Επίθεση Νοτοπούλου στην κυβέρνηση: Nεοφιλελεύθεροι δογματισμοί και ανεπάρκεια μέτρων

Επίθεση κατά της κυβέρνησης με αφορμή τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού εξαπολύει η Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Με ανακοίνωση της η κ. Νοτοπούλου κάνει λόγο για ανεπαρκή, αντιλαϊκά και υφεσιακά μέτρα και ζητά από την κυβέρνηση να καλύψει όλους τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις που πλήττονται.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Κ. Νοτοπούλου

Μετά τις δεκάδες χιλιάδες απολύσεις το μήνα Μάρτιο πριν την κρίση του κορωνοϊού, τις νεοφιλελεύθερες αλλαγές της κυβέρνησης της ΝΔ στο θεσμικό

πλαίσιο για την Εργασία, αλλά και τα ανεπαρκή, αντιλαϊκά, υφεσιακά μέτρα που εκείνη λαμβάνει κατά την υγειονομική κρίση, η κατάσταση επιδεινώνεται.

Ήδη, στον τομέα των αερομεταφορών, μεγάλη εταιρεία handling δεν ανανέωσε τις συμβάσεις 300 εργαζομένων, για τους οποίους η κυβέρνηση δεν είχε προβλέψει καν να επιδοτηθούν με το επίδομα των 533 ευρώ- και εφαρμόζει το καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας στους εργαζόμενους αορίστου χρόνου.

Δυστυχώς αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες, ιδίως στον κλάδο του Τουρισμού και των Μεταφορών.

Ενώ το Σύμφωνο Σταθερότητας έχει ανασταλεί και ο δημοσιονομικός χώρος υπάρχει, δηλαδή το μαξιλάρι των 35 δισεκατομμυρίων ευρώ που άφησε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ μπορεί η σημερινή κυβέρνηση να καλύψει τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις. Ενώ σε όλη την Ευρώπη τα κράτη καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του μισθολογικού κόστους των εργαζομένων. Στη χώρα μας επιστρέφουμε στην κανονικότητα του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη: τις απολύσεις, την ανεργία και την ύφεση.

Είναι η ώρα της ευθύνης όλων μας. Δεν επιτρέπονται ούτε ολιγωρίες ούτε νεοφιλελεύθεροι δογματισμοί που μας οδήγησαν στην καταστροφή.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επίθεση Νοτοπούλου, Nεοφιλελεύθεροι,epithesi notopoulou, Neofileleftheroi