Η ανακοίνωση της ΛΑΕ για την αυτοκτονία 42χρονης στα Γιαννιτσά

Ανακοίνωση για την αυτοκτονία 42χρονης γυναίκας στα Γιαννιτσά, η οποία εργαζόταν στις επιχειρήσεις Καρυπίδη, πρώην Αρβανιτίδη, και ήταν απλήρωτη επί δεκαπέντε μήνες, εξέδωσε η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Μια ακόμη τραγική απώλεια προστέθηκε σήμερα, στο μαύρο κατάλογο που όλο μεγαλώνει, των εργαζομένων που χάνουν τη ζωή τους πάνω στις αντίξοες και απάνθρωπες πια συνθήκες εργασίας, είτε επειδή βουλιάζουν στην απελπισία όντας απλήρωτοι

επί μήνες, είτε επειδή έχασαν τις δουλειές τους και δεν αντέχουν το βάρος των στοιχειωδών καθημερινών εξόδων τους, είτε των πιο «ευαίσθητων» συνανθρώπων μας, που δεν έχουν πια τη δυνατότητα να τύχουν ιατρικής βοήθειας, αφού η δημόσια υγεία καταρρέει.

Είναι ο μαύρος κατάλογος της εργατικής τάξης, που βρίσκεται ανάμεσα στις σελίδες των μνημονίων που υπογράφει όλο το φάσμα των μνημονιακών πολιτικών δυνάμεων, είτε απευθείας με τους δανειστές, είτε με την ψήφιση των «συνοδευτικών» νόμων.

Ας μην υποκρίνονται ότι δε γνωρίζουν, ας μην υποκρίνονται ότι δεν ευθύνονται. Έχουν βάλει τις υπογραφές τους.

Σήμερα, μια ακόμη ευαίσθητη ζωή πήρε τέλος, κάτω από την πίεση της εργασιακής περιπέτειας, του ενάμισι χρόνου χωρίς δουλειά, στα σούπερ μάρκετ Καρυπίδη. Η σαρανταδιάχρονη εργαζόμενη από τα Γιαννιτσά, μια από τους 1400 εργαζόμενους του πρώην Αρβανιτίδη, δεν άντεξε να ζει ανάμεσα στην ανεργία και στην ομηρία και έδωσε τέλος στη ζωή της, μη αντέχοντας να ζει χωρίς επίδομα επίσχεσης, χωρίς επίδομα ανεργίας.

Πριν λίγες μόλις μέρες δυο συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο χώρο καθαριότητας, δυο από τους 10.000 που απεργούσαν διεκδικώντας το δικαίωμα στη δουλειά, έχασαν τη ζωή τους σε εργατικό ατύχημα.

Πριν ενάμισι μήνα, νεαρός ντιλιβεράς στη Λάρισα, έχασε τη ζωή του, προσπαθώντας να βγάλει το μεροκάματό του πάνω στο μηχανάκι του.

Και ο τραγικός απολογισμός δεν έχει τέλος…

Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της στην οικογένεια της εργαζόμενης που έδωσε τέλος στη ζωή της.

Καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους νέους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, να μην αφήσουν την απογοήτευση και την παθητικότητα να τους κυριεύσει, αντίθετα, να αγωνιστούμε για μια αξιοβίωτη ζωή, να ξαναδιεκδικήσουμε τις κατακτήσεις μας, που τις καρατόμησαν με τις μνημονιακές πολιτικές Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, να αξιώσουμε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς, δημόσιο καθολικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, κατάργηση της λιτότητας και των μνημονίων. Να τους ανατρέψουμε για να σταματήσει ο μνημονιακός όλεθρος.

Να πληρώσουν επιτέλους οι πλούσιοι, που είναι οι μόνοι ευνοημένοι από τις μνημονιακές πολιτικές, και κάθε μέρα γίνονται και πλουσιότεροι, συνθλίβοντας τους εργαζόμενους στις συμπληγάδες πέτρες.

Οι αγώνες μας, που μπορούν να είναι νικηφόροι, είναι η μόνη δικαίωση όσων χάνουν τις ζωές τους στον εργασιακό Καιάδα".

Keywords
Τυχαία Θέματα