Γ. Κυρίτσης: Δεν δίνουμε μεγάλη αξία σε αυτά που λένε οι ειδικοί φρουροί

Στα περιστατικά βίας των τελευταίων ημερών αναφέρθηκε μιλώντας στον «Θέμα 104,6» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο «δεν έχει ξεφύγει η κατάσταση, είναι μια κατάσταση που υπάρχει εδώ και σαράντα χρόνια. Δεν θα έλεγα ότι έχουμε υποτιμήσει το θέμα. Πάλι έγιναν συλλήψεις. Ότι κάνει η αστυνομία σε αυτές τις περιπτώσεις. Αυτά τα περιστατικά βίας δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με Ρουβίκωνα, είναι καθαρά

περιστατικά βίας».

Κληθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες του ΓΓ Ειδικών Φρουρών στον ραδιοφωνικό σταθμός, ο κ. Κυρίτσης ανέφερε ότι «δεν δίνουμε μεγάλη αξία σε αυτά που λέει ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών, γιατί έχουμε διαπιστώσει τέτοια προσκόλληση στην λογική για έναν συνδικαλιστή στην εξυπηρέτηση του κλάδου του, που όλα τα περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας τα τελευταία χρόνια, ο ίδιος συνδικαλιστικός φορέας έχει πει ότι δεν τρέχει τίποτα, οπότε δεν δίνω ιδιαίτερη σημασία ούτε στις προβλέψεις του, ούτε σχετικά με το τι μπορεί να κάνει η αστυνομία, ούτε το πια είναι η πραγματικότητα».

Έπειτα υποστήριξε ότι στα τέσσερα χρόνια που κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει επιβληθεί μόνο το ένα δέκατο της λιτότητας που έφεραν τα μνημόνια.

«Τα τέσσερα χρόνια λιτότητας, να πάρουμε ένα παράδειγμα, ήταν το ένα δέκατο της λιτότητας που επιβλήθηκε με τα προγράμματα διάσωσης, τα μνημόνια. Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι μέσα στους μνημονικούς καιρούς, φιλολαϊκές κυβερνήσεις έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τα πράγματα καλύτερα και το κάνουν. Φαίνεται η διαφορά ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις και στις στοχεύσεις τους. Όπως υποστήριξε, «το 25% του ΑΕΠ έχασε η χώρα», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στο άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην σοσιαλδημοκρατία, τόνισε: «Οι ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία διαπίστωσε τα τελευταία χρόνια ότι η ταύτισή της με τη δεξιά, την εξαφάνισε και βλέπουμε ότι προσπαθούν να πλησιάσουν λίγο την αφήγηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη, συμβαίνει και στην Ελλάδα».

Για το φαινόμενο των μεταγραφών, ο ίδιο σχολίασε: «Νομίζω ότι κάθε περίπτωση πρέπει να εξετάζεται σε ατομική βάση. Άλλο όταν έρχεσαι σε επαφή με έναν φορέα και άλλο με μια ατομική συνεργασία».

Keywords
Τυχαία Θέματα