Εκδηλώσεις για την 83η ΔΕΘ από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

Οι εκδηλώσεις, που ετοιμάζει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, συζητήθηκαν χθες κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ε.Θ.

Πρόθεση του είναι, όπως εξήγησε ο Πρόεδρος του Μιχάλης Ζορπίδης, να διοργανώσει μία σειρά λαμπρών ομιλιών, διαλέξεων και συζητήσεων που θα αποτελέσουν ορόσημα για τη Θεσσαλονίκη

και τον χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

"Το Επιμελητήριο μας δεν ξεχνά ποτέ πως, πέρα από φορέας εκπροσώπησης των συναδέλφων μας είναι και ένας σημαντικός κοινωνικός φορέας, που ενδιαφέρεται για τις προοπτικές της περιοχής μας. Έτσι, προχωρούμε στη διοργάνωση πολύ ενδιαφερόντων εκδηλώσεων προκειμένου να συμβάλουμε στο να ανοίξει μία σοβαρή συζήτηση για δύο σοβαρότατους τομείς. Θα δουλέψουμε σκληρά ώστε αυτές οι εκδηλώσεις να έχουν μεγάλη επιτυχία και φυσικά θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, που είναι κάθε χρόνο το σημαντικότερο οικονομικό γεγονός για την περιοχή μας", τόνισε ο κ. Ζορπίδης.

Ο πρώτος κύκλος θα αφορά την εποχή μετά τα Μνημόνια, καθώς θα γίνει προσπάθεια να διερευνηθούν τα χαρακτηριστικά της περιόδου που αρχίζει μετά την ολοκλήρωση του Τρίτου Προγράμματος, τον ερχόμενο Αύγουστο.

Ως ομιλητές έχουν προσκληθεί σημαίνοντα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης αλλά και της αγοράς.

Ο δεύτερος κύκλος, θα αφορά τις προοπτικές της Θεσσαλονίκης, στην οποία, λόγω των εξελίξεων στις επενδύσεις σε Λιμάνι, αεροδρόμιο και ΤΑΡ, αναμένονται σημαντικές μεταβολές αλλά και νέες δυνατότητες για όλη την περιοχή. Ως ομιλητές έχουν προσκληθεί ανώτερα στελέχη των κοινοπραξιών που τρέχουν τις επενδύσεις αυτές.

Το ΔΣ αποφάσισε να προχωρήσει σε μία δυναμική καμπάνια ενημέρωσης για τις εκδηλώσεις αυτές.

Επίσης, το ΔΣ στην ίδια συνεδρίαση, ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του για τις αρχαιρεσίες του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας. Το ΔΣ συνεχάρη τον κ. Ζορπίδη για την εκλογή στη θέση του προέδρου και ενημερώθηκε από αυτόν για τις αρμοδιότητες και το νομικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία του.

Τέλος, εξέτασε σειρά οργανωτικών και τεχνικών θεμάτων του ΕΕΘ.

Keywords
Τυχαία Θέματα