Γλειφιτζούρια, σοκολάτες μπύρες και άλλα... καλούδια από κάνναβη στην 84η ΔΕΘ (ΦΩΤΟ)

Την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την ιατρική κάνναβη θα έχουν όσοι επισκεφθούν τον πάνω όροφο του περιπτέρου 2 της 84ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της Salonica Cannabis Expo, όπως ονομάζεται η έκθεση κάνναβης στο πλαίσιο της ΔΕΘ, το κοινό μπορεί να βρει μια πλούσια ποικιλία προϊόντων που έχουν ως συστατικό τους την ιατρική κάνναβη.

Μακαρόνια, μπύρες, κρέμες, σοκολάτες,

γλειφιτζούρια, παξιμάδια, ποπ κορν, τσάι, καφέ, αφέψηματα αλλά και... κρέμες προσώπου καθώς και συμπληρώματα διατροφής είναι μόνο μερικά από τα προϊόντα που έχουν ως συστατικό τους την ιατρική κάνναβη και περιμένουν τους επισκέπτες της φετινής Διεθνούς Έκθεσης.

Σκοπός της Salonica Cannabis Expo 2019 σύμφωνα με τους διοργανωτές, είναι η ενημέρωση για όλα τα προϊόντα και τις καινοτομίες του συγκεκριμένου τομέα σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ παράλληλα γίνονται γνωστά και όλα τα τελευταία επιτεύγματα όσον αφορά την ιατρική, φαρμακευτική και βιομηχανική χρήση της κάνναβης.

Μεταξύ των εκθετών που συμμετέχουν στη Salonica Cannabis Expo είναι και ο σύλλογος «Ασθενείς υπέρ της χρήσης φαρμακευτικής κάνναβης».

Όπως εξομολογείται μιλώντας στο thestival.gr ο πρόεδρος του συλλόγου, Κωνσταντίνος Σύρος, ο ίδιος πάσχει από χρόνιο νευροπαθητικό πόνο από τα 17 του μετά από τροχαίο και χρησιμοποιεί την φαρμακευτική κάνναβη, όπως και τα μέλη του συλλόγου, για λόγους υγείας.

«Διεκδικούμε το συνταγματικό μας δικαίωμα στην επιλογή της θεραπείας μας και απαιτούμε από το κράτος να μας παρέχει το φάρμακο νομότυπα», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρει ο κ. Σύρος στο thestival.gr, η κάνναβη λειτουργεί και σαν πρόληψη για ασθένειες σε πολύ μικρές ποσότητες αλλά και αφού νοσήσει κανείς σε μεγαλύτερες ποσότητες.

Μεταξύ των ασθενειών που μπορεί να χρησιμοποιηθεί η φαρμακευτική κάνναβη σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου «Ασθενείς υπέρ της χρήσης φαρμακευτικής κάνναβης», είναι ο χρόνιος νευροπαθητικός πόνος, η σκλήρυνση κατά πλάκας, το γλαύκωμα, η επιληψία, ο αυτισμός ακόμα και ο καρκίνος.

Η Salonica Cannabis Expo άνοιξε τις πύλες της σήμερα το απόγευμα και μέχρι την ερχόμενη Κυριακή θα περιμένει το κοινό προκειμένου να τους γνωρίσει μια άλλη οπτική της κάνναβης.

Δείτε τις φωτογραφίες του Thestival.gr:

Keywords
Τυχαία Θέματα