος της Κρήτης στα μεγάλα σαλόνια. Η περσινή σεζόν στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, με την άνοδο να συνοδεύεται από την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Football League. Το καλοκαίρι η απόφαση της διοίκησης ήταν να δημιουργηθεί μία ομάδα που θα στηριχθεί σε Έλληνες παίκτες μαζί με λίγους και ποιοτικούς ξένους ώστε να μπει στην μάχη της παραμονής όσο πιο έτοιμη γίνεται. Το όπλο της αναμφίβολα θα είναι το Γεντί Κουλέ, μία έδρα που είχε λείψει τα προηγούμενα χρόνια από τη λίγκα.

Προπονητής

Νίκος Παπαδόπουλος

Κατάφερε να εντυπωσιάσει για μία διετία στον πάγκο της ΑΕΠ Ηρακλής, την οποία οδήγησε στην Super League και την κράτησε εκεί, άσχετα με τον εξωαγωνιστικό υποβιβασμό. Ο Νίκος Παπαδόπουλος από πέρυσι είναι κάτοικος Ηρακλείου και έχει ήδη καταφέρει να οδηγήσει τον ΟΦΗ στην πρώτη εθνική κατηγορία. Το φετινό του στοίχημα είναι να παραμείνει η ομάδα εκεί. Αν τα καταφέρει θα έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης.

Αστέρι

Χουάν Άνχελ Νέιρα

H υπέρβαση των Κρητικών στο φετινό μεταγραφικό παζάρι. Ο Αργεντίνος Χουάν Άνχελ Νέιρα περνάει για δεύτερη φορά στην καριέρα του τον Ατλαντικό και έρχεται στην Κρήτη για να αναλάβει τον ρόλο του οργανωτή στον φετινό ΟΦΗ. Εξαιρετικά ποιοτικός μέσος, αγωνίζεται πίσω από τον φορ και έχει έφεση στις ασίστ. Αν βρει πατήματα και προσαρμοστεί γρήγορα θα αποτελέσει ένα μεγάλο όπλο στα χέρια του Παπαδόπουλου.

Παναθηναϊκός

Στο χείλος του γκρεμού

Ο Παναθηναϊκός εδώ και δύο χρόνια βρίσκεται σε οριακό σημείο. Οι αστοχίες της διοίκησης Αλαφούζου, η οποία προσπαθεί εδώ και ένα χρόνο να απεμπλακεί από τον Σύλλογο, αναζητώντας αγοραστή, έχουν οδηγήσει την ομάδα στα πρόθυρα της διάλυσης. Η σεζόν θα ξεκινήσει με μείον έξι βαθμούς λόγω της μη αδειοδότησης, η UEFA ήδη έχει επιβάλει αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η απαγόρευση μεταγραφών και τα άδεια ταμεία έχουν διαμορφώσει ένα ρόστερ που αποτελείται κυρίως από παιδιά και η παραμονή στην κατηγορία με τις υπάρχουσες συνθήκες θα μοιάζει με άθλο για την ιστορική ομάδα των Αθηνών. Οι εμφανίσεις στα φιλικά δεν ήταν καλές, η επίθεση της ομάδας δείχνει ανεπαρκής, ενώ οι φίλαθλοι έχουν γυρίσει την πλάτη στο Τριφύλλι, το οποίο θα παλέψει για να μην γνωρίσει τον υποβιβασμό για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Προπονητής

Γιώργος Δώνης

22 χρόνια μετά ο Γιώργος Δώνης επιστρέφει στην ομάδα που έζησε τις ενδοξότερες μέρες της ποδοσφαιρικής του καριέρας προκειμένου να την βοηθήσει να βγει από το αγωνιστικό αδιέξοδο που την έχει φέρει η διοίκηση της. Τα όπλα του θα είναι φτωχά, η θέση της ομάδας με την ποινή που της έχει επιβληθεί είναι ακόμα πιο δύσκολη, αλλά ο Δώνης ελπίζει να τα καταφέρει και να βάλει τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον.

Αστέρι

Δημήτρης Κουρμπέλης

Μακράν ο ποιοτικότερος παίκτης του υπάρχοντος ρόστερ. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού παρά το έντονο ενδιαφέρον από πολλές ομάδες εδώ και έξι μήνες παρέμεινε στο Τριφύλλι και θα είναι ο άνθρωπος που θα κληθεί να οδηγήσει τους συμπαίκτες του εντός γηπέδου. Μπορεί να προσφέρει σε όλες τις γραμμές, είναι πιο έμπειρος πλέον και το μοναδικό ερωτηματικό είναι αν καταφέρει να κουβαλήσει το βάρος των ευθυνών του ή τελικά λυγίσει.

Παναιτωλικός

Στροφή στις Ακαδημίες

Είναι από τις λίγες ομάδες της λίγκας που επενδύει σταθερά τα τελευταία χρόνια στον τομέα των Ακαδημιών με παραγωγή πολλών ταλαντούχων ποδοσφαιριστών. Την φετινή σεζόν λοιπόν αναμένεται να δρέψει τους καρπούς αυτής της επένδυσης καθώς το μισό ρόστερ της ομάδας προέρχεται από τα φυτώρια. Ο Φώτης Κωστούλας αποφάσισε να αλλάξει γραμμή, να στραφεί στα δικά του παιδιά και όχι στην ξένη αγορά όπως συνήθιζε τα προηγούμενα χρόνια και να βάλει τις βάσεις για μία ομάδα που θα πρωταγωνιστεί στο μέλλον. Ξεκάθαρος στόχος δεν έχει τεθεί, σίγουρα στο Αγρίνιο θέλουν να μείνουν μακριά από σενάρια υποβιβασμού και να ετοιμάσουν τους νεαρούς για το επόμενο επίπεδο. Σίγουρα ένα αρκετά ενδιαφέρον πρότζεκτ που θα απασχολήσει την φετινή σεζόν.

Προπονητής

Τραϊανός Δέλλας

Ανέλαβε την ομάδα στα μέσα της περασμένης σεζόν και έκλεισε την χρονιά με θετικό πρόσημο κερδίζοντας την εμπιστοσύνη της διοίκησης και για την νέα χρονιά. Με αρκετή εμπειρία πλέον στους πάγκους και με παραστάσεις στο υψηλότερο επίπεδο σαν ποδοσφαιριστής θα κληθεί να παρουσιάσει ένα αξιόμαχο σύνολο που θα στηριχθεί κυρίως σε νεαρούς ποδοσφαιριστές, με στόχο τα υψηλά στρώματα τις βαθμολογίας και την ανάδειξη των προϊόντων της Ακαδημίας.

Αστέρι

Σεμπάστιαν Έρικσον

Ο αρχηγός της Γκέτεμποργκ την τελευταία τριετία αποφάσισε να αφήσει για δεύτερη φορά στην καριέρα του την πατρίδα του, μετά το πέρασμά του από την Κάλιαρι και την Serie A και να μετακομίσει στο Αγρίνιο. Διεθνής με όλες τις εθνικές ομάδες της Σουηδίας, με αδιαμφισβήτητη ποιότητα και ικανότητες, ο Έρικσον αναμένεται να είναι ο εγκέφαλος της ομάδας στη μεσαία γραμμή του Παναιτωλικού.

Πανιώνιος

Γαλλικός αέρας στην Πλατεία

Η 7η θέση στο προηγούμενο πρωτάθλημα δεν ικανοποίησε κανέναν καθώς η ίδια η ομάδα τα τελευταία χρόνια έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχη. Το φετινό καλοκαίρι η διοίκηση αποφάσισε να χαράξει διαφορετική στρατηγική. Στράφηκε στην αγορά του εξωτερικού για την ενίσχυση της ομάδας, με πινελιές έμπειρων ποδοσφαιριστών από το ελληνικό πρωτάθλημα. Με νέο προπονητή και πολλά καινούργια πρόσωπα στο ρόστερ ο Πανιώνιος θέλει να επιστρέψει στις θέσεις που οδηγούν σε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Μένει να φανεί αν το σύνολο θα καταφέρει να δεθεί γρήγορα ως ομάδα. Αν κρίνουμε πάντως από την εικόνα στα φιλικά, οι φίλοι των Κυανέρυρθωνέχουν κάθε λόγο να χαμογελούν.

