Φ. Γεννηματά: Είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με ό,τι κρατάει τη χώρα καθηλωμένη

Να προσέλθουν μαζικά την Κυριακή στις κάλπες κάλεσε όλους τους προοδευτικούς πολίτες η Φώφη Γεννηματά από το κατάμεστο γήπεδο του Σπόρτινγκ όπου η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια για την εκλογή ηγεσίας του νέου ενιαίου προοδευτικού φορέα πραγματοποίησε την κεντρική της συγκέντρωση.

«Θα είναι», είπε η κ. Γεννηματά «μήνυμα αντίστασης στον κατήφορο που μας έχει βάλει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Μήνυμα αντίδρασης στη Νέα Δημοκρατία

που καιροφυλακτεί για τη συντηρητική οπισθοδρόμηση. Μήνυμα ελπίδας και αυτοπεποίθησης» Η παράταξή μας, η μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη, γίνεται και πάλι πρωταγωνιστής στις πολιτικές εξελίξεις» ,σημείωσε.

«Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι ναι η ενότητα επιτεύχθηκε. Δεύτερος στόχος ήταν η Διεύρυνση. Δεν υπάρχει πια κανείς στο χώρο που να μην είναι μαζί μας. Και υπάρχει πάντα ο στόχος της ανανέωσης. Ανανέωση σε πρόσωπα, προτάσεις και πρακτικές. Τον νέο φορέα τον θέλω από τη γέννησή του, απαλλαγμένο από τις παθογένειες του χθες. Από τις πελατειακές σχέσεις, τους μηχανισμούς, τους αρχηγίσκους, τα φέουδα», τόνισε.

Η υποψήφια για την ηγεσία του νέου προοδευτικού φορέα προσδιόρισε σε ποιους απευθύνεται:

«Στους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες που γονατίζουν από τη φορολογία και την έλλειψη χρηματοδότησης. Στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που βλέπουν τους μισθούς τους να μειώνονται. Στους ανέργους που δεν βλέπουν προοπτική. Στους συνταξιούχους που καταδικάζονται σε συντάξεις πείνας. Στους αγρότες που εξοντώνονται. Στους νέους που αναγκάζονται να μεταναστεύσουν ή να εργαστούν σε συνθήκες γαλέρας με μισθούς φτώχειας. Στις γυναίκες που σηκώνουν όλα τα βάρη της οικογένειας. Χτίζουμε μια νέα κοινωνική συμμαχία , δύναμη για λύσεις. Λύσεις για τη χώρα, για την οικονομία , λύσεις για τους σημερινούς μη προνομιούχους», είπε.

Όπως τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια για την ηγεσία του νέου ενιαίου φορέα η χώρα χρειάζεται μια νέα ισχυρή πολιτική δύναμη και γι αυτό η αυτό πήραμε το εγχείρημα συγκρότησης νέου φορέα συνδέεται άμεσα με το μέλλον της Ελλάδας και των Ελλήνων.

«Στόχος μας είναι η Προοδευτική Διακυβέρνηση της χώρας. Δεν βολευόμαστε με μια μικρή άνοδο των ποσοστών μας. Δεν θα γίνουμε ποτέ ένα άμορφο κόμμα του μεσαίου χώρου, με αντάλλαγμα κάποιες καρέκλες της εξουσίας. Είμαστε ο προοδευτικός πόλος απέναντι στη συντήρηση. Έχουμε καθορίσει τις διαφορές μας και τα όριά μας και από δεξιά και από αριστερά.Δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα κανενός. Ούτε της ΝΔ, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε χαράξει μια αυτόνομη πορεία, αυτοδύναμη στρατηγική και είμαστε αποφασισμένοι να τηρήσουμε την πορεία αυτή σταθερά και αμετάκλητα», υπογράμμισε.

Όσο για το πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος θα μιλήσει πρώτα ο λαός στις κάλπες, η κ. Γεννηματά τόνισε ότι δεν θα προαποφασισθεί ερήμην του. «Κανένας δεν θα κρυφτεί πίσω από μας. Όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στον τόπο και γι αυτό πρέπει να απαντήσουν ο κ. Τσίπρας και ο κ.Μητσοτάκης τι θα κάνουν;

Τους αντιστρέφω το ερώτημα. Είναι διατεθειμένοι να συμβάλλουν στην πολιτική σταθερότητα και τη διακυβέρνηση με βάση προοδευτική ατζέντα; ».

Keywords
Τυχαία Θέματα