Έπεσε η αυλαία για το "470 Alexander the Great Cup" στη Θεσσαλονίκη

Ολοκληρώθηκε το “470 Alexander the Great Cup”, η διοργάνωση του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης που αποτέλεσε το test event ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος 470 που ακολουθεί από 7-15 Ιουλίου.

Στους άνδρες την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο πήραν οι Η.Π.Α με τους Stuart Mcnay, David

Hughes το ασημένιο μετάλλιο οι Ιάπωνες Ryo Imamura, Jumpei Hokazono και το χάλκινο οι Asenathi Jim, Sibu Sizatu από τη Νότια Αφρική.

Στις γυναίκες κυριάρχησε η Ισπανία αφού πληρώματα από τη χώρα της Ιβιρικής χερσονήσου κατέκτησαν και τα τρία μετάλλια. Συγκεκριμένα: το χρυσό το πλήρωμα με τις Bàrbara Cornudella Ravetllat, Sara Lopez το ασημένιο οι Silvia Mas Depares, Patricia Cantero Reina και το χάλκινο οι Sofia Toro, Ángela Pumariega.
Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων ακολούθησε στις 20:30 το βράδυ η τελετή απονομής των επάθλων και των μεταλλίων στους νικητές.

Στο μεταξύ σε δήλωση του για το επερχόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα 470, ο Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας Κώστας Τριγκώνης τόνισε:

«Πιστεύω ότι θα είναι ένα εξαιρετικό event. Πάντα πίστευα ότι η Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη είναι ένας ιδανικός προορισμός για τέτοιου είδους γεγονότα. Έχουμε εγκαταστάσεις που μπορούμε να φιλοξενήσουμε τέτοια γεγονότα και για μένα δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από το να έρχομαι στον όμιλο μου και να βλέπω τόσα πανιά. Έχω συνηθίσει πηγαίνοντας στο σπίτι μου να βλέπω άδειο το Θερμαϊκό κι όχι όπως πρέπει να είναι. Η Θεσσαλονίκη είναι μια θαυμάσια πολη έχει πολύ καλό θαλάσσιο στίβο και μου αρέσει πάρα πολύ αυτή η εικόνα που βλέπω τώρα. Θα είναι ένα εξαιρετικό γεγονός δεν έχω καμια αμφιβολία».
«Ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης έχει κάνει πολλές μεγάλες Παγκόσμιες και Πανευρωπαϊκές διοργανώσεις κι έχει τεράστια εμπειρία. Όπως και ο Σούλης Παπαντωνίου που είναι πρόεδορς της επιτροπής αγώνων ήταν PRO σε τέσσερις Ολυμπιακούς αγώνες, άνθρωπος με καθολική αναγνώριση στο εξωτερικό. Μεγάλη εμπειρία έχουν και όλοι οι άνθρωποι του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης και οι εθελοντές. Πιστεύω ότι η διοργάνωση θα είναι επιτυχία με κεφαλαία γράμματα».

«Είναι μεταολυμπιακή χρονιά. Μάντης – Καγιαλής είναι το παρόν και το μέλλον. Ακολουθούν ο Βασίλης Παπουτσόγλου με τον Γιάννη τον Ορφανό και πάρα πολλά ακόμα παιδιά. Η ιστιοπλοΐα έχει πολύ μελλον και τέτοιου είδους γεγονότα είναι μεγάλο κίνητρο. Πρέπει να το βλέπουμε πιο οργανωμένα γιατί έχουμε ως Έλληνες τέτοια ποιοτικά χαρακτηριστικά που μπορούμε να πρωταγωνιστήσουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα