Η Tesla φέρνει το Model 3 στην Ευρώπη - Πόσο θα κοστίζει;

Ανακοινώθηκε το λανσάρισμα του νέου Tesla Model 3 στην Ευρώπη, του νεότερου ηλεκτρικού σεντάν της αμερικάνικης φίρμας, που φιλοδοξεί να βάλει δύσκολα στους Ευρωπαίους premium κατασκευαστές.

Τα πρώτα αυτοκίνητα της Tesla θα έρθουν στην Ευρώπη το Φεβρουάριο και οι τιμές τους στη Γερμανία για την έκδοση με την long-term μπαταρία, θα ξεκινούν από τα 63.000 ευρώ. Η έκδοση Performance,

με τους δύο ηλεκτροκινητήρες, θα είναι διαθέσιμη επίσης στην Ευρώπη, με το κόστος της να εκτιμάται από τα 79.100 ευρώ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτές οι τιμές δεν περιλαμβάνουν τυχόν επιδοτήσεις που δίνονται από διάφορα Ευρωπαϊκά κράτη – όχι βέβαια και από την Ελλάδα – για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων.

Σε ό,τι αφορά τώρα στο ποιες χώρες θα πάρουν πρώτες τα Model 3, αυτές θα είναι η Ελβετία και η Νορβηγία, εκεί όπου η Tesla απολαμβάνει και την μεγαλύτερη δημοτικότητα. Τα πρώτα αυτοκίνητα θα παραλάβουν όσοι ήδη έχουν παραγγείλει το μοντέλο, αν και ειδικά για την έκδοση Performance, ακόμη και χωρίς παραγγελία θα υπάρχουν αυτοκίνητα διαθέσιμα.

Σταδιακά και μέχρι την ερχόμενη Άνοιξη, όπου θα αρχίσει και η διαθεσιμότητα του μοντέλου στη Μεγάλη Βρετανία, το Model 3 θα είναι διαθέσιμο στις περισσότερες αγορές της Ευρώπης.

Αξίζει να σημειώσουμε πάντως, ότι η Tesla περιμένει πολλά από το νέο της μοντέλο που τοποθετείται στη μεσαία σεντάν κατηγορία, από τη στιγμή που το μεγάλο ηλεκτρικό Model S έχει πωλήσει στην Ευρώπη 13.209 αυτοκίνητα το πρώτο 10μηνο του 2018, ξεπερνώντας τις πωλήσεις μοντέλων όπως η Mercedes S-Class (12.688 πωλήσεις), η BMW Σειρά 7 (8.221 αυτοκίνητα) και το Audi A8 (4.854 πωλήσεις).

Πηγή: newsauto.gr

Keywords
Αναζητήσεις
πόσο κοστίζει το τεσλα
Τυχαία Θέματα