Γ. Κουμουτσάκος: Να επουλωθεί το ταχύτερο ο τραυματισμός των ελληνορωσικών σχέσεων

Τις τελευταίες εξελίξεις στις σχέσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Ρωσία σχολίασε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, ζητώντας από την κυβέρνηση να ενημερώσει άμεσα τη Βουλή για τις τελευταίες εξελίξεις στις ελληνορωσικές σχέσεις.

Η δήλωση του κ. Κουμουτσάκου:

«Η διατήρηση φιλικών και παραγωγικών σχέσεων με τη Ρωσία

είναι διαχρονική επιλογή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Αυτονόητη είναι επίσης η αρχή κάθε χώρα να σέβεται την κυριαρχία της άλλης και να αποφεύγει οποιαδήποτε εμπλοκή στις εσωτερικές υποθέσεις της.

Υπό το πρίσμα αυτό, παρατηρούμε με έντονη ανησυχία τις αρνητικές εξελίξεις του τελευταίου χρονικού διαστήματος που έφτασαν μέχρι και την απαράδεκτη αναφορά του Ρώσου Πρωθυπουργού σε “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου”.

Ο τραυματισμός των ελληνορωσικών σχέσεων είναι αναγκαίο να επουλωθεί το ταχύτερον δυνατόν με καλά μελετημένους, νηφάλιους και όχι παρορμητικούς χειρισμούς.

Ως εκ τούτου, η Νέα Δημοκρατία επαναφέρει επιτακτικά πλέον το αίτημα της στην κυβέρνηση να παράσχει πλήρη ενημέρωση στη Βουλή για τις τελευταίες εξελίξεις στις ελληνορωσικές σχέσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα