Έρχεται ανανεωμένο το Honda CR-V

Από την κυκλοφορία του αρχικού CR-V το 1995, το μοντέλο αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά στην κατηγορία των SUV, γενικά και ειδικά όσον αφορά στους χώρους. Το ανανεωμένο μοντέλο, που θα είναι διαθέσιμο αργότερα φέτος στην Ευρώπη, βασίζεται σε αυτή την κληρονομιά, όντας ακόμα το πιο πρακτικό και άνετο CR-V.

Για να το πετύχουν αυτό, οι μηχανικοί της Honda αναθεώρησαν έντονα την πλατφόρμα του οχήματος. Οι τροχοί τοποθετήθηκαν προς τις άκρες του αυτοκινήτου, αυξάνοντας το μεταξόνιο κατά 4

εκατοστά και άλλα τόσα εκατοστά την απόσταση από το έδαφος. Σε συνδυασμό με την αύξηση του πλάτους του οχήματος κατά 3,5 εκ., δημιούργησε περισσότερο χώρο για τους επιβάτες, διατηρώντας το ίδιο συνολικό μήκος.

Ουσιαστικά, αυξήθηκε κατά 5 χιλιοστά το ύψος για οδηγό και συνοδηγό και κατά 1,6 εκ. για τα πόδια. Παράλληλα, η απόσταση μεταξύ εμπρός και πίσω επιβατών βελτιώθηκε κατά 5 εκ., ενώ η τοποθέτηση λεπτότερου ρεζερβουάρ, μπροστά από τους πίσω τροχούς, πρόσθεσε ακόμα 5 εκ. για τα πόδια των πίσω επιβατών.

Εξάλλου, η γωνία ανοίγματος των πίσω θυρών του CR-V έχει αυξηθεί κατά 6 μοίρες, γεγονός που, σε συνδυασμό με την αύξηση του χώρου απόδοσης, προσφέρει εύκολη είσοδο και έξοδο για τους επιβάτες και βελτιωμένη πρόσβαση για την τοποθέτηση παιδικών καθισμάτων.

Επίσης, για πρώτη φορά τα βενζινοκίνητα CR-V θα διατίθενται με την επιλογή επτά καθισμάτων, στα οποία και οι τρεις σειρές καθισμάτων έχουν κάθισμα με κλίση, εξασφαλίζοντας έτσι την άνεση σε μεγάλες αποστάσεις για όλους τους επιβάτες. Κι ακόμη, τα καθίσματα της δεύτερης σειράς μετατοπίζονται εμπρός και πίσω κατά 15 εκ., στην 7θέσια διάταξη, δημιουργώντας καλύτερες συνθήκες εισόδου για τους ενήλικες. Ανάλογα τις ανάγκες, υπάρχει η ευχέρεια τα καθίσματα της τρίτης σειράς να διπλώσουν προς τα κάτω και να σηκωθούν προς τα εμπρός για να παρέχουν μεγαλύτερη χωρητικότητα στο πορτμπαγκάζ.

Αυτές οι βελτιώσεις δημιούργησαν μέγιστο μήκος φόρτωσης 1,830 μ. στην 5θέσια έκδοση (ή 1,8 μ. στην 7θέσια) - μέχρι 25 εκ. παραπάνω από το προηγούμενο μοντέλο CR-V και έτσι μπορεί άνετα να φιλοξενήσει ένα μεγάλο ποδήλατο. Μια ακόμη επιλογή, είναι η τοποθέτηση του πατώματος του χώρου αποσκευών, ακόμα χαμηλότερα, για να παρέχουν ένα βαθύτερο χώρο φόρτωσης.

Επίσης, στο ανανεωμένο CR-V υπάρχουν μεγαλύτεροι χώροι στις θήκες των θυρών, νέα κεντρική κονσόλα τριών λειτουργιών με χώρο για smartphone αλλά και για μικρή τσάντα, φέρει διπλές θύρες USB στο πίσω μέρος, παρέχοντας σημεία φόρτισης για τηλέφωνα, tablet και άλλες προσωπικές ηλεκτρονικές συσκευές, ενώ βελτιώθηκε και το σύστημα ανοιχτής ακρόασης.

Οι πρώτες παραδόσεις του ανανεωμένου Honda CR-V αναμένονται το φθινόπωρο του 2018, με βενζινοκινητήρα VTEC TURBO 1.5 lt, ενώ θα λανσαριστεί και 5θέσιο υβριδικό μοντέλο μετά τις αρχές του 2019…

Πηγή: driveandtravel.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα