Γ. Σταθάκης: Νέα ρύθμιση προστασίας της πρώτης κατοικίας ως τα Χριστούγεννα

«Η οριστική έξοδος από το μνημόνιο μας επιτρέπει την αυτόνομη χάραξη της οικονομικής πολιτικής με επίκεντρο τις ανάγκες των πολλών», τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, υπογραμμίζοντας ότι «η προστασία της πρώτης κατοικίας παραμένει στρατηγικό σημείο της πολιτικής μας»

Μιλώντας στην εφημερίδα «το Έθνος» ο κ. Σταθάκης προανήγγειλε νέα ρύθμιση που θα αντικαταστήσει τον νόμο Κατσέλη-Σταθάκη που ολοκληρώνεται τα Χριστούγεννα του 2018.

Όπως είπε η νέα ρύθμιση «θα κινείται στο ίδιο πνεύμα, της προστασίας, δηλαδή, της πρώτης κατοικίας με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και τον ταυτόχρονο εξοβελισμό των στρατηγικών κακοπληρωτών».

Επίσης, ο κ. Σταθάκης απέκλεισε «κατηγορηματικά» οποιαδήποτε αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ.

Τόνισε ότι κομβικό σημείο για την ανάπτυξη είναι η μετατροπή της Ελλάδας σε κόμβο μεταφορών και ενέργειας που περιλαμβάνει ένα κύκλο πολύ μεγάλων επενδυτικών έργων

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανέφερε ότι θεωρεί «ουσιαστική μεταρρύθμιση εκσυγχρονισμού του Κράτους» την συμφωνία Κράτους-Εκκλησίας, και καταλήγει στην συνέντευξή του σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση έχει εξοικειωθεί με την ιδέα μιας μεγάλης βεντάλιας θεμάτων, τομών και μεταρρυθμίσεων που θα ολοκληρώσουμε στην τρέχουσα θητεία μας».

Keywords