Ένα αγωνιστικό υπερθέαμα πρόσφερε σήμερα στην Πλατεία Αριστοτέλους η Aristotle Racing Team (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Ένα αγωνιστικό υπερθέαμα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι Θεσσαλονικείς αλλά και οι επισκέπτες της συμπρωτεύουσας στην πλατεία Αριστοτέλους από την φοιτητική ομάδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Aristotle Racing Team (ΑRT).

Σήμερα λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και μέχρι το βράδυ του Σαββάτου, η Πλατεία Αριστοτέλους μετατρέπεται σε μια αγωνιστική πίστα, αφού το νέο μονοθέσιο της ομάδας ART-18,

πραγματοποιεί ζωντανή επίδειξη για το κοινό.

Το thestival συνομίλησε με μέλος της ομάδας αναρτήσεων και οδηγό του οχήματος της ART Μπάμπη Μερμυγκούδη ο οποίος τόνισε ότι: "Σήμερα θέλουμε ο κόσμος να πάρει μια γεύση από το τι μπορεί να κάνει το μονοθέσιό μας. Για να ολοκληρωθεί το όχημα χρειάστηκε ένας χρόνος. Μίσος για τη σχεδίαση και μίσος για την κατασκευή και στη συνέχεια βγήκε σε αγώνες. Η επίδειξη μας περιλαμβάνει και κάτι το ιδιαίτερο το οποίο θα προσφέρει περισσότερο θέαμα και θα χαρεί ο κόσμος ο οποίος δείχνει πολύ ενθουσιασμένος με την όλη δράση. Το όχημα δεν είναι καθόλου επικίνδυνο, απλώς διαφέρει από ένα αυτοκίνητο κλασικού τύπου. Το συγκεκριμένο όχημα μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα μέχρι και 120 km/h. Ο καθένας δε μπορεί να το οδηγήσει. Θέλει να είσαι λίγο σχετικός με το motorsport, θέλει κάτι πιο ιδιαίτερο αλλά δεν κινδυνεύουν και αυτοί που δεν έχουν πολλές σχετικές γνώσεις".

Παράλληλα, στη δράση παρουσιάζονται παλαιότερα μονοθέσια, όπως τα ART-14 και ART-16, με τα οποία η ART έλαβε πολλές διακρίσεις σε διεθνείς φοιτητικούς διαγωνισμούς.

Το «4th Thessaloniki Formula Show (TFS)», δίνει την ευκαιρία στους μικρούς θεατές να γίνουν και αυτοί πιλότοι οδηγώντας τη δική τους Formula, μέσω ενός προσομοιωτή, ενώ τηλεκατευθυνόμενα μοντέλα Buggies, κληρώσεις, μουσική, επίδειξη rollers και άλλα happenings πλαισιώνουν την ιδιαίτερη δράση στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.

Υπεύθυνος της ART που δημιουργήθηκε το 2006, είναι ο Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Νικόλαος Μιχαηλίδης.

Με το συγκεκριμένο όχημα η ART θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό Formula Student που θα γίνει στις αρχές Ιουλίου στην ολλανδική πόλη Assen.

Την ώρα της επίδειξης ένας σκύλος- λάτρης των αγωνιστικών οχημάτων "εισέβαλλε" στην πίστα θέλοντας και αυτός να απολαύσει το θέαμα. Το κοινό δεν μπόρεσε να κρατηθεί και άρχισε να γέλα. Στη συνέχεια ο σκύλος απομακρύνθηκε από τον χώρο.

Δείτε το υλικό του Thestival.gr:

Keywords
Τυχαία Θέματα