Η ΕΣΗΕΜ-Θ στην πρώτη Ελληνική Εβδομάδα για την Παιδεία στα Μέσα

Στην πρώτη Ελληνική Εβδομάδα για την Παιδεία στα Μέσα (Media and information Literacy - 4 έως 10 Δεκεμβρίου 2017) συμμετέχει η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, υποστηρίζοντας την πρώτη ανοιχτή και δημόσια οργανωμένη προσέγγιση στην προσπάθεια να εξοικειωθούν οι πολίτες με τους νέους τρόπους πρόσληψης και ερμηνείας κάθε είδους πληροφορίας και μηνύματος στα παραδοσιακά ή στα νέα ΜΜΕ.

Η

πρωτοβουλία για τη δημιουργία της Εβδομάδας ανήκει στο MEDIA LITERACY INSTITUTE (MLI), στο Journalists About Journalism (JAJ) και στο Peace Journalism Lab (Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης). Υποστηρίζεται επικοινωνιακά από το ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84, την Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας Θεσσαλονίκης (Fm100, TV100) και την ΕΣΗΕΜ-Θ.

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας, θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 7/12/2017, από τις 17.00 έως τις 19.00 στην αίθουσα συνεδρίων της ΕΣΗΕΜ-Θ (Στρατηγού Καλλάρη 5, 3ος όροφος), συζήτηση με αντικείμενο τα δικαιώματα και τις δυνατότητες που έχει το κοινό για να αναπτύξει τη συμμετοχή του στην ψηφιακή διακίνηση της πληροφορίας (κυρίως μέσω των social media) με τρόπο που θα διασφαλίζει την αξιοπιστία του περιεχομένου που διακινείται.

Στο πάνελ συμμετέχουν: Σοφία Ασλανίδου, Καθηγήτρια Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογίας, Αντιπρόεδρος ΔΕΠΘΕ, Ανδρέας Βέγλης, Καθηγητής Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ ΑΠΘ, Σοφία Θεοδοσιάδου, Μεταδιδάκτορας ΑΠΘ, Γιάννης Κοτσιφός, Διευθυντής ΕΣΗΕΜ-Θ, Γρηγόρης Πασχαλίδης, Καθηγητής Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ ΑΠΘ, Περικλής Πολίτης, Αν. Καθηγητής Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ ΑΠΘ, Νίκος Παναγιώτου, Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ ΑΠΘ, Θωμάς Σιώμος, Δημοσιογράφος, Υπ. Διδάκτορας ΑΠΘ, Χρήστος Φραγκονικολόπουλος, Αν. Καθηγητής Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ ΑΠΘ, Φίλιος Στάγκος, Διευθυντής ΔΕΠΘΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα