Γειτονιές σε Δράση: Καταδικάζουμε την φασιστική επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης

Την επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης καταδικάζει με ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη "Γειτονιές σε Δράση".

"Για αυτή την πράξη οφείλουν άμεσα να λογοδοτήσουν οι φυσικοί αυτουργοί απέναντι στη Δικαιοσύνη, όπως οφείλει να γίνει και έρευνα για την πλημμελή τήρηση της δημόσιας τάξης, πολύ περισσότερο καθόσον τα επεισόδια είχαν προαναγγελθεί στο διαδίκτυο", αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι Γειτονιές

σε Δράση καταδικάζουμε με αποτροπιασμό την φασιστική επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης. Όχι μόνο επειδή είναι μια απροκάλυπτη επίθεση στη δημοκρατία, απέναντι στην οποία οφείλουμε όλες και όλοι να ορθώσουμε το ανάστημά μας. Αλλά και επειδή στηρίζουμε στην ουσία της την πολιτική του Δημάρχου να αντιμετωπίσει επιτέλους η πόλη μας την ιστορία της με θάρρος και να αναδείξει ένα σύγχρονο, ανοιχτό πρόσωπο που αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα.

Για αυτή την πράξη οφείλουν άμεσα να λογοδοτήσουν οι φυσικοί αυτουργοί απέναντι στη Δικαιοσύνη, όπως οφείλει να γίνει και έρευνα για την πλημμελή τήρηση της δημόσιας τάξης, πολύ περισσότερο καθόσον τα επεισόδια είχαν προαναγγελθεί στο διαδίκτυο.

Τους ηθικούς αυτουργούς πρέπει τους αναζητήσουμε όχι μόνο ανάμεσα σε αυτούς που έχουν στοχοποιήσει τα τελευταία χρόνια τον Γιάννη Μπουτάρη, αλλά και συνολικότερα στους ιδεολογικούς μηχανισμούς που επί δεκαετίες συστηματικά καλλιεργούν τον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία.

Ήρθε η ώρα οι πολίτες να συνειδητοποιήσουμε τις ευθύνες μας και να δείξουμε ότι δεν έχουμε ανοσία στο δηλητήριο. Οφείλουμε όλες και όλοι να απομονώσουμε πολιτικά όσους με τη ρητορική μίσους τους παρακίνησαν ή επικροτούν τη βία. Όχι, όμως, μόνο αυτό: σε κάθε τέτοια επίθεση, οι πολίτες οφείλουμε να επιδεικνύουμε έμπρακτα τα δημοκρατικά μας αντανακλαστικά.

Ιδιαίτερα θα πρέπει να προβληματιστούν οι συμμετέχοντες στην χθεσινή εκδήλωση, αν θεωρούν ότι προστατεύτηκε ο χαρακτήρας της, και αν θεωρούν ότι τιμήθηκε η μνήμη των αδικοχαμένων προγόνων. Η δική μας απάντηση είναι ότι τα θύματα φασιστικων πρακτικών, όπως ήταν η σφαγή των Ποντίων, δεν τιμώνται με φασιστικές επιθέσεις. Η εικόνα των σαστισμένων παιδιών δίπλα ή στις αγκαλιές αυτών που τραμπούκιζαν μας καλεί σε εγρήγορση για να αποτρέψουμε ένα ακόμα σκοτεινότερο μέλλον».

Keywords
Τυχαία Θέματα