Γαλλία: Συστήνει σε όσους επιστρέφουν από Λομβαρδία και Βενετία να αποφύγουν τις "περιττές εξόδους"

Η Γαλλία εξέδωσε μια σειρά συστάσεων για τα πρόσωπα που επιστρέφουν από δύο περιοχές της Ιταλίας, που έχουν πληγεί από τον νέο κορωνοϊό, τη Λομβαρδία και τη Βενετία, απευθύνοντας έκκληση κυρίως να αποφεύγουν "κάθε μη αναγκαία έξοδο".

Επιπλέον, τα παιδιά που επιστρέφουν από αυτές τις περιοχές "δεν πρέπει να σταλούν στον παιδικό σταθμό, στο σχολείο, στο Λύκειο", σύμφωνα με τις κυβερνητικές συστάσεις, που αφορούν τις 14 ημέρες μετά την επιστροφή τους (και θεωρούνται επαρκείς

για την κάλυψη της περιόδου επώασης του ιού).

Αυτές οι συστάσεις βρίσκονται ήδη σε ισχύ για την Κίνα (ηπειρωτική Κίνα, Χονγκ Κονγκ, Μακάο) και επεκτάθηκαν την Παρασκευή για τη Σιγκαπούρη, κατόπιν χθες για τις δύο επαρχίες της Ιταλίας όπως και τη Νότια Κορέα, διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού αυξήθηκαν από 6 σε 219 σε διάστημα τεσσάρων ημερών στην Ιταλία, την πλέον πληγείσα χώρα στην Ευρώπη και την τρίτη κατά σειρά πλέον πληγείσα παγκοσμίως μετά την Κίνα και τη Νότια Κορέα, όπου έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 800 ασθενείς και 7 θάνατοι.

Συνολικά, σχεδόν 2.600 άνθρωποι έχουν πεθάνει στην Κίνα εκ των 77.000 κρουσμάτων.

Οι γαλλικές αρχές συστήνουν, επομένως, στα πρόσωπα που επιστρέφουν από τις πλέον πληγείσες χώρες να αποφεύγουν "κάθε περιττή έξοδο (τις μαζικές συγκεντρώσεις, τα εστιατόρια, τον κινηματογράφο…)".

Οι εργαζόμενοι και οι φοιτητές πρέπει "στο μέτρο του δυνατού" να προτιμούν "την τηλεργασία" και να αποφεύγουν "τις στενές επαφές (συγκεντρώσεις, ασανσέρ, καντίνες…), σύμφωνα με τις συστάσεις που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της γαλλικής κυβέρνησης.

Όλοι οι άνθρωποι που προέρχονται από αυτές τις περιοχές πρέπει να μετρούν τη θερμοκρασία τους δύο φορές την ημέρα και να παρατηρούν "την εμφάνιση συμπτωμάτων μόλυνσης του αναπνευστικού (βήχας, δυσκολίες στην αναπνοή…). Συστήνεται, επίσης, να φορούν μάσκα όταν έρχονται σε άμεση επαφή με άλλα πρόσωπα κι όταν χρειαστεί να βγουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γαλλία, Συστήνει, Λομβαρδία, Βενετία,gallia, systinei, lomvardia, venetia