Φωτιά στην Τανάγρα: Στη μάχη με τις φλόγες τα εναέρια μέσα

Εξαιρετικά δύσκολη νύχτα ήταν αυτή που πέρασε για την περιοχή της Τανάγρας και τις πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς δεκάδες πυροσβέστες και οχήματα, έδωσαν πραγματική μάχη με τις φλόγες, προκειμένου το μέτωπο της φωτιάς να περιοριστεί ή να μην επεκταθεί.

Πράγματι, η τιτάνια προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων απέδωσε και οι κατά τόπους μάχες με τις διάσπαρτες εστίες του μετώπου κερδήθηκαν, με αποτέλεσμα το πρωί της Πέμπτης η εικόνα να χαρακτηρίζεται «καλή».

Με το πρώτο φως της ημέρας απογειώθηκε ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο

και δύο αεροσκάφη, που αναμένεται να βοηθήσουν σημαντικό στον πλήρη έλεγχο της φωτιάς.

Ήδη έχουν καεί αρκετά στρέμματα δασικής έκτασης στην Ασωπεία, ενώ δεν έχουν κινδυνεύσει κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, για τη φωτιά ειδοποιήθηκαν στις 4.40μ.μ. την Τετάρτη. Αμέσως, υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση προς το σημείο, όπου έσπευσαν 174 πυροσβέστες, 42 οχήματα, 10 αεροσκάφη, ομάδες μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων, 6 ελικόπτερα και 1 συντονιστικό ελικόπτερο. Όταν έπεσε το φως της ημέρας αποσύρθηκαν τα εναέρια μέσα, αλλά παρέμεινε το σύνολο των επίγειων δυνάμεων, συνεχίζοντας τη μάχη.

Στην περιοχή χθες το απόγευμα μετέβη εσπευσμένα ο γγ Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Πηγές αναφέρουν ότι η φωτιά είχε αναπτυχθεί σε μέτωπο 150 μέτρων. Στην περιοχή, την Τετάρτη, έπνεαν άνεμοι 4 μποφόρ, γεγονός που κάθε άλλο παρά βοηθούσε την επιχείρηση κατάσβεσης.

Οι αρχές απομάκρυναν προληπτικά δύο άτομα που βρίσκονταν στη Μονή Προφήτη Ηλία Τσάτσαρη.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα