Η ΕΣΗΕΜΘ καταδικάζει την επίθεση κουκουλοφόρων στα Δημοτικά Μέσα TV100 και FM100

Την επίθεση που σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στα δημοτικά μέσα ενημέρωσης του δήμου Θεσσαλονίκης καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, "τέτοιες επιθέσεις στρέφονται ευθέως κατά της ελευθερίας του Τύπου".

Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΣΗΕΜ-Θ:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση κουκουλοφόρων στις εγκαταστάσεις των Δημοτικών Μέσων Ενημέρωσης TV100

και FM100, που έγινε σήμερα (20/12/2017) γύρω στις 18.00.

Περίπου 20 άτομα με πρόσωπα καλυμμένα επιτέθηκαν στην είσοδο του κτιρίου που στεγάζει τα δημοτικά ΜΜΕ, στην οδό Ν. Γερμανού 1, τραυμάτισαν έναν εργαζόμενο χτυπώντας τον με λοστό, πέταξαν μπογιές και φυλλάδια με συνθήματα κατά των δημοσιογράφων, έσπασαν τζάμια και προκάλεσαν φθορές σε σταθμευμένα οχήματα, κάποια από τα οποία ανήκουν στην ΔΕΠΘΕ.

Τέτοιες επιθέσεις στρέφονται ευθέως κατά της ελευθερίας του Τύπου, ενώ η χρήση ωμής βίας από άτομα που διαλέγουν την προστασία της ανωνυμίας για να παραστήσουν τους αυτόκλητους υπερασπιστές δικαιωμάτων είναι μακριά από κάθε αντίληψη για την έννοια της δημοκρατίας.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ θα καταγγείλει τη συγκεκριμένη επίθεση στην Πλατφόρμα του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων".

Keywords
Τυχαία Θέματα