Γ. Μπουτάρης: Άμα ρίξει ένα μέτρο χιόνι θα παγώσουν όλοι (ΦΩΤΟ &VIDEO)

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο δήμος Θεσσαλονίκης ενόψει χειμώνα για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων.

Σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης , Γιάννης Μπουτάρης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος, Θανάσης Παππάς και ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Καθαριότητας, Λάζαρος Ζαχαριάδης πραγματοποίησαν επιθεώρηση στο μηχανολογικό εξοπλισμό, που βρίσκεται στο αμαξοστάσιο του δήμου

Θεσσαλονίκης, στη συμβολή των οδών Λαέρτου και Χάλκης, προκειμένου να ελεγχθεί η ετοιμότητα του στόλου.

"Ο εξοπλισμός του δήμου είναι πολλαπλής χρήσης. Η επιλογή των μηχανημάτων που έχουν παρθεί, ειδικά για όσα αφορούν την πολιτική προστασία, είναι τέτοια με σκοπό να υπάρχει καλύτερη αποτελεσματικότητα. Ο εξοπλισμός για την πολιτική προστασία είναι απολύτως καινούργιος και έτοιμος για να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα. Εξαρτάται και από την κακοκαιρία. Άμα ρίξει ένα μέτρο χιόνι θα παγώσουν όλοι"

"Έχουμε παραλάβει δυο ακόμη απορριμματοφόρα για την ανακύκλωση από την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης. Έρχονται αλλά δυο. Έρχονται επίσης 400 μικροί κάδοι για τα σκουπίδια που θα τοποθετηθούν σε σχολεία και έρχονται επιπλέον 1000 πράσινοι κάδοι για να αντικαταστήσουμε τους φθαρμένους και κατεστραμμένους" ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη υπάρχει έλλειψη προσωπικού στην καθαριότητα: "Μας λείπουν πάνω από 400 άτομα για να έχουμε αντιμετώπιση της καθαριότητας"

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς σημείωσε:

"Οι εγκαταστάσεις εδώ πρέπει να αποκτήσουν μια καλύτερη δομή γι' αυτό υπάρχει ένα μεγάλο έργο για το οποίο η διοίκηση προσδοκά να βελτιώσει τις συνθήκες και για τις κτιριακές υποδομές και για τον υπαίθριο χώρο, κυρίως τον πίσω υπαίθριο χώρο, διότι ουσιαστικά πρόκειται για το στρατηγείο του δήμου εδώ, όπου όλος ο μηχανολογικός εξοπλισμός, το γραφείο κίνησης κλπ αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι οι οποίοι εργάζονται πρέπει να δουλεύουν με καλύτερες συνθήκες.

Επομένως θα είναι στο άμεσο μέλλον μια μεγάλη εργολαβία η οποία έρχεται να προστεθεί στις εργολαβίες που γίνονται στο ΣΜΑ για τις ασφαλτοστρώσεις και τη βελτίωση των υπαιθρίων χώρων πέραν της τέταρτης πρέσας, όπου αυτά τα δίδυμα έργα, δηλαδή το αμαξοστάσιο μαζί με το ΣΜΑ να είναι τα δύο επιχειρησιακά έργα για να μπορέσουμε να κάνουμε καλύτερα τη δουλειά και οι εργαζόμενοι να εργάζονται με καλύτερες συνθήκες.

Το δεύτερο είναι ότι αυτά που είπε ο κ. Ζαχαριάδης και ο κ. Μπουτάρης σε σχέση με τον μηχανολογικό εξοπλισμό, λαμβάνεται πρόνοια και μέσω του ΕΣΠΑ να υπάρξει ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού με ηλεκτροκίνητα οχήματα για διάφορες υπηρεσίες διότι γνωρίζετε πως ίσως είμαστε ο πρώτος δήμος που έχουμε τέσσερα οχήματα μέσω της ΕΕΑ που είναι μικρά οχήματα, ηλεκτροκίνητα. Ο σκοπός μας είναι να τα ανανεώσουμε, να βελτιώσουμε όλο το μηχανολογικό εξοπλισμό και όπως αντιλαμβάνεστε η ηλεκτροκίνηση για όλες τις δομές είναι απόλυτη προτεραιότητα. Είμαστε βέβαιοι ότι θα έχουμε άμεση χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ προς αυτή την κατεύθυνση μέσω του προγράμματος "Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου" θα έχουμε και ένα μικρό λεωφορείο για να μπορέσουμε να κάνουμε το πρόγραμμα το οποίο σχετίζεται με τις αγορές και τη διακίνηση των επισκεπτών προς τις αγορές, επομένως η ηλεκτροκίνηση μπαίνει και στα λεωφορεία".

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού, ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα καθαριότητας, Λάζαρος Ζαχαριάδης υπογράμμισε:

"Σήμερα ο δήμαρχος επισκέφθηκε τον συγκεκριμένο χώρο και επιθεώρησε την ετοιμότητα του μηχανολογικού εξοπλισμού που έχουμε για την αντιμετώπιση θεομηνιών και ιδιαίτερα κακοκαιρίας που έχει να κάνει με χιονιά κλπ.

Βέβαια στην αντιμετώπιση ενός τέτοιου φαινομένου την ευθύνη την έχει η πολιτική προστασία όμως εμείς από την πλευρά μας για να λειτουργήσει καλά και άριστα μια μηχανή πρέπει όλα τα τμήματά της να λειτουργούν σωστά και η δική μας η ευθύνη είναι να έχουμε ετοιμοπόλεμο το μηχανολογικό εξοπλισμό

Αυτός ο στόλος λοιπόν σήμερα επιθεωρήθηκε, είναι έτοιμος και ευχόμαστε να μην χρειαστεί ποτέ"

Ο δήμος διαθέτει έξι μεγάλες αλατιέρες, εκ των οποίων οι δύο διαθέτουν μαχαίρι για εκχιονισμό, πέντε υδροφόρες 4X4 με θαλασσινό νερό και ειδικά μπεκ για το σπάσιμο του πάγου και εφτά μικρές αλατιέρες, οι οποίες προσαρμόζονται στα 4X4.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαχαριάδη ο Δήμος διαθέτει σε στεγασμένο χώρο στην περιοχή Ντεπώ 300 τόνους χύμα αλάτι και επιπλέον 30 τόνους, οι οποίοι έχουν συσκευαστεί σε 2.000 σακιά.

Επίσης, τις επόμενες ημέρες ο δήμος Θεσσαλονίκης αναμένεται να προμηθευτεί 240 τόνους αλάτι.

Σε περίπτωση χιονόπτωσης το αλάτι διανέμεται σε 73 σημεία της πόλης, σε παιδικούς σταθμούς, νοσοκομεία, εκκλησίες, εποπτείες, σχολεία κ. α.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο του 2017 λόγω του παγετού είχε παγώσει το αλάτι στος αλατιερες του δήμου με αποτέλεσμα να επικρατήσει κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους της πόλης.

Δείτε στα βίντεο του thestival.gr τις δηλώσεις:

Keywords
Τυχαία Θέματα