Δώστε τέλος στην κυτταρίτιδα

Η όψη του «φλοιού πορτοκαλιού» στο γυναικείο σώμα είναι ίσως ο μεγαλύτερος εφιάλτης κάθε γυναίκας, ανεξαρτήτου ηλικίας αλλά και βάρους. Η κυτταρίτιδα είναι η εναπόθεση νερού και λίπους μεταξύ δέρματος και υποδόριου ιστού ενώ στα σημεία αυτά ο συνδετικός ιστός χάνει την ελαστικότητά του και το δέρμα παρουσιάζει μια εικόνα όμοια με το φλοιό πορτοκαλιού. Αν νομίζεις ότι είσαι η μόνη που ταλαιπωρείται από τον εφιάλτη της κυτταρίτιδας, κάνεις μεγάλο λάθος.

Η διατροφή, η έλλειψη άσκησης, ορμονικοί παράγοντες (όπως εγκυμοσύνη), το κάπνισμα, η χρήση οινοπνεύματος, το στρες αλλά και κληρονομικοί παράγοντες είναι οι βασικότερες αιτίες εμφάνισης κυτταρίτιδας ενώ η αντιμετώπισή της δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Επισκεφτήκαμε την κλινική CosmeticDermaMedicine, η οποία είναι εξοπλισμένη με υπερσύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό και ρωτήσαμε και μάθαμε για τις κορυφαίες θεραπείες αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας. Ο πλαστικός χειρουργός και Επιστημονικός Υπεύθυνος της κλινικής στη Θεσσαλονίκη, Δρ. Γεώργιος Χάμπας, μας έδωσε τις απαραίτητες πληροφορίες.

«Πριν καταλήξουμε στην κατάλληλη θεραπεία για κάθε ασθενή, θα πρέπει να γίνει αξιολόγηση του βαθμού του προβλήματος. Υπάρχουν 3 στάδια στην εμφάνιση κυτταρίτιδας:

Το στάδιο Α: κυτταρίτιδα εμφανής μόνο μετά από «τσίμπημα» της περιοχήςΤο στάδιο Βόπου η κυτταρίτιδα είναι εμφανής μόνο σε όρθια θέση του σώματος καιΤοστάδιο Γ: Η κυτταρίτιδα είναι εμφανής και σε κατακλινή θέση. Για την αντιμετώπιση κυτταρίτιδας σταδίου Γ απαιτείται συνδυασμός θεραπειών».

Θεραπείες αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας:

Μεσοθεραπεία Λιπόλυσης

Πρόκειται για τη μέθοδο κατά την οποία γίνεται έγχυση ουσιών κάτω από την επιδερμίδα με σκοπό να μεταφερθούν στα προβληματικά σημεία λιποδιαλυτικές ουσίες. Η θεραπεία μπορεί να γίνει είτε ενέσιμα είτε με τη χρήση της ειδικής συσκευής Dermapen. Αποτελεί μια απλή, γρήγορη, χωρίς παρενέργειες και σχετικά ανώδυνη μέθοδο αντιμετώπισης κυτταρίτιδας ενώ μετά το τέλος της συνεδρίας μπορεί κανείς να επιστρέψει αμέσως στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Συνιστώνται τουλάχιστον 6-8 συνεδρίες ανά 10-14 ημέρες.

Cavitation ενάντια στην κυτταρίτιδα

Η αντιμετώπιση κυτταρίτιδας με Cavitation είναι μια ευχάριστη, μη χειρουργική τεχνική χωρίς νυστέρι, βελόνες, μελανιές και πόνο. Πέρα από την αντιμετώπιση κυτταρίτιδας, επιτυγχάνει και λιπόλυση, μειώνοντας το τοπικό πάχος. Με τη χρήση εστιασμένων υπερήχων, το παγιδευμένο λίπος υγροποιείται και απομακρύνεται μέσω της λέμφου με τη μέθοδο της σπηλαίωσης.

Ο συνδυασμός του Cavitation με τη μεσοθεραπεία, η λεγόμενη θεραπεία Cavilipo, έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στις πιο προβληματικές περιπτώσεις.

Λιπόλυση με laser Smartlipo

Πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη, απόλυτα ανεκτή και ανώδυνη μέθοδο αντιμετώπισης κυτταρίτιδας η οποία γίνεται στο χώρο του ιατρείου με τοπική αναισθησία, χωρίς να δημιουργούνται μελανιές και ουλές, ενώ η ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές της δραστηριότητες. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, η ενέργεια του λίπους απορροφάται από τον λιπώδη ιστό και προκαλεί σύσφιξη μέσω της παραγωγής νέου κολλαγόνου.

Η αντιμετώπιση κυτταρίτιδας με το laser Smartlipo ενδείκνυνται για τις γυναίκες που πάσχουν από νόσο σταδίου 2 και 3.

Για περισσότερες λεπτομέρειες μπείτε στο www.cosmeticdermamedicine.gr

Ή καλέστε:

Αθήνα: 210 6980451

Κηφισιά: 210 6232220

Θεσσαλονίκη: 2310 224240

Πάτρα: 2610 226562

Ρόδος: 22410 32700

Λεμεσός: +357 25251040

Keywords
Τυχαία Θέματα