Ευρωκοινοβούλιο: Αποφάσισε συζήτηση και Ψήφισμα για τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι

Δεκτή έγινε η πρόταση του ECR από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο προκειμένου να συζητήσει το Σώμα στην παρούσα του Σύνοδο στο Στρασβούργο τις πρόσφατες φονικές πυρκαγιές στο Μάτι Αττικής.

Η Πρόταση που διατυπώθηκε και υποστηρίχθηκε στην Ολομέλεια εκ μέρους του ECR από τον Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά, υποστηρίχτηκε και από την Ομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και τελικά υπερψηφίστηκε με 265 ψήφους υπέρ παρά τις αντιρρήσεις της Ομάδας των Ευρωπαίων Πρασίνων όπως εκφράστηκαν από την κα Κέλερ.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη Πρόταση είχε συζητηθεί

την προηγούμενη εβδομάδα στην Συνεδρίαση του Προεδρείου του ΕΚ μετά από την σχετική εισήγηση του ECR και απερρίφθη.

Ειδικότερα επισημαίνεται ότι σε μια κίνηση αβροφροσύνης προς τον Α. Τσίπρα ο οποίος ως γνωστόν θα μιλήσει στην Ευρωβουλή την Τρίτη 11/9 οι Πράσινοι και οι Σοσιαλιστές με την ανοχή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) μεθόδευσαν την προηγούμενη εβδομάδα την απόρριψη της πρότασης του Νότη Μαριά και των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών (ECR) για διεξαγωγή συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο την εβδομάδα 10/9-13/9 με θέμα την ανείπωτη τραγωδία στο Μάτι με τους 98 νεκρούς και ενώ στις 25/10/2017 είχε διεξαχθεί παρόμοια συζήτηση για τις δολοφονικές πυρκαγιές σε Πορτογαλία και Ισπανία.

Όπως είχε δεσμευτεί την Τρίτη 4/9 στην διαδικτυακή του εκπομπή στο Facebook (https://youtu.be/beWh-FpWdPI), ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς ζήτησε από τους Ευρωπαίους Αντιφεντεραλιστές (ECR) να υποβάλλουν αίτημα για συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο την εβδομάδα 10/9/-13/9 με θέμα την τραγωδία στο Μάτι. Το ECR υπέβαλε το αίτημα αυτό στις 4/9 και εν συνεχεία το υποστήριξε στην συνάντηση των Γενικών Γραμματέων των Πολιτικών Ομάδων που έγινε στις 5/9. Αντίστοιχο αίτημα προώθησε και η Ευρωπαϊκή Αριστερά μετά από πρωτοβουλία της Ευρωβουλευτού Σοφίας Σακοράφα. Την πρόταση του ECR στήριξε η Ευρωπαϊκή Aριστερά ενώ συμφώνησε και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Αντίθετα οι άλλες πολιτικές ομάδες με αιχμή του δόρατος τους Πράσινους και τους Σοσιαλιστές αντέδρασαν και παρέπεμψαν το θέμα στις καλένδες. Μάλιστα αρνήθηκαν κάθε συζήτηση με εξειδικευμένο θέμα τις πυρκαγιές στο Μάτι και αντιπρότειναν μια γενική συζήτηση για τις φυσικές καταστροφές σε διάφορα κράτη μέλη στην πρώτη Ολομέλεια του Οκτωβρίου.

Την επομένη ημέρα Πέμπτη 6/9/2018 ο Πρόεδρος της Ομάδας των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών ζήτησε από τη διάσκεψη των Προέδρων να μπει το θέμα για το Μάτι στην ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο την εβδομάδα 10/9 - 13/9, για να λάβει τη χλιαρή στήριξη της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και ενώ οι άλλες Πολιτικές Ομάδες με πρωταγωνιστές τους Πράσινους και τους Σοσιαλιστές και υπό την ανοχή του ΕΛΚ!!! απέρριψαν το αίτημα για συζήτηση στην Ολομέλεια του Στρασβούργου.

Η συζήτηση για τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι θα γίνει σε λίγη ώρα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο προκειμένου να ενημερωθεί το Σώμα, οι πολιτικές Ομάδες και οι βουλευτές ενώ θα ακολουθήσει έκδοσηΨηφίσματος.

Επισυνάπτεται βίντεο με τις σημερινές παρεμβάσεις του Νότη Μαριά καθώς και με τη διεξαγωγή των σχετικών ψηφοφοριών.

Keywords
Τυχαία Θέματα