"Έχουν μπει οι βάσεις για καλύτερο Ηρακλή, είμαστε για... όσκαρ"

Ο Σάκης Χατζόγλου, μέλος της διοικητικής ομάδας του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ηρακλή, μίλησε στον «Arena 89,4» και εξέφρασε την απόλυτη αισιοδοξία του για την προσπάθεια της ομάδας και τις προοπτικές της.

Αναλυτικά, όσα επεσήμανε:

Για τα θετικά αγωνιστικά αποτελέσματα του Ηρακλή παρ’ όλες τις δυσκολίες:

«Θα σας πω κάτι που λέμε χαριτολογώντας στη διοίκηση. Πως αν γυρίζαμε ταινία φέτος θα πηγαίναμε

για όσκαρ. Μπορεί να το λέμε για να γελάμε αλλά στην ουσία έτσι είναι. Φτάσαμε με την ομάδα στο χείλος του γκρεμού και τώρα είναι ψηλά. Έχουνε μπει οι βάσεις για έναν καλύτερο Ηρακλή, για ένα καλύτερο αύριο.»

Για τη διοίκηση που αποτελείται από άτομα που δε θέλουν να βλάψουν τον Ηρακλή:

«Πάνω σε αυτό θέλω να πω κάτι που έλεγα πάντα. Υπάρχουν έξι ομάδες στην Ελλάδα ιστορικές. Οι τρεις στην Αθήνα και οι τρεις στη Θεσσαλονίκη. Δεν χρειάζεται να τις αναφέρουμε. Πρέπει όλοι μας, ο κόσμος, οι παίκτες, η διοίκηση, το προπονητικό team, οι δημοσιογράφοι, να αντιληφθούμε πως είμαστε μέλη σε έναν από τους μεγαλύτερους και πιο ιστορικούς συλλόγους στην Ελλάδα. Άρα θα πρέπει να είμαστε περήφανοι. Και παράλληλα προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι σε ό,τι κάνουμε και στο τι λέμε. Ένα λάθος θα στοιχίσει πολλά στον Ηρακλή που προσπαθούμε να χτίσουμε. Αυτοί που εκπροσωπούσαν στο παρελθόν την ομάδα δε τους ενδιέφερε καθόλου αυτό ενώ εμάς που είμαστε από μικροί στον Ηρακλή, εγώ είμαι από 10 χρονών, μας κάνει να χάνουμε και τον ύπνο μας.»

Για το στοίχημα να επιστρέψει ο κόσμος του Ηρακλή στο γήπεδο:

«Πιστεύω ότι ο κόσμος σιγά – σιγά θα επανέλθει στο γήπεδο. Θέλω να πω σε όλους πως το μεγαλύτερο χαρακτηριστικό αυτής της ομάδας είναι η ομοιογένεια, είναι η οικογένεια που έχει δημιουργηθεί. Και ξεκινάει από μέσα, από τη διοίκηση. Εμείς όλοι που απαρτίζουμε τη διοίκηση είμαστε πάρα πολλά χρόνια μαζί. Ταξιδεύουμε μαζί με τους βετεράνους, παίζουμε μπάλα μαζί ακόμα και τώρα, βγαίνουμε έξω μαζί με τις οικογένειές μας, τα παιδιά μας κάνουν παρέα. Θέλω να πω πως έχουμε δημιουργήσει και εμείς ένα κορμό. Έχουμε καλά αποδυτήρια και στη διοίκηση και είναι πολύ σημαντικό αυτό. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι παράλληλα με την ενημέρωση που γίνεται κάθε δύο μήνες για τα οικονομικά δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και πρέπει να επιστρέψει. Πρέπει για να κάνουμε τον Ηρακλή μεγάλο και πάλι. Και είμαι σίγουρος πως αυτό θα το κάνουμε με τον κόσμο.»

Για την προσφορά του κόσμου και στο οικονομικό επίπεδο:

«Η προσφορά του κόσμου είναι σημαντική αλλά πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή όλα αυτά που έχουμε κάνει είναι με τη βοήθεια του 10% από τον κόσμο μας. Πιστεύω ότι έχουμε πάρα πολύ ακόμα. Πιστεύω όμως και πάρα πολύ σε αυτό τον Ηρακλή. Όπως είπε και ο Τάσος ο Κατσαμπής σε μια πρόσφατη συνέντευξη εγώ την βλέπω την ομάδα σε 3-4 χρόνια και Ευρώπη. Δε κατάλαβα, τι παραπάνω έχουν οι υπόλοιποι;»

Για το πως θα ανταπεξέλθει η ομάδα του χρόνου σε ένα πρωτάθλημα με περισσότερες οικονομικές απαιτήσεις:

«Για αυτό μίλησα πριν για το 10% του κόσμου. Γιατί πιστεύω ότι και ο υπόλοιπος κόσμος θα καταλάβει πως αυτή η προσπάθεια είναι αγνή και θα έρθει να βοηθήσει. Επειδή ταξιδεύω αρκετά, πέρσι που ήμουν στην Ισπανία, δεν ήξερα ακριβώς αυτό το μοντέλο της πολυμετοχικότητας -της λαϊκής βάσης όπως θέλετε- αλλά όταν άκουσαν στη Θέλτα πως στην Ελλάδα υπάρχει ένας μεγαλομέτοχος που πληρώνει μόνο αυτός μας έκαναν την εξής ερώτηση: “Κι αν φύγει;” . Γιατί ακόμα και σε ομάδες όπως αυτή μικρομεσαίες, που παλεύουν να σωθούν κάθε χρόνο, έχουν 10 και 15 χιλιάδες μέλη, και έχουν έσοδα από αυτά τα μέλη δεν έχουν ανάγκη κανένα. Το μόνο που έχουν ανάγκη είναι διοικήσεις ποδοσφαιρικά καταρτισμένες και να μπορέσουν να βοηθήσουν το σύλλογο και τη φανέλα. Γιατί εμείς κι ας μην έχουμε την κατάρτιση αγαπάμε πραγματικά τη φανέλα.»

Για το αγωνιστικό κομμάτι και αν θα επιτευχθεί η άνοδος:

«Δώσαμε ένα αβάντζο τέσσερις με πέντε αγωνιστικές στο ξεκίνημα αλλά τώρα δε μπορούμε να κάνουμε κάτι γι αυτό. Πρέπει να τερματίσουμε πρώτοι, θα βγούμε πρώτοι δεν υπάρχει περίπτωση. Η ομάδα είναι ο Ηρακλής, όπως είπα στην αρχή μια από τις μεγαλύτερες της Ελλάδος, και είναι κακό να παίζει σε κατηγορίες που δε του αρμόζουν. Πιστεύω πως η ομάδα από εδώ και πέρα δε θα έχει κανένα πρόβλημα ειδικά με την ενίσχυση του Ιανουαρίου.»

Keywords
Τυχαία Θέματα