Εκδήλωση στο Βαφοπούλειο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης των θυμάτων των Γενοκτονιών

Θεατρική παράσταση με τίτλο «Πέντε Κινήσεις Για Μία Σιωπή» του Νίκου Λυγερού σε σκηνοθεσία Ζουμπούλη Παπαπαρασκευά θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου στις 19.30 μμ στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης των θυμάτων των Γενοκτονιών που τιμάται στις 9 Δεκεμβρίου.

Η παράσταση εντάσσεται στα πλαίσια των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που διοργανώνει το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο και έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Η είσοδος είναι ελεύθερη με εθελοντική συνεισφορά τροφίμων μακράς

διαρκείας, προϊόντων καθαριότητας και προσωπικής φροντίδας για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Λίγα λόγια για το έργο

Πρόκειται για ένα έργο, δομημένο όπως μια μουσική σύνθεση, που πραγματεύεται το θέμα της αντίστασης της μνήμης ενάντια στην καταπίεση της λήθης, με τους ανθρώπους να μην αρκούνται στο να θυμούνται και να αποφασίζουν να μην ξεχάσουν.

Η παράσταση παρουσιάζεται με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, με στόχο «να διατρανώνουμε την αντίστασή μας σε όλους εκείνους που επιχειρούν να δολοφονήσουν τη μνήμη μας, γιατί η λήθη είναι απάνθρωπη και μόνο αν δεν συναινέσουμε στο θάνατο της μνήμης θα μπορέσουμε να γράψουμε την ιστορία του μέλλοντος χωρίς άλλες γενοκτονίες» αναφέρει χαρακτηριστικά ο συγγραφέας Νίκος Λυγερός.

Η θεατρική ομάδα

Η θεατρική ομάδα «ΕΝΩΣΗ ΘΕΑΤΡΟΥ» αποτελείται από ερασιτέχνες ηθοποιούς της Θεσσαλονίκης, που παρουσιάζουν αφιλοκερδώς τα έργα τους σε χώρους πολιτισμού, συλλόγους και δήμους σε όλη την Ελλάδα. Με το έργο «Πέντε Κινήσεις Για Μία Σιωπή» θέλουν να βοηθήσουν στην παγκόσμια αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Σκηνοθεσία: Ζουμπούλης Παπαπαρασκευάς

Παίζουν: Πασχάλης Μητρακούδης, Γιώργος Μαβόπουλος, Αγάπη Ουζούνη, Θοδωρής Τσιαμήτας, Δήμητρα Αραλάγιου, Κωνσταντίνος Τσακίρης και Κωνσταντίνα Σταματάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα