Έτσι τελειώνει η... "εθνική ανομία"

*Του Νίκου Καραγιαννακίδη

Δεν θελω να σταθώ στο θέμα της υποτιθέμενης συμφωνίας (μόνον άνευ όρων παραχώρηση των... πάντων αποτελεί) και το πόσο ανόητη αυτή είναι. Το θέμα για εμένα είναι το ποια είναι η λύση σε όλη αυτή την... εθνική ανομία που γίνεται τα τελευταία τρία έτη. Ακούω κάποιους με περισσή αφέλεια να λένε να παραιτηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προκειμένου να μην υπάρξει λύση

στην εθνική μειοδοσία που επιχειρείται στο θέμα των Σκοπίων. Αποτελεί, όμως, αυτό τη λύση ή μήπως αυτός είναι ο διακαής πόθος του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ και κατά 99% και η ταφόπλακα της χώρας μας;

Σκεφτείτε μία παραίτηση του Προέδρου τι κακό θα έφερνε στην χώρα, που φυσικά ο Τσίπρας δεν θα την άφηνε ανεκμετάλλευτη. Πιστεύω ότι ένας άνθρωπος που ξεπουλάει τόσο εύκολα τα πάντα (τράπεζες, ιδεολογίες, δημόσια περιουσία, παραδόσεις, ήθη, και... ιστορία) δεν θα δίσταζε ταυτόχρονα με την παραίτηση του Προέδρου να παραιτηθεί και ο ίδιος και να προκηρύξει εκλογές. Το όφελός του ορατό από έτη φωτός μακρυά. Οι πρώτες εκλογές με τον υπάρχοντα εκλογικό νόμο οριακά βγάζουν αυτοδύναμη κυβέρνηση, κι εάν κι εφόσον βγάλουν, αυτή δεν θα μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οι επόμενες δε με το νέο εκλογικό νόμο (που χωρίς συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ μαθηματικά κυβέρνηση δεν θα υπάρχει), ούτε κυβέρνηση θα βγάζουν ούτε πάλι Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Συνεπώς, η παραίτηση του Προέδρου θεωρώ ότι είναι ο διακαής πόθος του Τσίπρα αυτή την στιγμή και το Σκοπιανό ποσώς τον ενδιαφέρει. Εγώ θα έλεγα ότι και ο ίδιος εύχεται και παρακαλάει μία τέτοια παραίτηση.

Επομένως, η μοναδική Εθνική λύση, είτε μας αρέσει είτε όχι είναι η συστράτευση πίσω από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μόνον τότε θα έχει νόημα η παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο λαός δεν έχει πλέον περιθώριο ούτε κάποια... πολυτέλεια για νέες περιπέτειες. Όποιος νομίζει ότι όλοι είναι ίδιοι, ας μας δείξει την λύση, η οποία θα πρέπει να είναι άμεση και χειροπιαστή, αλλιώς το αποτέλεσμά της θα είναι καταστροφικότερο και από την κυβέρνηση Τσίπρα.

Η στήριξη μικρών κομμάτων που το μόνο που φέρνουν είναι τον κατακερματισμό του εκλογικού σώματος θα πρέπει να πάψει άμεσα. Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για επιλογές μικρών γραφικών κομμάτων τα οποία ουδέποτε μπορούν κυβερνήσουν και το μόνο που θα επιδιώξουν, αν μπουν στην Βουλή, είναι ένα κομμάτι εξουσίας. Τώρα, απαιτείται σύγκληση όλων των υγιειώς σκεπτόμενων ανθρώπων και στήριξη του μοναδικού πλέον σοβαρού κόμματος και η ενίσχυσή του με πολύ μεγάλα ποσοστά, προκειμένου να μην μπούμε σε νέες εθνικές περιπέτειες που θα δημιουργήσουν στην χώρα μας... ανήκεστο βλάβη.

Τι γίνεται με το Σκοπιανό; Κυριολεκτικά αηδιάζω με όλη αυτή τη... ψευτοδιαπραγμάτευση και το ξεπούλημα της ιστορίας. Ωστόσο, δεν με ανησυχεί αυτό. Είνα σίγουρο ότι το ψέμα δεν έχει ευλογία αλλά μόνο "κοντά ποδάρια". Το τεχνητό δημιούργημα δεν αντέχει στο χρόνο. Το ζήσαμε με την ΕΣΣΔ και το υποτιθέμενο έθνος των προλετάριων, το ζήσαμε με την Γιουγκοσλαβία, το ζήσαμε με τη Γερμανία του Χίτλερ. Η αλήθεια και οι δίκαιες θυσίες των ανθρώπων ουδέποτε διαψεύστηκαν και ουδέποτε πήγαν χαμένες. Είναι βέβαιο ότι το γειτονικό κρατίδιο στηρίζεται σε ψεύτικα ποδάρια (ιστορική συνείδηση) και είναι ένα τεχνητό δημιούργημα (της πρώιμης παγκοσμιοποίησης και του Σόρος) και ως τέτοιο θα καταρρεύσει! Εμείς ωστόσο, δεν πρέπει να προκρίνουμε λύσεις επιπόλαιες, οι οποίες είναι ο ζητούμενος θησαυρός εξιλέωσης των πολιτικών απατεώνων.

Θυμηθείτε, εάν ο Πρόεδρος παραιτηθεί, τότε ο Τσίπρας, μπροστά στην αναμπουμπούλα της ακυβερνησίας και της πολιτικής αλλά και πολιτειακής ανωμαλίας που προφανώς θα προκύψει, θα κρατήσει όμηρους τους ψηφοφόρους του, οι οποίοι θα τρώνε το παραμύθι της επικείμενης συγκυβέρνησης (το παραμύθι ότι θα παραμείνει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στα πράγματα). Τώρα, ουδέποτε παρά ποτέ, είναι και η ώρα της νεολαίας. Τώρα θα πρέπει να βγούν στο δρόμο "συλλογικότητες της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" ΔΑΠ και ΟΝΝΕΔ. Ας αναλογιστούν εάν ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα βρισκόταν στα χέρια της αριστεράς τι θα έκαναν οι νεολαίες τους. Αλλιώς ποιο το νόημά της ύπαρξης τους;

Συνεπώς, μία είναι η λύση, συστράτευση όλων πίσω από τη ΝΔ και από την άλλη η παράταξη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων με απόλυτη σοβαρότητα. Η ιστορική στιγμή απαιτεί ανάδειξη εθνικού ηγέτη, αποφασισμένου και ικανού να δώσει λύσεις στα αδιέξοδα της Ελλάδας και των Ελλήνων. Όσο για τις απόψεις ότι τους είδαμε κι αυτούς στο παρελθόν δεν αντέχουν στη λογική και στην εθνική συγκυρία.

Όποιος νομίζει ότι έχει το ιστορικό δικαίωμα να κάνει τέτοιους συλλογισμούς είναι αυταπόδεικτα αυτοκαταστροφικός και ως τέτοιος θα πορεύεται για το υπόλοιπο της ζωής του, έχοντας καταδικάσει το μέλλον του και το μέλλον των παιδιών του.

*Ο κ. Καραγιαννακίδης είναι δικηγόρος και νομικός εκπρόσωπος του Συλλόγου Δανειοληπτών Β. Ελλάδος

Keywords
Τυχαία Θέματα