Γ. Σταθάκης: Τρεις προϋποθέσεις για την ομαλή διάθεση του 66% του ΔΕΣΦΑ

Τρεις προϋποθέσεις για την ομαλή εξέλιξη του διαγωνισμού επί του 66% των μετοχών του ΔΕΣΦΑ έθεσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, κατά τη σημερινή του επίσκεψη στα γραφεία της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, όπως επεσήμανε, οι προϋποθέσεις είναι οι εξής:

-Σεβασμός του ανταγωνιστικού χαρακτήρα της διαγωνιστικής διαδικασίας από όλους τους εμπλεκόμενους παίκτες

-Διασφάλιση ενός δίκαιου τιμήματος που να ανταποκρίνεται στην άριστη οικονομική κατάσταση της εταιρείας.

Ο προηγούμενος διαγωνισμός έχει ήδη θέσει - όπως τόνισε ο υπουργός - μία βάση εκκίνησης

-Διατήρηση της δημόσιας παρουσίας στην εταιρεία, ώστε να διασφαλιστεί ότι η λειτουργία της θα είναι πάντοτε συμβατή με όσα επιτάσσει το δημόσιο και εθνικό συμφέρον

Ο κ. Σταθάκης ενημερώθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο και τα στελέχη του ΔΕΣΦΑ για την οικονομική κατάσταση της εταιρείας, η οποία κρίνεται ως εξαιρετική, χάρη στην υψηλή κερδοφορία και τη μεγάλη ρευστότητα.

Στη συνέχεια, ο αρμόδιος υπουργός απηύθυνε χαιρετισμό προς τους εργαζόμενους της εταιρείας και επιβεβαίωσε τη δέσμευση της κυβέρνησης για τη διάθεση του 66% των μετοχών του ΔΕΣΦΑ.

Τέλος, εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, η οποία «θα διασφαλίσει τη λειτουργία της εταιρείας σε ένα κατάλληλα ρυθμισμένο θεσμικό περιβάλλον, όπου θα αξιοποιούνται τα οφέλη του ανταγωνισμού, θα αποτρέπονται καταχρηστικές πρακτικές και θα διασφαλίζονται τα συμφέροντα τόσο των καταναλωτών όσο και των παραγωγών».

Keywords
Τυχαία Θέματα