Φυλλάδια υπέρ και κατά του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία έξω από τον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου (ΦΩΤΟ)

Παρά την ξεκάθαρη θέση του ενάντια στη χρήση του όρου "Μακεδονία" στην ονομασία των Σκοπίων, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος δήλωσε ότι δεν πρόκειται να παραστεί στο σημερινό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, ακολουθώντας την επίσημη θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ωστόσο, ο Μητροπολίτης κάλεσε τον λαό σε πανστρατιά προσευχής για τη Μακεδονία, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης κάλεσε σε πανστρατιά προσευχής "για τη διατήρηση για πάντα της ειρήνης στην πατρίδας μας και στην περιοχή μας και για να αποδοθεί στην Ελλάδα μας η δικαιοσύνη σχετικά με το όνομα της ελληνικοτάτης Μακεδονίας μας". Στη Θεία Λειτουργία που είναι σε εξέλιξη προεξάρχει ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκη Άνθιμος και συμμετέχουν και άλλοι Αρχιερείς και ιερείς.

Έξω από τον ναό του Αγίου Δημητρίου, άγνωστοι πέταξαν τρικάκια με συνθήματα υπέρ και κατά του συλλαλητηρίου. Αντιεξουσιαστές, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν μάλιστα αντισυγκέντρωση στη 1 το μεσημέρι, πέταξαν φυλλάδια που αναφέρουν "Ούτε Ελλάδα, ούτε Σκόπια, ούτε Μακεδονία, να κάνουμε τα Βαλκάνια μια μεγάλη Κομμούνα".

Υπέρμαχοι του συλλαλητηρίου, από την πλευρά τους, πέταξαν τρικάκια, τα οποία αναφέρουν "Nimits go home" και καλούν στο συλλαλητήριο, στο Άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Keywords
Τυχαία Θέματα