Προπονητής

Ζοζέ Ανιγκό

Όταν πέρυσι ανακοινώθηκε η πρόσληψη του από τον Λεβαδειακό προκάλεσε έκπληξη. Το βαρύ βιογραφικό του αλλά και η παρατεταμένη του αποχή από τους πάγκους μπέρδεψαν την κοινή γνώμη. Το γήπεδο όμως που είναι και ο καθρέφτης έδειξε ότι οι Βοιωτοί πέτυχαν διάνα. Ο Ζοζέ Ανινγκό στην πρώτη χρονιά στην Ελλάδα πήρε άριστα και παρουσίασε μία εξαιρετική ομάδα. Πλέον στην Πλατεία οι απαιτήσεις ανεβαίνουν και σε συνδυασμό με τις υψηλές προσδοκίες γύρω από το όνομά του, όλοι περιμένουν να δουν αν θα φανεί αντάξιος και θα βοηθήσει την ομάδα να ανέβει επίπεδο.

Αστέρι

Σρνταν Σπιριντόνοβιτς

Από τις αποκαλύψεις του περσινού πρωταθλήματος. Ο Αυστριακός ακραίος αποδείχθηκε λίρα εκατό για τους Κυανέρυθρους την σεζόν που έφυγε πετυχαίνοντας 10 γκολ και μοιράζοντας τρεις ασίστ σε 32 αγώνες. Ο πήχης έχει ανέβει από τα δικά του κατορθώματα και άπαντες περιμένουν να ηγηθεί του φετινού Πανιώνιου, έχοντας και όντας και μία σεζόν πιο έμπειρος στο ελληνικό πρωτάθλημα.

ΠΑΣ Γιάννινα

Κλεφτές ματιές στην πεντάδα

Ομάδα που πάει κόντρα στο ρεύμα τα τελευταία χρόνια. Δεν αλλάζει προπονητή, δεν διαλύει και φτιάχνει από την αρχή το ρόστερ της, δεν επιλέγει να επενδύσει σε… καραβιές ξένων παικτών. Είναι μία ομάδα που στηρίζεται στην ομοιογένεια της, στην σταθερή φιλοσοφία της και το πλάνο που την έχει καθιερώσει στις κορυφαίες της λίγκας. Ο ΠΑΣ Γιάννινα πέρυσι πέρασε μία περίεργη σεζόν. Τερμάτισε στην ένατη θέση της βαθμολογίας, μένοντας μακριά από τον στόχο που είναι η έξοδος στην Ευρώπη. Το καλοκαίρι του ήταν όπως και τα προηγούμενα. Μετρημένο και χωρίς υπερβολές. Η εικόνα στα φιλικά παιχνίδια της προετοιμασίας ήταν καλή και το σύνολο που δημιουργήθηκε, από νωρίς το καλοκαίρι στο μεγαλύτερο μέρος του, μοιάζει ικανό να ανέβει στα πάνω στρώματα και να παλέψει για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Προπονητής

Γιάννης Πετράκης

Το γεγονός και μόνο ότι ετοιμάζεται να οδηγήσει τον ΠΑΣ για έκτη συνεχόμενη σεζόν στη Super League είναι από μόνο του αξιοσημείωτο και κάνει την περίπτωσή του μία από της πιο ιδιαίτερες της λίγκας. Ο Γιάννης Πετράκης είναι ο κορυφαίος προπονητής της ιστορίας των Ηπειρωτών, ρέκορντμαν συμμετοχών και θα κρατάει το τιμόνι και φέτος, ελπίζοντας να δει την ομάδα του να φτάνει ακόμα πιο ψηλά.

Αστέρι

Πέδρο Κόντε

To όνομά του μέχρι και σήμερα βρίσκεται στα μεταγραφικά ρεπορτάζ πολλών ομάδων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η πρεμιέρα της σεζόν βρίσκει όμως τον Πέδρο Κόντε και πάλι στα Γιάννενα και είναι έτοιμος και φέτος να είναι η αιχμή του δόρατος για τους Γιαννιώτες. Ένας εξαιρετικό ποδοσφαιριστής, δεινός εκτελεστής, αλλά και δημιουργός, πέρυσι σημείωσε 20 γκολ σε πρωτάθλημα και κύπελλο, αριθμό που θα επιδιώξει να αυξήσει κι άλλο τη νέα σεζόν. Έχοντας μάλιστα δίπλα του παίκτες όπως ο Μυστακίδης και ο Κριζμάν, η… ζωή του θα είναι αρκετά πιο εύκολη.

Keywords
παε παοκ, ΠΑΟΚ, παε παοκ, παρουσιαση, ael fc arena, football league 2, super league, champions league, ael fc, football league, primera division, europa league, ligue 1, βαγγέλης μαρινάκης, serie a, super, league, ΑΕΚ, ολυμπιακος, λας, καλοκαιρι, αθηνα, γκολ, alter, ego, ώμους, ελλαδα, λαρισα, ael, arena, αελ, νέα, παζλ, αρης, οφη, συμμετοχή, europa, θεσσαλονικη, ξανθη, mvp, λαμια, αποελ, γαλλια, λιβαδειά, λιλ, τιμ, φορ, μαρινακης, καρεμπε, τσσκα, ρωσία, κρητη, αεπ, ηρακλης, παναθηναικος, uefa, βασεις, πήχη, πανιωνιος, πήχης, κινηση στους δρομους, ρια αντωνιου, βιογραφικο, ομαδα διας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, γιαννης ρουσακης, Καλή Χρονιά, ολυμπιακοί αγώνες, αλλαγη ωρας 2012, ξανα, σικαμπαλα, super league, το στοιχημα, αποελ, ρωσία, αδεια, αεπ, αελ, αιχμη, βημα, γηπεδα, γνωμη, δουλεια, εδρα, εθνικη, εξοδος, ηγεσια, ηγετης, θητεια, καριερα, κοντρα, ονειρα, ονειρο, οφη, παιχνιδια, πιεση, φυτωρια, χημεια, ael, ego, mvp, uefa, αγορα, αγρινιο, αγωνες, αισιοδοξια, ακης, αμυνα, ανθρωπος, απολλων, απειρος, απωλεια, ατρομητος, αφιξεις, βαγγέλης μαρινάκης, βρισκεται, γκολ, γεγονος, γευση, γινει, γινεται, γηπεδο, γιαννενα, γεντι κουλε, δεδομενο, δευτερο, δυνατοτητα, δηλωσεις, διοικηση, δικη, δειχνει, δοθει, δωσει, δυναμικο, δωνης, ευκολο, ευκολα, ευρω, εμειναν, εμψυχο, εξελιξη, εξι, εποχη, επτα, επιτυχια, ερωτηματικο, ερχεται, ετων, ευρωπη, εφυγε, ζωη, ζωης, ιδια, ιδιο, ηλικια, υπομονη, θετικο, λιβερπουλ, θοδωρης, εικονα, κυνηγι, κινηση, κυπελλο, κι αλλο, κορμος, κωνσταντινιδης, λας, λας παλμας, λεβαδειακος, λιβαδειά, λειψει, λιλ, λιρα, λιφτινγκ, λογο, μακρια, ματια, μηνες, μιλαν, μπρουνο, νικη, νικο, ομαδα, ομο, ονομα, οντας, ουσιαστικα, παιδια, παζλ, παζαρι, ποδοσφαιρο, πήχης, ποιοτητα, προβληματα, πρωταγωνιστες, ρευμα, ριο, ρολο, σαλονια, σεζον, σιγουρα, συζητηση, συμμετοχή, συνταγη, σφραγιδα, σχολια, τιμ, τριτη, τριπολη, τσσκα, τσσκα μοσχας, τιτλος, φυσικα, φτανει, φορ, φορα, χιμενεθ, χρονος, ael fc, ael fc arena, arena, super, εφαρμογη, εγκεφαλος, εμφανισεις, ενωση, ετοιμη, europa, φιλοι, football league, football league 2, χωρα, ιδιαιτερα, κονε, league, ligue 1, μεινει, μοιαζει, ομαδες, πήχη, primera division, ρητο, serie a, σημαια, σωτηρης, τουμπα, θεσεις, θετικα, υλικο, ώμους, ξεκινησε, χερια
Τυχαία Θέματα