Επί… τρία η Αμερικανική Γεωργική Σχολή στην 83η ΔΕΘ

Τριπλή παρουσία στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα έχει η Αμερικανική Γεωργική Σχολή, η οποία δηλώνει δυναμικά παρούσα στη φετινή διοργάνωση.

Θα υποδεχθεί υψηλόβαθμους Αμερικανούς αξιωματούχους, όπως είχε κάνει το 1962, όταν την 27η ΔΕΘ είχε επισκεφτεί ο Αμερικανός αντιπρόεδρος των Η.Π.Α. Lyndon B. Johnson.

Τότε, η Σχολή παρουσίαζε σύγχρονες γεωργικές πρακτικές εντυπωσιάζοντας τους χιλιάδες επισκέπτες της Έκθεσης με τις καινοτομίες της και την υλικοτεχνική υποδομή της. Πλέον, έχει μετεξελιχθεί σε ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό ίδρυμα, ταυτισμένο με τις έννοιες της καινοτομίας, της έρευνας, της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης.

Υπό την ηγεσία του προέδρου της, Δρα Πάνου Κανέλλη, έχει υιοθετήσει ισχυρό προφίλ εξωστρέφειας, με στόχο το «άνοιγμά» της τόσο στην ελληνική όσο και τη διεθνή κοινότητα και παράλληλα συνεχίζει να προσαρμόζει τη γεωργική εκπαίδευση και την εκπαίδευση των επιστημών ζωής στις ανάγκες του 21ου αιώνα, παραμένοντας πιστή στις ρίζες της και στη μακροχρόνια παράδοση της βιωματικής μάθησης.

Όπως είναι ευρέως γνωστό, η «τιμώμενη χώρα» της διοργάνωσης είναι οι Η.Π.Α. και η Αμερικανική Γεωργική Σχολή δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το Αμερικανικό περίπτερο (Νο13).

Στο σταντ 37, τα στελέχη της θα ενημερώνουν τους επισκέπτες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα, τις ειδικότητες του ΙΕΚ που ξεκινά τις επόμενες εβδομάδες, τα προϊόντα του εκπαιδευτικού αγροκτήματος, τα σεμινάρια ενηλίκων και γενικότερα για όλες τις υπηρεσίες που παρέχει.

Στον ίδιο χώρο, στελέχη του Perrotis College θα ενημερώνουν σχετικά με τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά του.

Ταυτόχρονα, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Perrotis College συμμετέχουν και στο σταντ 45 της Ένωσης των Αμερικανικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων στην Ελλάδα.

Η τρίτη συμμετοχή της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στο περίπτερο 13 γίνεται μέσω του Γραφείου Διαχείρισης Στρατηγικών Προγραμμάτων της. Συγκεκριμένα, στο σταντ 31 παρουσιάζεται από το Rutgers University το πρόγραμμα «Recharging the Youth: New Agriculture for a New Generation», το οποίο χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Υπενθυμίζεται ότι η Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Perrotis College επιλέχθηκαν, σε συνεργασία με το Rutgers University και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ως οι στρατηγικοί εταίροι για τη διοργάνωση δράσεων σχετικών με το πρόγραμμα.

Η Σχολή συμμετέχει πραγματοποιώντας κλαδικές μελέτες και δράσεις κατάρτισης και συμβουλευτικής στους τομείς της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, των τροφίμων και του τουρισμού. Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί –στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ- σε ειδική εκδήλωση, τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου (18:00-20:00) στην αίθουσα «Ολυμπιάς» του Συνεδριακού Κέντρου «Ιωάννης Βελλίδης».

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College Δρ. Πάνος Κανέλλης, ενώ εισήγηση θα κάνει ο διευθυντής του Γραφείου Διαχείρισης Στρατηγικών Προγραμμάτων της Σχολής, Δρ. Φίλιππος Παπαδόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα