Η ΑΕΛ δεν ξεχνά τον χαμό του Χαράλαμπου Μπλιώνα

Σαν σήμερα πριν από 32 χρόνια συνέβη ένα από τα πιο τραγικά συμβάντα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Ο 29χρονος τότε Χαράλαμπος Μπλιώνας είχε πάει στο Αλκαζάρ, προκειμένου να παρακολουθήσει μαζί με φίλους του την αναμέτρηση ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον ΠΑΟΚ.

Μάλιστα, ήταν η πρώτη φορά που πήγαινε σε γήπεδο για να παρακολουθήσει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Ωστόσο, αυτή έμελλε να είναι και η τελευταία, καθώς πριν από την έναρξη του αγώνα, οπαδοί του ΠΑΟΚ

εκτόξευσαν τρεις φωτοβολίδες, από τις οποίες η μία εξοστρακίστηκε και καρφώθηκε στην καρωτίδα του Μπλιώνα.

Στην ΑΕΛ φυσικά δεν θα μπορούσαν να ξεχάσουν αυτήν την θλιβερή επέτειο κι έτσι η ΠΑΕ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση:

«Του Αγίου Δημητρίου τότε. Του Αγίου Δημητρίου και σήμερα. Δεν αλλάζει το εορτολόγιο. Απλά αλλάζει ο καιρός κι έτσι συμπληρώνονται σήμερα 32 χρόνια από την -κυριολεκτικά- δολοφονία του Χαράλαμπου Μπλιώνα.

Ανήμερα της γιορτής του πολιούχου της Σαλονίκης, χέρι σαλονικιό έκοψε το νήμα της ζωής του Μπάμπη. Προς ...δόξαν του χουλιγκανισμού και της απίστευτης οπαδικής αλητείας που ακόμα και σήμερα στραγγαλίζει τις ελάχιστες υγιείς δυνάμεις και τις όποιες ανιδιοτελείς προσπάθειες στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Για τη μεγάλη "βυσσινί" οικογένεια, για την πραγματική οικογένεια της δαφνοστεφανωμένης ΑΕΛ, αυτός ο θάνατος δεν λησμονιέται. Και το αδικοχαμένο αίμα του Μπάμπη Μπλιώνα, θα παραμένει στους αιώνες εφιάλτης της οπαδικής αλητείας όσα προσωπεία αυτή κι αν αλλάζει.

Α Θ Α Ν Α Τ Ο Σ !!!»

Keywords
Τυχαία Θέματα