Ενωτική Συσπείρωση Εργαζομένων: "Πραξικόπημα" Τσερμενίδη στην εκλογή εκπροσώπου εργαζομένων στο νέο ΔΣ του ΟΑΣΘ

Επίθεση κατά του πρόεδρου του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρη Τσερμενίδη, εξαπολύει με ανακοίνωση της η Ενωτική Συσπείρωση Εργαζομένων ΟΑΣΘ - Ε.ΣΥΣ.

Σε ανακοίνωση της Ενωτική Συσπείρωση κάνει λόγο για πραξικόπημα Τσερμενίδη που οδηγεί το Συνδικάτο σε παράνομη εκλογική διαδικασία και σε παράνομο εκλογικό αποτέλεσμα, τονίζοντας πως οι εργαζόμενοι ΟΑΣΘ

κινδυνεύουν να μείνουν στην πιο κρίσιμη περίοδο χωρίς εκπρόσωπό τους στο Δ.Σ. του ΟΑΣΘ.

Συγκεκριμένα τα μελή της Ε.ΣΥΣ υποστηρίζουν, ότι κ. Τσερμενίδης προσπαθεί να διενεργήσει εκλογική διαδικασία για την εκλογή εκπροσώπου εργαζομένων στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΣΘ, με εφορευτική επιτροπή "βολική" για τον ίδιο και όχι όπως ορίζει ο νόμος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Ξεπέρασε το εαυτό του ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ, επιβάλλοντας παράνομη διαδικασία για την εκλογή εκπροσώπου εργαζομένων στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΣΘ.

Με πραξικόπημα, αρνείται να εφαρμόσει την εκλογική διαδικασία όπως την ορίζουν μια σειρά νόμων (Ν. 4482/2017, Ν. 3965/2011, Ν. 3429/2005) όπου με σαφή και ρητό τρόπο ορίζουν ότι οι εκλογές διεξάγονται με εφορευτική επιτροπή της πλέον αντιπροσωπευτικής δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η δευτεροβάθμια οργάνωση που βάσει νόμου έχει την ευθύνη διεξαγωγής των εκλογών, είναι η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ).

Ο «μεγαλοσυνδικαλιστής» Τσερμενίδης, παρόλα όσα ορίζουν οι νόμοι, αλλά και η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ, καθώς και η ΟΣΜΕ σε επιστολή της, στήνει «βολικές» εφορευτικές επιτροπές μόνος του.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ

Το πραξικόπημα Τσερμενίδη που οδηγεί το Συνδικάτο μας σε παράνομη εκλογική διαδικασία και σε παράνομο εκλογικό αποτέλεσμα.

Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ κινδυνεύουν να μείνουν στην πιο κρίσιμη περίοδο χωρίς εκπρόσωπό τους στο Δ.Σ. του ΟΑΣΘ.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ

Η εποχή των συνδικαλιστών των μεγαλομετόχων τελείωσε".

Keywords
Τυχαία Θέματα