Έτσι θα καθαρίσετε το πλυντήριο στην εντέλεια

Όταν χρησιμοποιούμε συσκευές όπως τo πλυντήριo ρούχων και πιάτων – συσκευές δηλαδή που βάζουμε μέσα σαπούνι και βγάζουμε τα πράγματα καθαρά – συχνά ξεχνάμε πως και οι ίδιες οι συσκευές χρειάζονται καθάρισμα.

Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να καθαρίσετε το πλυντήριό σας στην εντέλεια ώστε να βγαίνουντα ρούχα σας πάντα φρέσκα και πεντακάθαρα.

Τι χρειάζεστε Λευκό ξίδι ή χλωρίνη, μαγειρική σόδα, οδοντόβουρτσα και ένα μαλακό πανί.

Βήμα 1 Βάλτε το πλυντήριο να λειτουργήσει στη μέγιστη δυνατή θερμοκρασία και στη μεγαλύτερη σε διάρκεια πλύση.

Βήμα 2 Ανοίξτε το καπάκι και ρίξτε στο

(γεμάτο) πλυντήριο 1 λίτρο ξίδι (ή χλωρίνη).

Βήμα 3 Κλείστε το καπάκι και αφήστε το πλυντήριο να λειτουργήσει για 1 λεπτό. Έπειτα ανοίξτε το καπάκι και αφήστε το νερό με το ξίδι να μουλιάσουν στον κάδο για περίπου μία ώρα.

Βήμα 4 Στο μεταξύ καθαρίστε τα διάφορα εξαρτήματα που βρίσκονται κάτω από το καπάκι και τα δοχεία του απορρυπαντικού και του μαλακτικού. Οτιδήποτε αφαιρείται, βγάλτε το πλύντε το και αφήστε το να στεγνώσει. Ό,τι δεν αφαιρείται καθαρίστε το χρησιμοποιώντας μια οδοντόβουρτσα.

Βήμα 5 Μετά από μία ώρα κλείστε το καπάκι και αφήστε την πλύση να ολοκληρωθεί. Σε αυτή τη φάση μπορείτε να καθαρίσετε το εξωτερικό του πλυντηρίου χρησιμοποιώντας νερό και ξίδι.

Βήμα 6 Βάλτε άλλη μία πλύση, αυτή τη φορά χρησιμοποιώντας ένα φλυτζάνι μαγειρική σόδα ώστε να εξουδετερώσει το ξύδι και να απομακρύνει οτιδήποτε έχει μείνει από την πρώτη πλύση.

Βήμα 7 Μόλις το πλυντήριο στεγνώσει καθαρίστε τον κάδο με διάλυμα ξιδιού για να απομακρύνετε τα τελευταία υπολείμματα.

Μπορείτε να παρατείνετε το επόμενο καθάρισμα του πλυντηρίου αφήνοντας το καπάκι ανοιχτό ανάμεσα στις πλύσεις για να μην συσσωρεύεται υγρασία και μούχλα.

Πηγή: spirosoulis.com

Keywords
Τυχαία Θέματα