Δραματικά ντοκουμέντα για το Μάτι: "Έχει νεκρούς αλλά δεν τους ανακοινώνουν" (VIDEO)

Αποκαλυπτικούς διαλόγους για την κόλαση που επικρατούσε στο Μάτι κατά την διάρκεια της πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου αποκαλύπτει o ΣΚΑΪ.

Δέκα μήνες μετά την πυρκαγιά στο Μάτι όπου έχασαν την ζωή τους 100 άνθρωποι, ακόμη παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα για το τι ακριβώς συνέβη τόσο σε επίπεδο συντονισμού όσο και σε επίπεδο επικοινωνιών μεταξύ πυροσβεστικής, αστυνομίας και Πολίτικης Προστασίας.

Ο επιχειρησιακός υπάλληλος Πολιτικής Προστασίας Μάνος Τσαλιαγκός διηγείται στον ΣΚΑΪ τις εμπειρίες του για τις πρώτες στιγμές της φωτιάς. «Παίρνουμε τα κιάλια

και βλέπουμε φωτιά προς Άγιο Σπυρίδωνα ή Νταού Πεντέλη». Ειδοποιεί το κέντρο της Πυροσβεστικής αλλά, όπως αναφέρει δεν έπαιρνε απαντήσεις, ήταν και το συμβάν της Κινέττας οπότε γινόταν το αδιαχώρητο. Αναρωτιούνται μετά από ένα λεπτό αν ο καπνός έρχεται από την Κινέττα. Στο Συντονιστικό Κέντρο δυσκολεύονται να βρουν οχήματα ή εναέριο μέσο για να συνδράμει. «Είμαστε ντιπ ξεβράκωτοι» παραδέχεται ένας από τους υπεύθυνους «δεν έχουμε μέσα να στείλουμε» αναφέρει άλλος.

Υπάρχει μια συνομιλία, στην οποία αναφέρεται το εξής: «Έχει νεκρούς και δεν τους ανακοινώνουν». Ένα κομμάτι της τραγωδίας στο Μάτι που αποτέλεσε και πεδίο σφοδρής σύγκρουσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται εδώ πως αργά το βράδυ της Δευτέρας 23ης Ιουλίου, ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων από μία σειρά υπουργών. Τίποτα δεν αναφέρθηκε για νεκρούς, παρόλο που η ώρα ήταν περασμένη και τους επόμενους μήνες υπήρχαν αναφορές πως οι υπεύθυνοι γνώριζαν για νεκρούς ήδη από το απόγευμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα