Φιλιππίνες: Δύο νεκροί και 37 τραυματίες από την έκρηξη βόμβας σε τοπική γιορτή

Δύο άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, σκοτώθηκαν και ακόμη 37 τραυματίστηκαν από έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού στη διάρκεια τοπικής γιορτής στις νότιες Φιλιππίνες την Τρίτη, όπως δήλωσαν αξιωματικοί των υπηρεσιών ασφαλείας

Η έκρηξη έγινε μπροστά σε έναν πάγκο με ρούχα κατά μήκος δρόμου στην Ισούλαν, στην επαρχία Σουλτάν Κουντάρατ, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη μια τοπική γιορτή. Τον εκρηκτικό

μηχανισμό είχαν κρύψει άγνωστοι πίσω από μια μοτοσικλέτα.

Για την υπόθεση διενεργείται έρευνα, ενώ δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η συγκεκριμένη επαρχία βρίσκεται στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Φιλιππίνων, το Μιντανάο. Στο νησί αυτό δρουν επί δεκαετίες μαοϊστές αντάρτες, αυτονομιστές αντάρτες, αλλά και οργανώσεις που ορκίζονται πίστη στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Ένας αξιωματικός του στρατού δήλωσε ότι οι υποψίες στρέφονται στην οργάνωση Ισλαμιστές Μαχητές της Ελευθερίας Μπανγκσαμόρο (Bangsamoro Islamic Freedom Fighters, BIFF), τα μέλη της οποίας έχουν ορκιστεί πίστη στο Ι.Κ..

Στο Μιντανάο εξακολουθεί να ισχύει στρατιωτικός νόμος ως το τέλος του χρόνου, μετά την πεντάμηνη κατοχή της πόλης Μαράουι από μια συμμαχία ανταρτών πιστών στο Ι.Κ., την οποία τερμάτισε ο στρατός έπειτα από μια πολύμηνη επιχείρηση με τουλάχιστον 1.000 νεκρούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα