Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης: Οι όροι για πληρωμή έως 31 Δεκεμβρίου - Ποιοι θα κληθούν να το επιστρέψουν

Έως τις 20 Δεκεμβρίου θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αίτηση στο Τaxisnet για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης του έτους 2019 για να δουν έως τις 31 Δεκεμβρίου τα χρήματα στους λογαριασμούς τους άσχετα αν έχουν προχωρήσει ή όχι στην αγορά του καυσίμου.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να πληρούν οι δικαιούχοι τα εισοδηματικά κριτήρια.

Σύμφωνα με το enikonomia.gr,

όσοι υποβάλλουν αίτηση, πάρουν τα χρήματα, αλλά δεν αγοράσουν τελικά πετρέλαιο θέρμανσης, θα κληθούν στη συνέχεια να επιστρέψουν το επίδομα.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

-Το επίδομα θέρμανσης ξεκινάει από 64 ευρώ και φθάνει στα 350 ευρώ ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού και τον τόπο της μόνιμης κατοικίας.

-Είναι αφορολόγητο, δεν αποτελεί εισόδημα και δεν υπόκειται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.

-Δεν κατάσχεται στα χέρια του Δημοσίου ή οποιουδήποτε τρίτου, δεν υπόκειται σε κανενός είδους παρακράτηση και δεν συμψηφίζεται με τυχόν οφειλές του δικαιούχου βεβαιωμένες στη Φορολογική Διοίκηση.

-Στο επίδομα της περιόδου 2019 -2020 συμμετέχουν οι αγορές που πραγματοποιήθηκαν από τις 15 Οκτωβρίου 2019 έως και τις 31 Δεκεμβρίου του 2019.

Επιστροφή επιδόματος

Η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει μετά τις 15 Ιανουαρίου 2020 σε διασταύρωση των αγορών πετρελαίου θέρμανσης για κάθε δικαιούχο και σε περίπτωση που δεν βρεθούν υποβληθείσες αγορές πετρελαίου θέρμανσης (που πραγματοποιήθηκαν από τις 15/10/2019 έως τις 31/12/2019) υπολογισθείσας αξίας ίσης ή μεγαλύτερης από το διπλάσιο του ποσού επιδόματος που έλαβε, τότε θα του ζητηθεί η επιστροφή μέρος του επιδόματος.

Σε περίπτωση που η υπολογισθείσα αξία αγορών πετρελαίου θέρμανσης υπολείπεται από το διπλάσιο του ποσού επιδόματος, τότε θα ζητηθεί από τον δικαιούχο η επιστροφή της διαφοράς μεταξύ του αρχικού ποσού που καταβλήθηκε και του ήμισυ (1/2) της υπολογισθείσας αξίας των αγορών που βρέθηκαν καταχωρημένες.

Αν δεν έχει γίνει καμία αγορά, τότε ο δικαιούχος θα επιστρέψει ολόκληρο το ποσό του επιδόματος που του καταβλήθηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα