Φωτογραφίες από γεγονότα και προσώπα που σημάδεψαν τη Θεσσαλονίκη σε μια μοναδική έκθεση στο Τελλόγλειο (ΦΩΤΟ)

Πρόσωπα, γεγονότα στιγμιότυπα που σημάδεψαν την Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα και αποτυπώθηκαν φωτογραφικά μέσα στο 2017 με προορισμό την ενημέρωση παρουσιάζονται στην έκθεση #pressphotostories2017 που εγκαινιάστηκε σήμερα στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ.

Φωτογραφίες που εντυπωσιάζουν, καθεμία από τις οποίες έχουν κάτι να πουν για σημαντικές στιγμές

που ξεχώρισαν.

Γεγονότα, όπως η τριμερής συνάντηση Ελλάδας Κύπρου Ισραήλ που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, η κατολίσθηση σε ορυχείο της ΔΕΗ στο Αμύνταιο, το φυτοπλαγκτόν που είχε εξαπλωθεί στη θάλασσα του Θερμαϊκού, ο χιονιάς Αριάδνη στη Θεσσαλονίκη και πολλά άλλα παρουσιάζονται μέσα από εντυπωσιακές φωτογραφίες

Πρόκειται για 150 φωτογραφίες που τράβηξαν επαγγελματίες φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφοι αιχμαλωτίζοντας με τον φακό τους συγκλονιστικές στιγμές, παρουσιάζονται στη νέα έκθεση, που διοργανώνει το Τελλόγλειο Ίδρυμα σε συνεργασία με το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης.

Στον εκθεσιακό χώρο του πρώτου ορόφου του Τελλογλείου βρίσκονται τα καλύτερα ανάμεσα σε 400 έργα, τα οποία υπέβαλαν 40 φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφοι στον πανελλήνιο διαγωνισμό που προκήρυξε το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Οι φωτογραφίες του διαγωνισμού χωρίζονται σε πέντε κατηγορίες: Πολιτισμός/Τέχνες, Περιβάλλον, Τόπος και Άνθρωποι, Αθλητισμός.

Πενταμελής Κριτική Επιτροπή επέλεξε 154 από αυτές τις φωτογραφίες για να συμπεριληφθούν στην έκθεση, ξεχώρισε τις καλύτερες σε κάθε κατηγορία και αποφάσισε ποια θα προβληθεί ως η καλύτερη της χρονιάς.

Στην εκδήλωση έγινε η απονομή των βραβείων και των επαίνων του διαγωνισμού στους φωτορεπόρτερ που ξεχώρισαν.

Η έκθεση διαρκεί έως τις 11 Μαρτίου 2018, ενώ στόχος των διοργανωτών είναι η έκθεση να καθιερωθεί ως θεσμός, με στόχο την καθιέρωση της και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα